Странен надпис на километража

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Dave
Автомобил:
Двигател:

Странен надпис на километража

Мнениеот Dave » Съб 06 сеп 2008 18:12

Здравейте,
Карам VW Polo 2002 година. Колата е на 118 000км ако може да се вярва на километража:) Имам следния проблем:
Когато завъртя ключа и дам на контакт първо ми изписва едно малко ключе и 1200 км, след около 5 секунди надписа се сменя с друг такъв на който има ключе, нещо като часовник и 70 и след 5 секунди си се появява нормалния километраж. Би ли могъл някой да ми каже какво може да е това или най-добре да отивам на сервиз.
Благодаря Ви предварилтелно.

Потребителски аватар
maslinkov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот maslinkov » Нед 07 сеп 2008 5:05

Колега, едва ли ще се намери някой да предскаже какво ще ти се случи след 1200 км, но по- добре да не си извън града тогава Според мене на някоя джаджа й предстои пенсия, ама коя, не знам - попитай в сервиз на Фв

Потребителски аватар
sub4o
Автомобил: Seat Ibiza
Двигател: AUB 2003

Мнениеот sub4o » Нед 07 сеп 2008 6:58

Предполагам, че това е напомняне за посещение в сервиз за инспекция на нещо. Принципно има такова напомняне за смяна на маслото в 6N. На по-новите модели не съм запознат как стоят нещата. Най-добре е да отидеш в някой сервиз, да я закачат на компютър. Там ще си покаже точно какво съобщение ти изкарва, могат и да го изчистят.

Потребителски аватар
superemo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот superemo » Пон 08 сеп 2008 9:48

Това е напомнящ надпис за смяна на маслото и филтрите. По-добре не чакай 1200км, иди и си го смени като след това им кажи да ти нулират съобщението. успех

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 сеп 2008 11:01

Писано, писано, писано, писано, писано ... много пъти е обяснявано за тези надписи.
Става въпрос за наближаване на сервизен интервал. С времето километрите, които се изписват ще намаляват до 0.
Като отидеш на ВАГ-ком, там ще ти покаже какви са тези инспекции, т.е. на какъв интервал са направени и за какво са - масло, обща инспекция или друго.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”