какво ще кажете за тази Б4 класик лайн-мисля да го купувам

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Вто 09 сеп 2008 7:38

Поддръжката е ясна, въпроса е, че си се хвърлил на кола, която дори отдалече изглежда недостатъчно добра. Такива Пасати има до 1997 година, с ABS, Airbag и т.н. Като ще взимаш нова кола, гледай да е бая по-нова, по-хубава и т.н. Иначе само се набутваш с пари, а след 1 година вече ще искаш нова.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 09 сеп 2008 7:47

аз за това искам съвети и от вас,значи разубедих те ме за това което бях харесал,сега давайте съвети какво да взема :arrow: няакаде около 5000лв.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 09 сеп 2008 8:36

Колега склонен ли си да сменяш марката?Не друго, ами да знам дали да пиша дълго обяснение за Опел... :lol:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 09 сеп 2008 8:44

има няква вероятнос да я сменя но не е голяма,карам Пасат Б3 вече 5 години и ще е трудно да премина на друга марка автомобил,незнам много ми е труден този момент :arrow: довечера сигорно ще се разделя с колата си :( и ще е трудно да избера друг :arrow: love.vwclub

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 09 сеп 2008 11:22

vanko_VW написа:... ще е трудно да премина на друга марка автомобил,незнам много ми е труден този момент :arrow: довечера сигорно ще се разделя с колата си :( и ще е трудно да избера друг :arrow: love.vwclub

Значи все пак везните :D накланят към Б4. И аз съм на мнение като това, което писа по-горе dermeister.
Предлагат се пасати с оборудването, което явно липсва на този от линка. От друга страна AIRbag, който е на повече от 10 години не се знае дали или как ще сработи, ако не дай си Боже се наложи. Според мен задължително трябва да се насочиш към такъв модел с ABS и 2-литров мотор.
Иначе от снимките на пасата се вижда, че като цяло е доста добре, с изключение на ожуленото в дясно по бронята. Салона е като на GL модела, но таблото ... .
Вярвам, че ще намериш някой по-хубав 96-97 г. около сумата, която си подготвил.

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 09 сеп 2008 11:35

да това е единствената забележка на колата,благодаря ви за съветите :arrow: сега чакам за предложения за Б4 с климатик 1.8ми или 2.0

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 09 сеп 2008 12:51

За 5000 може да се намери читав Пасатко Б4.
Ама трябва доста да потърсиш - много морги има на пазара - баси кошерите изтъркани на по 1 милион левги, а им искат космически суми.
Климата си е супер екстра. Аз лично вече не мога да си представя да карам кола без клима. Пък и няма продаване ако решиш да я сменяш - всеки търси климаик.
За еър-бегове аз лично не бих се втелявал, ако колата е на 13-15 години - шансът да сработят не е много голям, пък и дано не се налага.
Замислял ли си се за Ауди? :wink: :arrow:

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Вто 09 сеп 2008 13:06

Конкретната кола и аз си мисля, че можеше поне еърбег да има...
Иначе аз карам кола с климатик, напълно функциониращ, който от 1 година не съм пускал, настивам неприятно, освен това колкото и често да се почиства със спрей при първоначално пускане мирише на носени цяло лято чорапи...
Колегата по-горе е писал Ауди, да ама първите В5 са абсолютни боклуци с ненужно скъпа поддръжка (само в България е така), а старите - В4 вече са много стари и като концепция и като години, пък за километри и амортизация да не говорим...
Обикновено японските машинки запълват празнината между европейските модели преди 1994 и след това успешно, не знам защо тази година е преломна, започват да произвеждат по-слаби като конструкция коли...

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Вто 09 сеп 2008 13:10

мислил съм за Ауди Б4,но нямам никакви наблюдения върху този модел,а за японска не искам да коментирам

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 09 сеп 2008 13:42

vanko_VW написа:мислил съм за Ауди Б4,но нямам никакви наблюдения върху този модел,а за японска не искам да коментирам

Аз имам - ако намериш читава Б4-ка - скачай! От Пассата е по-комфортна (без да искам да обидя никого), с по-качествени материали, само дето е по-тясна отзад с няколко сантиметра - което не я прави по-малко удобна.
Но наистина е важно да е читава - щото са старички вече и повечето са на милион левги.
Единственото, което не ме кефи много на моята - 2.0 115 кс мотор - същия като 2Е, е, че погорва доста градско - 16-18 газ в София. Ако караш в провинцията с по-малко трафик - може до 13-14 да я свалиш. Извън града на нормално каране (до 150-160) с клима - 9,5-10-11.

