Загинал водолаз

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пон 08 сеп 2008 12:57

Линейкаджиите със сигурносг покрадват бензинец/дизел. Явно в тоя случай шофьора е краднал горивото и е чакал следващото зареждане - да прикрие разликата.
Баси - нямало бензин (а линейките не са ли дизелови) - нямало - толкова ли не е могла поне да стигне до най-близката бензиностанция и да зареди? А линейката само една ли е била - другите без винетки ли са или какво?
А за некомпетентността на лекарите и екипа...каквото и да коментираме, нито ще върнем момчето, нито ще променм скапаната държава. Преди точно 10 години дядо ми влезе в болницата в Плевен с херния - по спешност. Точно тогава беше световното по футбол във Франция, България играеше с Нигерия. Докторите едвам са се навили да го оперират - искали да гледат мача - като нищо е щял да си отиде човекът - да е жив и здрав още дълги години и никога да не стъпва при скапаните лекари. :evil: :evil:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 08 сеп 2008 15:12

Другия път сички дето четат да си помислят като взимат гориво на черно :!: :!: :!: Като нищо тия дето най-много плюят я вършат тая работа.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 08 сеп 2008 15:14

Rabbit_TDI написа:Другия път сички дето четат да си помислят като взимат гориво на черно :!: :!: :!: Като нищо тия дето най-много плюят я вършат тая работа.

Moже глупаво да звучи, но за сефте чувам че се продава гориво на черно :oops:
Според вас те теглят бензин от линейките ( и др. държавни коли) и го продават на черно на по-ниска цена?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 08 сеп 2008 15:17

scuba написа:Според вас те теглят бензин от линейките ( и др. държавни коли) и го продават на черно на по-ниска цена?

Горчивата истина, за съжаление. Дано по-скоро повечето хора променят мисленето си в насоката, в която ти мислиш.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 08 сеп 2008 15:24

[quote="Rabbit_TDI"][/quote]

Едва ли някой от ползващите такова гориво, някога е допускал, че може да има такъв далечен принос за такива неща ... Не защитавам никого (още по-малко себе си - никога не съм взимал гориво на друго място, освен бензиностанцията), но мисля измествате отговорността, темата, важното и т.н. ....

Такива неща ме побъркват... Проблема не е бензина!
Безхаберие, озверяване, мърливост, чувство на безнаказаност, тъпотия, простащина и т.н. ...
Тези неща и още все такива. Това е проблема.
Не ми се задълбава - причини, следствия и т.н. анализи...
Има само един начин - СЪД ДО ДУПКА майка им и ... :evil:

Потребителски аватар
TeRRiEr
Автомобил: Alfa Romeo 156
Двигател: 1.9 JTD 115 2002

Мнениеот TeRRiEr » Пон 08 сеп 2008 16:07

Това момче беше гадже на една приятелка и тя ми каза,че когато тръгнал да излиза не направил както трябва декомпресията...

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 08 сеп 2008 16:28

TeRRiEr написа:Това момче беше гадже на една приятелка и тя ми каза,че когато тръгнал да излиза не направил както трябва декомпресията...

Без да съм специалист и на фона на множеството изписани глупости искам да кажа, че организаторите на лова за рапани е трябвало добре да предвидят, че това е можело да се случи и съответно да имат уверение, че ще имат достъп до специализирана апаратура и линейка.
Жалко наистина за младия човек, но виновниците са сред неговите приятели и работодатели, а не сред дребните крадци на бензин, държавата и шофьорчетата на едвам движещи се линейки. :roll:

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пон 08 сеп 2008 16:33

Простията българска не спира до тук колеги :evil: :evil:

От Бърза помощ в Бургас вчера отказаха коментар по случая. „Занимават ни с простотии“, каза на дежурната лекарка една от служителките в Бърза помощ. Тя не пожела да се представи с името си. Дежурната лекарка също не пожела да се представи. Тя обясни, че информация може да се получи само на място, при това от понеделник до петък, в работното време от 8 до 17 часа.

Състоянието на Антон, който бил в кома, било стабилизирано от лекарския екип на кея в Равда и бил откаран в болницата в Бургас. Там се оказало обаче, че не може да му бъде оказана адекватна помощ, тъй като нямат барокамера. За да го транспортират до Варна с линейката от Бърза помощ поискали 500 лева, разказа пред „Класа“ кап. Никифор Герчев, началник на БУЛСАР. Отнело известно време, докато приятелите му съберат парите. Оказало се, че линейката не била снабдена с нужната апаратура и по време на пътуването младежът отново изпаднал в кома

Последна промяна от scuba на Пон 08 сеп 2008 16:35, променено общо 1 път.

golfabitch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfabitch » Пон 08 сеп 2008 16:34

Тея са за убиване

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Пон 08 сеп 2008 16:35

Тея трябва да ги уволнат само са това което са казали!!!!

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Пон 08 сеп 2008 18:37

А вие или тези около вас какво правите по въпроса, за да предотвратите такива неща. Аз поне съм сигурен, че 90 процента от всички пишещи си плащат осигуровките, сметките и данъците чинно. Пък недай си боже и на вашата линейка да и свърши бензина. :? И се редите чинно на опашките в полусрутените болници, ако ви се наложи. Че даже давате и по някой лев подкуп на "компетентните" лекари. :?
Жалко за човека и за другите след него. :(

Потребителски аватар
Grizzlito
Автомобил: Volkswagen T5 4motion
Двигател: AXE 2006
Контакти:

Мнениеот Grizzlito » Пон 08 сеп 2008 18:59

няма какво да кажа на такова нещо тва верно е пародия на държава в нормална държава ще дойде хеликоптер не счупена линейка без бензин, жалко за момчето :(

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 08 сеп 2008 20:06

Вики , с болка на сърцето ти съчувствам - самият аз съм присъствал на пет погребения на колеги , и знам какво е съпричастието към гибелта на колега .......
Мисля е редно да направите някаква подписка , петиция , или нещо от сорта по водолазните форуми ..... и да се адресира до всички от които зависи безопасността на колегите ти - инструктори , застрахователи , медицински работници и т.н
Темата прераства във всеобщ спам - ако прецениш , че е така ..... :roll: :lock:

Потребителски аватар
Wish_Master
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Wish_Master » Пон 08 сеп 2008 20:19

Това е поредната подигравка с човешки живот. Работя в медия и ми е ужасно неприятно да научавам за всекидневните катастрови, пожари, наводнения, убииства и кражби. Просто ми е писнало от всичко и накрая ще му тегля една и ще замина на някъде. Колкото и да се мъча да мисля позитивно, просто невиждам как биха могли да се оправят нещата както в нормалните европейски страни, където законите са си закони, а здравеопазването е може би е с най-висок приоритет, а не че трябва да има 7 вида тоалетната хартия за депутатите.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Пон 08 сеп 2008 20:30

веселин написа:Темата прераства във всеобщ спам - ако прецениш , че е така ..... :roll: :lock:

Не е всеобщ спам, а е трябвало при това опасно гмуркане да бъде всичко подсигурено.
Аз и ваското1 не сме съвсем затъпяли за да пишем в тази тема. :oops:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”