мирише лошо след изключване на климатика

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
topkarov
Автомобил:
Двигател:

мирише лошо след изключване на климатика

Мнениеот topkarov » Пет 05 сеп 2008 9:25

Здр. колеги искам да попитам каква е причината за лошата миризма след като спра климатика и има ли решение на този проблем ?
Колата е поло 1.4i филтъра е сменен с оригинален такъв закупен от VW сервиз, с предишния беше същата работа ........
Благодаря предварително на отзовалите се !
Поздрави !

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пет 05 сеп 2008 10:35

Да и при мен е така и е много кофти.

Има някакви спрейове по бензиностанциите, които се пръскат в духалките да не се образуват микроорганизми от кондеза, но още не съм пробвал с тях.

sbirov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sbirov » Пет 05 сеп 2008 12:38

Потребителски аватар
junakov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот junakov » Съб 06 сеп 2008 17:32

Колега много сложно си го направил(говоря за предния пост) , аз ползвах препарат за почистване на вюрт за авто климатици 1 флакон е достатъчен за 2 почиствания , флакона има дъъг шлаух , напъхва се в тръбата на конденза и се пръска 30 секунди без да се пуска климатика , след 10-15 мин се изпаряв от само себе си смяна на филтър на купето за климата и си ок НЕДОСТАТЪК трябва да имате канал или нещо подобно за да стигнете до маркуч за конденза успех!!!
ПС изпробвано има ефект

Потребителски аватар
The ReD One
Автомобил: Passat B7 4 motion Golf Plus tsi
Двигател:

Мнениеот The ReD One » Нед 07 сеп 2008 17:55

Колега, извинявай че ти ползвам темата :oops: но.... и при мен се получи същата благовонна миризма от вентилацията след спирането на климата. Купих си спрей за дезинфекция на климатици на Nigrin, но за съжаление хич не помогна, а аз се надявах поне да понамалее. Ако не е затворена клапата за циркулация на въздуха постоянно направо мога да си върна закуската....Та дайте някаква идея ко да правя защото така не се търпи :?
Аиде със здраве

topkarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот topkarov » Пон 08 сеп 2008 8:52

The ReD One написа:Колега, извинявай че ти ползвам темата :oops: но.... и при мен се получи същата благовонна миризма от вентилацията след спирането на климата. Купих си спрей за дезинфекция на климатици на Nigrin, но за съжаление хич не помогна, а аз се надявах поне да понамалее. Ако не е затворена клапата за циркулация на въздуха постоянно направо мога да си върна закуската....Та дайте някаква идея ко да правя защото така не се търпи :?
Аиде със здраве

Колеги проблема е решен !!!!!
Лесно и ефикасно купих спрей за климатици на марката MOTIP струва 17лв. в авто мания
Пръска се през въздуховодите върху кондензатора престоява 30 мин. после палиш колата работи 10 мин. и край на миризмата ......
Сега дори като изключа климатика мирише на зелена ябълка
Гоещо го препоръчвам и на вас страдащите от този проблем
Поздрави !

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”