Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 09 сеп 2008 14:12

Преди 2 седмици обядвам у баба ми. Звъни телефона, някакъв й казва, че "Внукът Ви е катастрофирал преди 35 минути и е с опасност за живота. Трябва да преведете 3000 лева в рамките на 5 часа за лечението му." Не помня какво му казах, знам само, че около 3 минути след като затвори сам, аз продължавах....

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Вто 09 сеп 2008 14:16

При мен случаят е друг. :evil: аз съм отвън сменям джантите на голфа и се звъни на домашния.. синът ми дига и някъв почва кой е на телефона?той си казва името.Позна ли ме аз съм?изпуска се и казва едно име и така казва аз съм на между Пловдив и София на магистралата и спешно ми трябва ваучер на глогул ако може от първо 50 лева после му казва че няма толкова пари онзи иска от 20,30лева и с лед още 5 мин разправии че на магистралата е пълно с бензиностанции,синът ми казва че отива до магазина да го купи обаче идва при мен и ми казва.Отивам онзи след 10мин звъни :lol: дигнах 1,2 мин ме разпитва купих ли го след което ми писна и :censored: :censored: :censored: :censored: и той затвори и повече не се обадиха унас :censored: :gruebel :039:
Наистина на по-старите хора трябва да им се обясни какво да правят в такава ситуация!

Потребителски аватар
dan40
Автомобил: Alfa 156 2.0 TS
Двигател:

Мнениеот dan40 » Вто 09 сеп 2008 15:34

Отиваш на срещата за предаване на парите , вкарваш ония келеш в багажника , на Бонсови поляни , взимаш един телефон и званиш на някой от бабаитите му ... " Ало , абе тука един ваш познат е в беда , с 10 счупени ребра е в момента , няма зъби в устата горкия и не може да ви се обади , пръстите са му счупени и не може да ви напише и СМС дори ... ще трябват около 2000 лв за възстановяването му " .... и така :) до следващия обадил се зрител :)

Потребителски аватар
ligustrum
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ligustrum » Вто 09 сеп 2008 23:06

dan40 написа:Отиваш на срещата за предаване на парите , вкарваш ония келеш в багажника , на Бонсови поляни , взимаш един телефон и званиш на някой от бабаитите му ... " Ало , абе тука един ваш познат е в беда , с 10 счупени ребра е в момента , няма зъби в устата горкия и не може да ви се обади , пръстите са му счупени и не може да ви напише и СМС дори ... ще трябват около 2000 лв за възстановяването му " .... и така :) до следващия обадил се зрител :)

:063: :062: :081:

Потребителски аватар
Aneto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aneto » Сря 10 сеп 2008 0:15

Лошото е че възрастни хора лесно се подлъгват. При това вече има и по-изтънчен номер. На майката на моя приятелка й звънели по време когато младите били на почивка - звъни дете, реве на телефона -"Бабо, катастрофирахме........, после се обажда един чичко - случаен свидетел, спрял да помогне, всички са зле, детето само е оцеляло....." - и се почва ..........
Жената е щяла да получи инфаркт.
та коя баба или дядо няма да направят всичко за внучето си?

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Сря 10 сеп 2008 1:00

Преди 3 седмици пак звъняха в нас и по същия начин дете реве и бабо.. бабо..
Жената си искарала акъла щото аз бях в Англия и тя се чудила какво да прави... ужас

Потребителски аватар
aleksnlnl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksnlnl » Сря 10 сеп 2008 9:17

измамниците нямат спиране :evil:
http://www.24chasa.bg/Default.asp?stati ... 30&iy=2008

Във Варна само за 1 ден
Рекорд! Три баби измамени с 47 000 лв.
Едната олекнала със 17 200 евро
Рекордните 47 000 лева успяха да измъкнат ловки измамници само за 1 ден - сряда, от три варненски пенсионерки. Всичките се вързали на изтъркания номер с роднината, причинил катастрофа, при която бил ударен човек. Стариците се съгласили на уговорената с непознат мъж среща по телефона, явили се, дали парите и чак след няколко часа, като разбрали, че са измамени, се обадили в полицията.
Най-солено излязло “спасяването” на внука на едната от пенсионерките. Тя дала на непознат “адвокат” 17 200 евро. Откъде е намерила толкова пари, полицията не знае, но се надява да успее да залови измамника. Другите две дали съответно 10 000 лева и 2000 лева.

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Re: Изнудвачи по телефона! Какво да правя?

