Здравейте колеги. От сутринта чета теми по въпроса с търсачката, но еднозначен отговор не намерих.
Интересува ме каква боя ще е най-подходяща и трайна за боядисване на железни джанти, които ще се ползват със зимни гуми, имайки предвид гадните условия през зимата - пясък, луга и др. гадости.
Джантите ще се боядисват след като се песъкоструят.
Благодаря!

Каква боя е най-подходяща за железни зимни джанти
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Дай ги на пясъкоструй .Ако останат непочистени точки ги чисти ръчно с четка на ъглошлайф и на дрелка. После ги пръсни със цинков спрей на Ден Бравен. Стават сиви. Но е невероятно покритие. Пръскал съм недобре почистен капак на шахта от ръжда . пръснах 2 слоя през около 2-3 часа разлика. Това беше преди 2 години. Все още няма избила ръжда. На Алфата по ръба на предния капак имаше побитости от камъчета до ламарина. Преди 3 год ги пръснах с този спрей . Няма избила ръжда. Доста го купуват за заземителни колове .
мойте железните ги боядисвам всяка есен преди да ги сложа, с най-евтиния черен спрей или каквато боя /черна/ имам. обикновено на пролет вече са станали цвят "ръжда", ама ми е все тая. мажа директно върху ръждата, без грунд, само ги мия преди това. то от мръсотия зимата не си личи изобщо какъв цвят са 

- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Dart написа:Има боя ПРОТЕКТА / 3в1-ръждопреобразовател,грунд,боя/ ,цвета е като на сребърния феролит. Един приятел ги боядиса така и за 1 зима не са мръднали-колко ще изкарат още
Има такава и черна, и червена, и златиста - това е най-удачният вариант, Праховото боядисване не е устойчиво на камъни, сол и прах - ще се ожули. Смъкваш ръждата - само надифнато, ако има. Иначе протектата се нанася директно върху ръждата, да, връху ръждата. Има и лак вътре, стават лъскави. Можеш да я напълниш и в спрей - на всяко място, където бъркат бои им носиш колкото кутии искаш и ти я пълнят в спрей.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”