Закупен GPS от Техномаркет с троянски кон вътре:)

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Закупен GPS от Техномаркет с троянски кон вътре:)

Мнениеот luciuz » Сря 10 сеп 2008 13:32

Получих подарък за рождения си ден Garmin nuvi 250W+BG и за моя изненада се оказа, че в една от папките има троянски кон. По принцип почти не ползвам windows и не се впечатлих много, но като си изпратих мейла за регистрацията им написах какво има вътре и получих това

P.S. Изпълними файлове няма нито във фабричната дистрибуция на устройствата, нито в българската карта която е инсталирана в тях. Антивирусният контрол при всички съвестни производители на софтуер е безупречен и това важи с пълна сила и за нашата фирма. За съжаление, макар и да нямат никаква работа да включват устройствата към PC, продавачите в магазините за GPS устройства понякога го правят и когато този компютър е заразен с вируси, те поемат към крайния потребител. Радваме се, че Вашата система не е пострадала от този проблем. Ако желаете, уведомете магазина от който сте закупили устройството за проблема и им обяснете каква мечешка услуга правят на собствените си клиенти.

Чудя се дали да им пусна мейл на Техномаркет или така да го оставя...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 10 сеп 2008 13:35

Не ги оставяй така нещата :( Някой друг ще си изпати от техните глупости.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 10 сеп 2008 13:39

мейла ще го прочете Мери от отдела за връзки, и ще го изтрие, защото Пешо дето и показваше как е готино да имаш GPS, на компютъра в магазина и е симпатичен, а тя иска да излезе с него :lol: :lol: Ако имаш време, трябва да идеш в самия магазин..и там на място, иначе не мисля че ще получиш удовлетворение :wink: .

Пък ако го беше пуснал на компютър, дето имаш работни файлове?? Направо не ми се мисли.
Не е по темата, аз пусках запитване за реклами в големи сайтове, и видях, как мейла ми се прехвърли на 4 други мейла??? Препращат си топката, там са 5 служителки примерно, и коя ще прекара другата да побачка...и за капак, на 5-я, получих обратна разписка че е изтрит без да е четен!

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 сеп 2008 13:41

Съдейки по информацията, която си дал тук, всеки ще те отсвири по гореописания начин. Много ясно! :roll:
Каква антивирусна, кой файл, при какво действие, като какъв вирус го е открила...
Все неща неясни, които те водят само до горния отговор. :wink:

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Сря 10 сеп 2008 13:44

А от друга страна компютърен вирус е толкова далчено и загадъчно понятие за повечето хора, че дори да стигнеш до по-ръководни кадри в оплакването, те ще ти кажат, че е имало магнитни бури и вируса се е зародил сам, понеже грам няма да знаят къде, как, какво и що може и се е случило.

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 10 сеп 2008 14:36

Аз не толкова, че се оплаквам, да пускам жалба или да искам обезщетение... По-скоро, че някой може и изгори и даже да не разбере откъде му е дошло.

Стига да реши да зареди устройството през usb кабел...

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Сря 10 сеп 2008 14:41

Според мен е хубаво да пуснеш оплакване..

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Сря 10 сеп 2008 16:22

прати на производителя на устройството оплакване, но не на Бг представителството и приложи отговора на нашите момчета тук, защото не мисля, че е твоя работа да ходиш да се оплакваш по веригите магазини от продуктите, които те внасят!

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 10 сеп 2008 16:35

Sir T написа:прати на производителя на устройството оплакване, но не на Бг представителството и приложи отговора на нашите момчета тук, защото не мисля, че е твоя работа да ходиш да се оплакваш по веригите магазини от продуктите, които те внасят!

аз и не съм сигурен дали не го разпечатаха в магазина пакета...

Потребителски аватар
jbussines
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jbussines » Сря 10 сеп 2008 17:07

Браво има напредък в държавата щом са отговорили на имейл с проблем макари и по този начин. :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 10 сеп 2008 17:17

Аз не съм убеден 100%, че вътре има троянски кон. Скоро се борих с една такава навигация, и някои от антивирусните, които имам в офиса, казаха, че евентуално има троянски кон и то в autorun.inf в главния фолдер...

По-добре първо виж за какво става въпрос, че аз нямах време да се занимавам, но отвори този autorun.inf, разгледай какво се опитва да стартира и тогава се оплаквай ;)

Много антивирусни просто са решили, че определен механизъм/поредица от действия/алгоритъм е троянски кон и твърдо си държат на своето, но това не винаги 100% е вярно ;)

Успех

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Сря 10 сеп 2008 18:44

И аз не съм убеден че има ТК.

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Сря 10 сеп 2008 19:45

Аз съм убеден, че няма, но кой ли чете... :roll:

Потребителски аватар
luciuz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот luciuz » Сря 10 сеп 2008 22:40

musura написа:Аз не съм убеден 100%, че вътре има троянски кон. Скоро се борих с една такава навигация, и някои от антивирусните, които имам в офиса, казаха, че евентуално има троянски кон и то в autorun.inf в главния фолдер...

баш си беше:)
има една папка Restore, и там имаше файл is32.exe или подобно име... утре мога да проверя и точно какъв беше добитъка:)

Потребителски аватар
raziel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот raziel » Чет 11 сеп 2008 0:09

pit написа:===
Не е по темата, аз пусках запитване за реклами в големи сайтове, и видях, как мейла ми се прехвърли на 4 други мейла??? Препращат си топката, там са 5 служителки примерно, и коя ще прекара другата да побачка...и за капак, на 5-я, получих обратна разписка че е изтрит без да е четен!

Как получи receipt от получател на Forwarded маил? Няма клиент който да подържа подобна опция, няма и протокол за подобен feature, още повече че това нарушава всички секюрити полисита.
Все пак някой си вадим хляба с това... и сме се наслушали на на научна фантастика :)

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”