Японските ги заеви - за 5000 лева нищо стойностно не можеш взе. :wink:

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Вто 09 сеп 2008 23:52

connor cane написа:
vanko_VW написа:мислил съм за Ауди Б4,но нямам никакви наблюдения върху този модел,а за японска не искам да коментирам

Аз имам - ако намериш читава Б4-ка - скачай! От Пассата е по-комфортна (без да искам да обидя никого), с по-качествени материали, само дето е по-тясна отзад с няколко сантиметра - което не я прави по-малко удобна.
Но наистина е важно да е читава - щото са старички вече и повечето са на милион левги.
Единственото, което не ме кефи много на моята - 2.0 115 кс мотор - същия като 2Е, е, че погорва доста градско - 16-18 газ в София. Ако караш в провинцията с по-малко трафик - може до 13-14 да я свалиш. Извън града на нормално каране (до 150-160) с клима - 9,5-10-11.

колега никого не обиждаш не е по конфортна от пасата с по качествени матеряли е наистина вътре ,тези няколко см отзад са бая и има разлика,освен ако няма да вози деца или слаби девоики :twisted:
иначе действително е добра алтернатива за тези пари. при мен нещата бяха 50/50 но взех пасата и смятам че съм направил по добрият избор просто пасата ми е по удобен(не съм едър да ми трябва място) иначе и аз бих препоръчал същият двигател за ауди.
п.с този пасат от обявата нещо не ми харесва това че няма ербег и е с волан от б3 ми навява на мисалта че е блъскана и са му сменили волана с къвто са намерили. съвета ми е да си опотърсиш 1.8 или 2.0 литра по нова година 95-96

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Сря 10 сеп 2008 8:47

1z написа:
connor cane написа:

колега никого не обиждаш не е по конфортна от пасата с по качествени матеряли е наистина вътре ,тези няколко см отзад са бая и има разлика,освен ако няма да вози деца или слаби девоики :twisted:
иначе действително е добра алтернатива за тези пари. при мен нещата бяха 50/50 но взех пасата и смятам че съм направил по добрият избор просто пасата ми е по удобен(не съм едър да ми трябва място) иначе и аз бих препоръчал същият двигател за ауди.
п.с този пасат от обявата нещо не ми харесва това че няма ербег и е с волан от б3 ми навява на мисалта че е блъскана и са му сменили волана с къвто са намерили. съвета ми е да си опотърсиш 1.8 или 2.0 литра по нова година 95-96

Няма смисъл да спорим наистина - но това, че б4-ката отзад е тясна е мит. Б3 - да, тя наистина е с по-малко пространство за седящите отзад и с по-малък багажник - в следствие на разположението на резервоара зад седалките. При Б4 резервоара е преместен и няма този проблем
Оня ден возих отзад баща ми - висок е 1.85 - отзад беше като в S-класа - перфектно си му беше. :wink:

Потребителски аватар
vanko_VW
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Сря 10 сеп 2008 9:52

а какво ви е мнеието за тези двигатели който ги слагат на Пасат Б4 :arrow: 1.6 101к.с. гледам че има доста такива,но незнам как ще са държи на пътя с пуснат климатик

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Сря 10 сеп 2008 9:55

vanko_VW написа:а какво ви е мнеието за тези двигатели който ги слагат на Пасат Б4 :arrow: 1.6 101к.с. гледам че има доста такива,но незнам как ще са държи на пътя с пуснат климатик

за пасат специално съм чувал че не е удачен избор тоя мотор.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 сеп 2008 9:59

vanko_VW написа:а какво ви е мнеието за тези двигатели който ги слагат на Пасат Б4 :arrow: 1.6 101к.с. гледам че има доста такива,но незнам как ще са държи на пътя с пуснат климатик

Май не е болка за умиране, но с Cayenne Turbo нема да можеш да се бeгаш... :lol:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”