Смяна на водна помпа за пасат
Смяна на водна помпа за пасат
Здравейте колеги, предстои ми смяна на водна помпа на пасата, само, че като гледам май трябва да свалям ролката на коляновия вал и ангренажния ремък за да извадя старата. Някои може ли да даде съвет трябва ли да се свалят тези неща или не? пасата е '89, 1,8 моно
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Под алтернатора има четири болта(мисля,че са М8)8 и едно М6 странично към капака на ангренажа.Така се демонтира цялата кутия в която е водната помпа.Самата помпа се демонтира като се отвият 9бр болтчета М6 от тази кутия.Преди да пристъпиш към развиването на 9-те болчета ги начукай леко по главичките и напръскай със спрей за по-лесно развиване!Успех!
П.П Може и да се скъса някое,тогава трябва тънко да намажеш новата гарнитура на помпата с подходящ уплътняваш силикон
П.П Може и да се скъса някое,тогава трябва тънко да намажеш новата гарнитура на помпата с подходящ уплътняваш силикон

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Помпата
Помпата е 40лв. заедно с корпуса на meyle.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помпата
skk написа:Помпата е 40лв. заедно с корпуса на meyle.
Да бе повервах, само фланеца с турбинката е тъдява някъде, корпуса (охлюв му викат) е още толкоз, ма отделно рядко го дават.Имам постнати снимки по смяната нейде из дебрите на Golf-раздела-мотор ABS