Проблем с превключвателите в купето

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Проблем с превключвателите в купето

Мнениеот Boko* » Пет 05 сеп 2008 23:29

И трите не работят като хората.
1. Вентилатор - като го включа грее та се не трае стопи ми копчето.Спря да работи разглобих го. Извадих само контактната повърхност ( тя е отделна и е на штифтове ), почистих я и сега горе долу работи ама не знам докога. Като го дам на 0 като че ли някаква клапа затваря, но не знам коя е тя, дали е същата като тази за купето като натисна другото копче на климата.
2. Топло студено - от миналата година лятото като дам на студено и усещам как въздуха е по-топъл от външния. Това копче клапа ли затваря някаква или пък кранче като Жигулите. Добре че пускам климатика и той поизстудява затопления въздух. Има разлика при въртенето, но дори и сутрин когато е по студено, и е в крайно ляво положение то пак си духа малко топло. Как се оправя това и свързано ли е с големи разглобки
3. Посока на въздуха - като е горещо в колата това копче превърта - струята от копето не може да отиде към прозорците - обратното няма проблем. Но си личи че нещо в копчет не е наред. Като застудее се оправя.Как се сменя този превключвател и ще реши ли това проблема.

Може би се учудвате как толкова повреди на едно място , но искам да Ви успокоя че те не са от вчера, просто е дошъл момента да ги оправям

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Re: Проблем с превключвателите в купето

Мнениеот Winner25 » Пет 05 сеп 2008 23:50

По точка 1 - и при мене е така с копчето. Лятото като ползвам кли матика грее много. Зимата с вентилатора няма проблеми. Реших си проблема със скрито ключе за 4-та степен. За клапата - не мога да кажа. На пасата копчето за вентилатора не управлява никакви клапи, при положение че е с климатик.

по 2-ра точка - мисля че е нормално, и при мене е така. "Студения" въздух минава през двигателния отсек, а там е топличко :D

Потребителски аватар
venci&vento
Автомобил: VENTO
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот venci&vento » Съб 06 сеп 2008 22:28

Boko* , колега , пиши поне каква кола караш !

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Съб 06 сеп 2008 22:32

G3 AEK 1.6.101 к.с с клима. Не знаех че на тройките( вижда се от аватара ) се различават превключвателите.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”