колеги дайте съвет имам съмнения за проблем с акумулатора на голфи, батерията е на около година и половина и сега започва да се мъчи при запалване,
колегите ми казват, че е от горещините 48 градуса е, а също и разстоянието до работа не е дълго и не му е достатъчно да се зареди.
аз съм съгласен с това и смятам да отида до дилъра и да сменя батерията.
Днес ми стана чудно докато отключих колата и седнах вътре чух двд-то за навигацията да си се върти вътре в двд плейъра, без да съм вкарал ключа за запалване?
след като съм отключил вратата ли реагира или си върти постоянно цяла нощ?
хмм нормално ли е това или трябва да ходя да ресетнат компютъра на голфи?
ПС: чудя се коя марка акумулатор да си избера за издържи на жегата? вие кво мислите?

пада ми акумулатора? адска жега е навън ?
- GolfForever
- Автомобил:
- Двигател:
- magician
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако батерията е обслужваема-провери има ли електролит/питие трябва да се залети/.
Задължително измери консумацията при изгасен автомобил и изключени консуматори.Имаше и тема по тоя въпрос някъде..потърси я.Не мисля, че музиката има нещо общо с компа на колата, но може и да греша..да кажат запознатите.
Задължително измери консумацията при изгасен автомобил и изключени консуматори.Имаше и тема по тоя въпрос някъде..потърси я.Не мисля, че музиката има нещо общо с компа на колата, но може и да греша..да кажат запознатите.
при мен беше подобно.излезе,че динамото клемите бяха клеясали и не зареждаше.един път пък прозорецът ми не се затваряше..клемите бяха зацапани и не правеха хубав контакт.за целта ги почистих,напръсках ги с един спрей за почистване на ел. нещица
и накрая ги намазах с малко гресчица...помага,да не се навлажняват
но това при мен от какво беше казвам,при теб не знам какво може да е.Само да кажа,че акумулатора ми не знам на колко години е,при мен е от година,преди това сигурно е работил 2,но е много здрав 

- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
малко развитие, снощи четох разни инфо-та из форума на вортекс и там доста от хората казват,
че гаранцията на акумулатора е 18 месеца, та днес ходих до дилъра на фау ве да видя как стоят нещата
и те се оказаха много стабиларки. Разбрахме се много бързо само казаха няма проблем колата е в гаранция и го сменяме за един час
,
неминаха и 40 мин и всичко е точно взех аз колата с чисто нов акумулатор
/старият беше Варта необслужваем, новият е VW също необслужваем и има зелено оченце/
и се кефя супер пали от четвърт
, та така първите минути след тва пак нещо с мъка пали
имам час за събота та тогава ще им кажа, че проблема си стой да я проверят наново.
Все си мисля, че ако има оттечка някъде или някой кабел се бъзика са го проверили вече,
не ми се вярва така да сменяват акумулатори без да проверят колата зарежда ли нормално или има консумация
че гаранцията на акумулатора е 18 месеца, та днес ходих до дилъра на фау ве да видя как стоят нещата
и те се оказаха много стабиларки. Разбрахме се много бързо само казаха няма проблем колата е в гаранция и го сменяме за един час

неминаха и 40 мин и всичко е точно взех аз колата с чисто нов акумулатор
/старият беше Варта необслужваем, новият е VW също необслужваем и има зелено оченце/
и се кефя супер пали от четвърт

имам час за събота та тогава ще им кажа, че проблема си стой да я проверят наново.
Все си мисля, че ако има оттечка някъде или някой кабел се бъзика са го проверили вече,
не ми се вярва така да сменяват акумулатори без да проверят колата зарежда ли нормално или има консумация

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!!!!
CellNet ™ написа:Оправиха го, ама незнам как,
смениха бензиновият филтър и един контролер за шофьорската врата.
Контролера понякога заключваше вратата, понякога не и така сега всичко е супер. хепи енд
За финал само да ти кажа ,че няма нищо общо с ЖЕГАТА!!!!!!!!
- CellNet ™
- Sheriff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, че ми каза
що не каза докато имах проблема
За финал ето ти малко да прочетеш за жегата:
Вярвай ми че всичко което става в най горещото място в Сащ е свързано с жегата

За финал ето ти малко да прочетеш за жегата:
The high heat of the summer not only wears your energy down, but it can also weaken your car's battery. A press release recently informs drivers of the risks of the high temperatures summer brings with it on their car batteries. According to the press release, the heat of summer is the leading cause of corrosion for car batteries, which in turn is the leading cause of car battery failure leaving drivers stranded.
Contrary to popular opinion, your car's battery will not give you any real warning about it being on the edge of dieing. In general car batteries last three to five years on average. The driving conditions along with weather conditions that they are exposed to though can have significant effects on these estimates. Some factor's that can reduce the length of your battery life according to the press release include the outside temperature, the age of your car, and the type of use your car receives.
Keep in mind that car batteries are used to a higher degree of stress these days than they were in the past. There are many different electronic devices people use in their cars that are now wired into the battery. They are either hardwired to the electrical system of the car or plug in through the outlet traditionally used for cigarette lighters. Some of these devices include satellite radios, GPS systems, portable DVD players, and radar detectors. The press release indicated even without this additional useage that car batteries in warmer climates on average last much closer to three years than five years.

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
!!!!!!!!!!!
CellNet ™ написа:Благодаря, че ми казащо не каза докато имах проблема
![]()
За финал ето ти малко да прочетеш за жегата:The high heat of the summer not only wears your energy down, but it can also weaken your car's battery. A press release recently informs drivers of the risks of the high temperatures summer brings with it on their car batteries. According to the press release, the heat of summer is the leading cause of corrosion for car batteries, which in turn is the leading cause of car battery failure leaving drivers stranded.
Contrary to popular opinion, your car's battery will not give you any real warning about it being on the edge of dieing. In general car batteries last three to five years on average. The driving conditions along with weather conditions that they are exposed to though can have significant effects on these estimates. Some factor's that can reduce the length of your battery life according to the press release include the outside temperature, the age of your car, and the type of use your car receives.
Keep in mind that car batteries are used to a higher degree of stress these days than they were in the past. There are many different electronic devices people use in their cars that are now wired into the battery. They are either hardwired to the electrical system of the car or plug in through the outlet traditionally used for cigarette lighters. Some of these devices include satellite radios, GPS systems, portable DVD players, and radar detectors. The press release indicated even without this additional useage that car batteries in warmer climates on average last much closer to three years than five years.
Това за което си ми писал ,или по точно-КОПИРАЛ-

Не се заяждай

И за финал-

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”