Понеже си търся нещо по-мощно акцизно ме интересуват няколко неща относно акциза.
Та да речем, че става въпрос за кола, която е регистрирана в Б-я примерно 2005-2006 и на талона всичко си е като хората колата е записана реалните коне и т.н. има ли при това положение, вариант акциза да не е платен? И как може да се разбере платен ли е?
Трябва ли продавача при прехвърлянето на автомобила, да представи документ, с който да удостовери, че акциза е платен или това, че кола регистрирана и в талона всичко е ОК е достатъчно?
Какви са вариантите да се направи някаква врътка и купувача да бъде преебан евентуално?
Благодаря предварително на отговорилите!

Купуване на акцизен автомобил - въпроси?
- Sir T
- the STIG
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Купуване на акцизен автомобил - въпроси?
niikoo_1 написа:Какви са вариантите да се направи някаква врътка и купувача да бъде преебан евентуално?
Внасяш акцизна кола, хващаш един мангал и му я пишеш на негово име, минаваш през КАТ, регистрираш я на негово име и след това я прехвърляш на себе си ...
niikoo_1 написа:Понеже си търся нещо по-мощно акцизно ме интересуват няколко неща относно акциза.
Та да речем, че става въпрос за кола, която е регистрирана в Б-я примерно 2005-2006 и на талона всичко си е като хората колата е записана реалните коне и т.н. има ли при това положение, вариант акциза да не е платен? И как може да се разбере платен ли е?
Закона за акциза влезе в сила от 01.07.2006. Всичко внесено преди това не е подлежало на облагане.
- niikoo_1
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сигурно ли е това, аз си мисля, че и от преди това се плащал акциз за автомобилите, даже за новите се коли се плащаше като за употребяваните
И после държавата търси мангала да и плати акциза, а аз си щтракам с пръсти и нищо не могат да ми кажат, понеже си имам договор за покупко продажба, а това, че не платен акциза не би трябвало да възпрепятства прехвърлянето в КАТ предполагам, понеже които я е внесъл или е първи собственик трябва да си плати.

Sir T написа:niikoo_1 написа:Какви са вариантите да се направи някаква врътка и купувача да бъде преебан евентуално?
Внасяш акцизна кола, хващаш един мангал и му я пишеш на негово име, минаваш през КАТ, регистрираш я на негово име и след това я прехвърляш на себе си ...
И после държавата търси мангала да и плати акциза, а аз си щтракам с пръсти и нищо не могат да ми кажат, понеже си имам договор за покупко продажба, а това, че не платен акциза не би трябвало да възпрепятства прехвърлянето в КАТ предполагам, понеже които я е внесъл или е първи собственик трябва да си плати.
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Sir T написа:Внасяш акцизна кола, хващаш един мангал и му я пишеш на негово име, минаваш през КАТ, регистрираш я на негово име и след това я прехвърляш на себе си ...
Не си прав така изяждаш хляба на хората които се занимават с това

п.с.но иначе си много прав
- rosy
- Вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Sir T написа:niikoo_1 написа:Какви са вариантите да се направи някаква врътка и купувача да бъде преебан евентуално?
А ако регистрацията в КАТ е обвързана с предшестващо плащане на акциза, на мангала каква му е точно задачата

Sir T написа:Внасяш акцизна кола, хващаш един мангал и му я пишеш на негово име, минаваш през КАТ, регистрираш я на негово име и след това я прехвърляш на себе си ...
Сигурно си гледал "Гепи" (Snatch). Та внимавай, ти си мислиш едно за мангала, ама какво ли си мисли той за теб. Да не каже едно "благодаря" след първата регистрация....
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”