Здравейте.търся спешно някой стар ел люк от VW Венто да сменя моя или поне уплътнението че нещо като ида на автомивка и вътре завалява .Или някой да каже съвет как да го оправя.За ново уплътнение ми искам 150- 170 лв.( уж оригинално).Има вариант да го запечатам но не ми се иска.
преместено mod edit: LILO&STICH
Значи сигурно виждаш в гаража аз съм с Джета"85, и то с люк и нямам проблеми.
Провери си четирите маркуча в четирите края на люка, ако са запушени ти влиза вода. Уплътнението не играе в ролята на абсолютно уплътнение което мине през него го поемат каналите.
Също така приятелю има една п-образна пластмасова рамка която в задната част отвежда просмуканата вода към отводнителните канали,ако я нямаш си намери.Люка никога не е плътно около отвора да го знаеш от мен.Свали му стъклото на 4-винта е и огледай около отвора ,ако трябва някъде по снадките на метала където се отвежда водата капни силикон или лепило за гума-Хелмевект ,ама да не запушиш някой отвор за отвеждане на водата те са 2 отпред и 2 отзад слага се около релсите от външната страна по които се движи механизма да не наклепаш вътре в тях...
Значи отпреде имам едно нещо като пластмасов капак който се мести при отваряне/ затваряне на люка, но отзаде няма никаква пластмаса може ли без нея или да търся
lyuboo написа:Значи отпреде имам едно нещо като пластмасов капак който се мести при отваряне/ затваряне на люка, но отзаде няма никаква пластмаса може ли без нея или да търся
Колега и мойта пластмаса си замина, но нямам проблеми До колкото знам служи за плъзгане на вътрешния капак
да ти кажа незнам за какво служи но отзаде няма никаква пластмаса, а само отпреде (към предното стъкло) Незнам даже дали ще намеря само такава пластмаса, пък и не вярвам д тече от това че я няма
Пластмасовата рамка е п-образна като се закопчава отпред от ляво и дясно и скрива от страни релсите вижда се като плъзнеш назад /капандурата/ с тапицерията.Виж да не е откопчана и да се намира някъде навътре зад люка... Та тази рамка отводнява задната част на люка ,ако я нямаш водата се стича по тапицираната капандура и съответно по тавана ти.
ами някой преди теб ,ако не го е базикал няма да имаш липсващи части... като махнеш стъклото всичко ще ти се изясни виж си отводнителните канали дали не са запушени отпред излизат на едни цицки до предните врати около пантите...
За всеки случаи и си намажи уплатнението което е на люка със течен парафин,ако ти е прегоряло от слънце то пропуска вода имах такъв проблем реших го за 60 стотинки от аптеката
здравейте момчета.Днеска поразрових по Люка и забелязах че отзаде тая платмаса я няма.Има я само отпреде.Гледах да не е навътре но нищо не видях, и вече съм се отчаял, защото малко се съмнявам да намеря само нея. За да сваля люка трябва ли да махам тавана или може и без да го свалям.