въпрос относно ТАП
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
въпрос относно ТАП
здравейте колеги,имам един въпрос,колата ми пасат 1.8/112 кс я карам само на газ и като подам по рязко газ и ми трака аванса, и до какво може да доведе това т.е вредно ли е ако не се сложи ТАП-а, като искам да кажа че сега разхода ми е 6-7 извънградско и 8-9 градско
- spirof
- Автомобил: Audi A4 B5
- Двигател: ADR 1998
- Контакти:
според мен 'сичко е нормално
сори за спама,ама с тоз разход утрепа рибата
сори за спама,ама с тоз разход утрепа рибата
Последна промяна от spirof на Сря 03 сеп 2008 16:20, променено общо 1 път.
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
moimoimoi написа:идея си нямам колко градуса е ама разхода ми е перфектен и колата върви повече от пасат кр,интерисува ме може ли това чукане да доведе до нежелани последствия за делкото
За делкото не знам ама за двигателя това чукане ако е аванса,значи много голямо предварение си дал,абе яко си го набримчил.Не е ъбаво да чука че това му викат детонации,да не окотиш мотора.Конкретно за ТАП-а ако ще слагаш първо центровка по дефоут на бензин ,после тапа и квот се получи.
И как разбра че върви повече от пасат КР ...... ама тва е друга история.Няма как 2е мотор сток да върви повече от Г60,и няма как твоя да върви повече от КР ако и двата са сток и читави ,без проблеми.

Разхода градския ,няма да го коментирам,вие кво движение имате в сливен бре.
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
тя колата на бензин не върви щото дебитомера е сдал багажа,иначе нямам хидравлика на волана и блока на двигателя е чисто нов и предполагам за това е толкова икономична и вървежна,все пак мисля да взема да си сложа един тап и ще пробвам
а че върви повече от пасат кр го знам от личен опит-просто от 9 пасата кр дето сам се дърпал, нито един не ме е изпреварвал
последното ми засичане дето съм правил беше като ходих до софия-320км с 21 литра
п.с.все пак въпроса ми беше за тапа и последствията от чукането на аванса на делкото
а че върви повече от пасат кр го знам от личен опит-просто от 9 пасата кр дето сам се дърпал, нито един не ме е изпреварвал
последното ми засичане дето съм правил беше като ходих до софия-320км с 21 литра
п.с.все пак въпроса ми беше за тапа и последствията от чукането на аванса на делкото
- Danny boy
- Автомобил:
- Двигател:
Искаш отговор:
Вредно е да ти чука аванса на колата,ама МНОГО.
Аванса трябва да го центроваш както колата е на бензин заводски настроена,отиваш на центровка в сервиз.Това е ако ще слагаш ТАП.Невероятният ти за всички нас разход ,може би ще се промени тогава към нормален такъв за колата ти,а той според производитля за бензин е: 5,5 при 90км/h : 7,1 при 120км/h и 11,3 градско.За газ прибавяш по принцип 1литър и кусур отгоре.Ако ще отсвириш тапа спокойно могат да ти настроят колата на предварение на бензин +5,6градуса изпреварване за да нямаш детонации на газ,щом никога няма да я караш на бенз. колата повече.
http://www.autodiags.com/jetspark.html
Тук е разгледан общо взето принципа на ТАП за да си изясниш нещо за себе си ако не знаеш.Успех.
Вредно е да ти чука аванса на колата,ама МНОГО.
Аванса трябва да го центроваш както колата е на бензин заводски настроена,отиваш на центровка в сервиз.Това е ако ще слагаш ТАП.Невероятният ти за всички нас разход ,може би ще се промени тогава към нормален такъв за колата ти,а той според производитля за бензин е: 5,5 при 90км/h : 7,1 при 120км/h и 11,3 градско.За газ прибавяш по принцип 1литър и кусур отгоре.Ако ще отсвириш тапа спокойно могат да ти настроят колата на предварение на бензин +5,6градуса изпреварване за да нямаш детонации на газ,щом никога няма да я караш на бенз. колата повече.
http://www.autodiags.com/jetspark.html
Тук е разгледан общо взето принципа на ТАП за да си изясниш нещо за себе си ако не знаеш.Успех.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: въпрос относно ТАП
moimoimoi написа:здравейте колеги,имам един въпрос,колата ми пасат 1.8/112 кс я карам само на газ и като подам по рязко газ и ми трака аванса, и до какво може да доведе това т.е вредно ли е ако не се сложи ТАП-а, като искам да кажа че сега разхода ми е 6-7 извънградско и 8-9 градско
Много интересно как така ти "трака аванса" като PB има антидетонационен датчик, който при детонации подава сигнал до ЕКУ-то и би трябвало авансът да се върне няколко градуса надолу....
Върни се в “Автогазови уредби”