Голф 3 1,6 AEE гасне на празен ход на газ
Голф 3 1,6 AEE гасне на празен ход на газ
Привет колеги, имам отчаяна нужда от компетентен съвет. Изчетох почти всичко касаещо моя проблем и най лошото е, че съм опитал повечето разрешения и засега уви без резултат, затова си позволих да отворя нова тема. А проблема ми е следния...карам вече трета година Голф 3 1,6 AEE и преди няколко седмици реших, че е време да му сложа газ. Спрях се на газов инжекцион Bigas защото имаше доста добри коментари по форумите за тази система. В началото всичко беше наред, колата вървеше почти като на бензин, разхода беше приличен, но това до преди седмица, когато започнаха да играят оборотите на празен ход и от време, на време да гасне. Започнах да карам на бензин за да проверя, дали проблема не касае новата газова уредба, но колата имаше същия проблем и на бензин. Последваха 3-4 диагностики при различни майстори и всеки имаше мнение, но никога категорично. И така смених ламбда сондата, датчика за температурата, почистих няколко пъти дроселовата клапа и пробвах с друга (работеща) ипр поблема с оборотите на бензин някак се разреши, но остана на газ. Сега когато карам на бензин няма проблем, но обърна ли на газ и изключа ли от скорост оборотите започват да играят и често гасне. Момчетата от газ-сервиза опитаха какво ли не и не става...МОЛЯ АКО НЯКОЙ СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ИЛИ ИМА ПРЕДСТАВА ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ПРЕДИЗВИКАНО ТОВА ДА СПОДЕЛИ С МЕН. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТАТ ДЪЛГОТО МИ ОПИСАНИЕ И ЩЕ ДАДАТ СВОЕТО МНЕНИЕ!!!
- selskia_maistor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
съштия проблем имах, ходих чак до Швейцария за ECU...
имах и аз проблем с оборотите на Голф-3 АЕЕ 1.6 преди 4 месеца с Ваското1 установихме 4е са ми сложили бутала от Поло които са по-къси и обема на горивната камера е по-голям става нещо като 1.7 и компа мисли че не стига гориво и ми прави 2000оборота на празен ход.Резнахме бял кабел с червена ивица влизащ в дросела ,но после нямах малки оборои трябваше винаги да подавам гас да не изгасне. После сложих газов инйекцион Симгас проблема остана и на гас.Опитах да го реша с комп от Поло но след това и моя комп не тръгна вече и едвам намерих същия номер 032 906 030 N в Швейцария след 4 месетса търсене за 250 франка на касмет иначе тук искаха 1750 лева за нов!!!Там новия беше 600 евро магнети марели разбира се друг нямало за 1.6. Сега се навивам да сложа 1.8 двигател 600 франка с комп. за него 200 франка пък дано тръгне тайа талига че изгни вън а е 1997-ма година.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 3 1,6 AEE гасне на празен ход на газ
КОЛЕГА ИДИ НА КОМПЮТЪРНА ДИАГНОСТИКА , МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКВА ГРЕШКА И ТЕ ЩЕ Я ИЗЧИСТЯТ , ЕДИН МОЙ ПОЗНАТ ИМАШ ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ С ОБОРОТИТЕ , НО САМО КАТО БЕШЕ НА ГАЗ , И МУ ИЗЧИСТИХА ГРЕШКАТА НА КОМПА
a4x написа:Привет колеги, имам отчаяна нужда от компетентен съвет. Изчетох почти всичко касаещо моя проблем и най лошото е, че съм опитал повечето разрешения и засега уви без резултат, затова си позволих да отворя нова тема. А проблема ми е следния...карам вече трета година Голф 3 1,6 AEE и преди няколко седмици реших, че е време да му сложа газ. Спрях се на газов инжекцион Bigas защото имаше доста добри коментари по форумите за тази система. В началото всичко беше наред, колата вървеше почти като на бензин, разхода беше приличен, но това до преди седмица, когато започнаха да играят оборотите на празен ход и от време, на време да гасне. Започнах да карам на бензин за да проверя, дали проблема не касае новата газова уредба, но колата имаше същия проблем и на бензин. Последваха 3-4 диагностики при различни майстори и всеки имаше мнение, но никога категорично. И така смених ламбда сондата, датчика за температурата, почистих няколко пъти дроселовата клапа и пробвах с друга (работеща) ипр поблема с оборотите на бензин някак се разреши, но остана на газ. Сега когато карам на бензин няма проблем, но обърна ли на газ и изключа ли от скорост оборотите започват да играят и често гасне. Момчетата от газ-сервиза опитаха какво ли не и не става...МОЛЯ АКО НЯКОЙ СЕ Е СБЛЪСКВАЛ С ПОДОБЕН ПРОБЛЕМ ИЛИ ИМА ПРЕДСТАВА ОТ КАКВО МОЖЕ ДА Е ПРЕДИЗВИКАНО ТОВА ДА СПОДЕЛИ С МЕН. ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ, КОИТО ЩЕ ПРОЧЕТАТ ДЪЛГОТО МИ ОПИСАНИЕ И ЩЕ ДАДАТ СВОЕТО МНЕНИЕ!!!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”