http://www.buy.com/retail/product.asp?sku=207875319&adid=17654&dcaid=17654
Този магелан е с блутуут, значи ли това, че ако искам мога да му използвам само ресийвъра с лаптопа или телефона си и ще мога да използвам и други карти, освен магелановите? Ако не, това чудо има ли карти за БГ?

Отново за GPS
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Аз не бих ти препоръчал да търсиш решение чрез ПЦ и БТ приемник. Имам 3 навигации и просто всяко едно решение си има предимства и недостатъци. Моите са:
1. МCD вградено в пасата: Идеално като интеграция, обаче никъв customization не можеш да му направиш. Ако производителя не е рекъл, ни радари, ни газстанции можеш да сложиш. Перфектно обаче като интеграция с аудиосистемата на колата, регулиране на тона на музиката и на гласа на мацката поотделно. Няма карти за БГ, Сърбия...
2. Холукс БТ мишка с лаптоп и Маппоинт на Майкрософт. Страшно неудобно, защото до теб някой през цялото време трябва да държи лаптопа. Кабела за зарядното за лаптопа пречи, отделно БТ мишката трябва също на горе долу 8 часа да се презарежда. Няма Сърбия, БГ само главните пътища. Лични ПОИ са възможни
3. ТомТом One - идеално, ако имаше СД слот, че така с тия куци 512 МБ никва друга карта не мога да си сложа. Уж има БГ като карта, ама аз не съм ползвал поради липса на място - май пак са само главни пътища. Имам най-евтиния вариант, само Германия, Австрия и Швеицария. ПОИ може, даже е доста добре решено. Като управление на интерфейса супер, като команди също - прецизно и навреме.
Моя съвет е: Вземи самостоятелна навигация с СД слот, карти за БГ (Гармин нюви?) и ако ти трябва: БТ за да можеш да си го връзваш за гсм а като хендсфрее.
1. МCD вградено в пасата: Идеално като интеграция, обаче никъв customization не можеш да му направиш. Ако производителя не е рекъл, ни радари, ни газстанции можеш да сложиш. Перфектно обаче като интеграция с аудиосистемата на колата, регулиране на тона на музиката и на гласа на мацката поотделно. Няма карти за БГ, Сърбия...
2. Холукс БТ мишка с лаптоп и Маппоинт на Майкрософт. Страшно неудобно, защото до теб някой през цялото време трябва да държи лаптопа. Кабела за зарядното за лаптопа пречи, отделно БТ мишката трябва също на горе долу 8 часа да се презарежда. Няма Сърбия, БГ само главните пътища. Лични ПОИ са възможни
3. ТомТом One - идеално, ако имаше СД слот, че така с тия куци 512 МБ никва друга карта не мога да си сложа. Уж има БГ като карта, ама аз не съм ползвал поради липса на място - май пак са само главни пътища. Имам най-евтиния вариант, само Германия, Австрия и Швеицария. ПОИ може, даже е доста добре решено. Като управление на интерфейса супер, като команди също - прецизно и навреме.
Моя съвет е: Вземи самостоятелна навигация с СД слот, карти за БГ (Гармин нюви?) и ако ти трябва: БТ за да можеш да си го връзваш за гсм а като хендсфрее.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Варианта ти е ПДА с вграден блутуут
аз имам такова и съм качил 5 навигационни програми според нуждите ми
http://www.pazaruvaj.com/dzhobni-kompju ... 48258.html

аз имам такова и съм качил 5 навигационни програми според нуждите ми
http://www.pazaruvaj.com/dzhobni-kompju ... 48258.html

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
lowrider написа:а вариант ПДА + Блутуут ?
Точно него е забравил Чудомир... Аз си взех Nokia e51 като се двоумях него ли да взема + bt gps приемник или Nokia e71, което е нов модел (от юли), страшно готин дизайн има и има вграден gps приемник. Ама беше с 300 лв по-скъп, та си взех е51 и на заплата отивам в техно* да си търся приемник.
Нокиа-та е със symbian, а за symbian до колкото знам има доста карти.
едит: а факта, че телефон (pda) + приемник са 2 неща не трябва да те притеснява.. Ако ще го ползваш само в колата го слагаш някъде в нея и забравяш за него. Ако ще го ползваш и пеша си го пускаш в джоба. Връзката все пак е безжична

- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
R@do написа:Голям фен съм на Нокия, но просто нямат тъч скрий, а при каране си е необходимост, да не говорим за предимствата на по-големия дисплей
Има и модели на Асус с ГСМ модул
Въпрос на вкус, аз например не понасям да имам някакви отпечатъци от пръсти по екрана, а ако той е тъчскрийн просто ще полудея и ще го чистя нон-стоп с кърпичката

Иначе за тъчскрийн -> HTC touch diamond - играл съм си с него, готин е, има си вграден gps приемник, ама е скъпичък

- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
ISRalien написа:lowrider написа:а вариант ПДА + Блутуут ?
Точно него е забравил Чудомир... Аз си взех Nokia e51...
Писах само за вариантите, които съм ползвал досега. Аз също имам Е51, но не ми е останало време да си свалям карти за него. Недостатъците обаче са налице:
- БТ мишката като я зареждаш имаш пак един кабел "през" кокпита. Страшно мразя некви кабели докато карам, също и пръсти по дисплея както колегата е споменал
- За Нокиа Е51 съм виждал 2 стойки за кола, смислената, която дава и ток, струва към 30 евро. Забрави тоя телефон без зарядно до теб да го ползваш. Моя го зареждам минимум всеки ден, защото го ползвам като УМТС модем и след максимум 2 часа ако не е на зарядно включен му пада батерията. (Дърпам интернет през него минимум по 4 часа)
- Как мислиш да изкараш звука на навигацията да се чува в купето? През говорителя на телефона не мисля, че ще стане. То аз като телефонирам и карам над 130 едвам го чувам, пък камо ли продъжително време да трябва да го слушам. Мъка.... Според мен трябва да намериш начин да го вържеш към аудиото на колата.
Така, тва беше за БТ плюс Е51. По принцип ПДА и БТ е ок (заради дисплея), но помисли пак за по-горе казаното.
Успех!
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
Аз съм с бюджетен вариант - ПДА(+гсм модул) + БТ ГПС ( холукс м1000 ).
Инсталирал съм иГО 2006 мисля.
Предимства - всичко ми излезе около 400 лева; батерията на гпс-а дръжи около 24 часа нон-стоп; всяко у-во си има отделна батерия и он/офф копче ( тоест ползваш само това което ти трябва ); много гъвкав сетъп спрямо софтуер.
Недостатъци - две у-ва ( винаги го има като вариант да забравиш гпс-а ). Батарията на ПДА-то държи малко при светнат дисплей и включен БТ ( 5-6 часа ); отвратителна стойка за кола! ( една такова на гъвкаво рамо което много добре се справя с ролята на пружина ).
От тук нататак всичко зависи от софта... а софт за уин мобайл - бол.
Аз изплзвам иГО, защото до преди 6-7 месеца неговата карта за БГ беше най-добра ( скоро не съм проверявал ). Честно казано картата е доста подробна ( даже по-подробна от на бгмапс.цом ).. дори има пътища които в действителност вече не съществуват
. Голям недостатък е че картата е стара и липсват разни пътища ( примерно разширението на магистралата, пробивите в СФ... ).
Картата на СФ е също на прилично ниво... за другите градове върши работа колкото да влезеш в града по главния път и след това да излезеш.
Друг голям плюс на иГО-то е търсенете по адрес. Работи страхотно за СФ!
Също така в нета свободно се намират карти за цяла Европа ( + Турция ).
Инсталирал съм иГО 2006 мисля.
Предимства - всичко ми излезе около 400 лева; батерията на гпс-а дръжи около 24 часа нон-стоп; всяко у-во си има отделна батерия и он/офф копче ( тоест ползваш само това което ти трябва ); много гъвкав сетъп спрямо софтуер.
Недостатъци - две у-ва ( винаги го има като вариант да забравиш гпс-а ). Батарията на ПДА-то държи малко при светнат дисплей и включен БТ ( 5-6 часа ); отвратителна стойка за кола! ( една такова на гъвкаво рамо което много добре се справя с ролята на пружина ).
От тук нататак всичко зависи от софта... а софт за уин мобайл - бол.
Аз изплзвам иГО, защото до преди 6-7 месеца неговата карта за БГ беше най-добра ( скоро не съм проверявал ). Честно казано картата е доста подробна ( даже по-подробна от на бгмапс.цом ).. дори има пътища които в действителност вече не съществуват

Картата на СФ е също на прилично ниво... за другите градове върши работа колкото да влезеш в града по главния път и след това да излезеш.
Друг голям плюс на иГО-то е търсенете по адрес. Работи страхотно за СФ!
Също така в нета свободно се намират карти за цяла Европа ( + Турция ).
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”