Мнениеот sportul » Сря 04 мар 2009 18:08

аз немога да разбера едно нещо , как можи вече 4/5 години откакто нашумяха тези телефонните измами, по телевизията сигурно са давали поне 100 случая и пакккккк има стари баби и изкуфели дъртаци дето дават пари на "калпак" и после са чудят как ставало така , добре примерно някой ви се обажда и казва ,че жена ви е блъснала човек и се намира едиси къде в кое районно и за да се прикрие случая трябва да платите 3000лв - еми нали първата ви работа е да звъните на жена си после на мястото където е .......
, нямам думи ,по-загубен народ от нашия няма , всяка вечер говорят за такива измами и пак има дет са фащат :screwy :screwy

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Сря 04 мар 2009 18:18

Илиянски кофти случка... :? Един път гледах по канал 1 в предаването Акция,за точно такива изнудвания ,изнудвачите разполагаха с доста голяма информация за жертвите.Най-добре е след като чуеш гласчета им да натиснеш червената слушалка,или да му кажеш ,че ако се прави на голям тАрикат да се видите на 4 очи .

Последна промяна от stoqn_g60 на Съб 02 яну 2010 0:12, променено общо 1 път.

Рошко
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Рошко » Сря 04 мар 2009 18:53

Колеги аз имам 2 много забавни случая...
единият беше преди 2 седмици:
Звъни ми ГСМ и вдигам ало здравейте, обяждаме се от КАТ, снимали са ви с камера на бул. Драган Цанков еди кой си номер, с превишена скорост, ограничението там е 40 а вие сте карал с 90,санкцията е 200 лева, 12 контролни точки и отнемане на книжката за 3 месецанай-лошото е че ми знаеха и името...Ако искате можем да се разберем нещо и снимката да изчезне, обаче пичовете не знаят, че 5 месеца след като взех книжка я върнах в КАТ точно за превишена скорост и че съм наясно как стават нещата. И им се изсмях, една седмица след това демек преди около 10 дена...даваха по тв за тея измами как пича къса плика и го хвърля като му дадеш кинтите...
другия беше следния:
Звънят у дома, представиха се за една колежка от университета на приятелката ми и ми вика, че гаджето е закъсало много хванали я били да краде и да я отървам, но 1во тая колежка я знам че не може да казва Р и си викам абе нещо не е наред и в същия момент приятелката ми ми звъни по ГСМ :)как да не им се отпсуваш...

Потребителски аватар
NORX
Автомобил:
Двигател:

Re:

Мнениеот NORX » Сря 04 мар 2009 20:08

ChernoGTI написа:още една причина да е винаги с мен
Изображение

Евала ! ! ! Има случаи ,когато само това помага.пз :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

Потребителски аватар
stavrev
Автомобил:
Двигател:

Re: Re:

Мнениеот stavrev » Сря 04 мар 2009 20:52

NORX написа:
ChernoGTI написа:още една причина да е винаги с мен
Изображение

Евала ! ! ! Има случаи ,когато само това помага.пз :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:

много бързо ще ги оттървеш колега...
по-добре е сопа, здрава...да боли ама много

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 30 яну 2010 11:51

използвам темата, за да не пускам нова. преди малко някъф малоумник ми звънна, за да ми каже, че съм спечелил домашно кино от нова телевизия и на въпроса ми какво трябва да се направи, да го почерпа ли, ми отговори: "ми не, тряя да изпратите 100 лв. по сметка на нова телевизия". попитах го няма ли си пишка да си играе с нея, теглих му една и му затворих.
реших да звънна и на мвр, за да съобщя номера на идиота, те ме прехвърлиха на районното, записаха ми името, уж записаха и номера и обещаха и да го предадат на дежурния. та в общи линни и с тях се посмях.
ето го и въпросния телефонен номер: 0884/38 98 03 в случай, че някой иска да "спечели" домашно кино :mrgreen:

Потребителски аватар
Bobi_S13
Der Polizist
Автомобил: VW Passat
Двигател: AVF

Мнениеот Bobi_S13 » Съб 30 яну 2010 11:55

ех...мамка му
тоя заслужава да му се обадя и да му кажа "че е спечелил донашно кино от Нова Телевизия" ама рискувам той па да ме даде на куките заради едната ебавка :banghead: :banghead: :banghead: аман :banghead: :banghead: :banghead:

и кво ша направи полицията...нищичко! ако ще и примите да се копуват от районните и да се проверява всеки човек дали има досие, па че сме на същото дередже :bishop

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Съб 30 яну 2010 12:35

Аз им давах на едни такива номера в полицията. Ама какво ще направят там като им плащат и на тях. Та даже и техниката им ползват тия цигани. :lol: Това за следенето на номера важи само за обикновените хора. Тия групи не попадат в тоя списък. Не се напъвайте да си губите времето само с допълнителни разправии с полицията, като нищо няма да стане. Гаранция, изпробвано няколко пъти и проверено. :wink:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”