Въпрос за след смяна на масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Въпрос за след смяна на масло

Мнениеот stypkata » Чет 11 сеп 2008 19:13

Работата е такава,че преди няколко дни смених маслото на двигателя ,защото на старото си му беше време и след смяната ,която стана в сервиз от майстор,не от мен ,забелязах ,че на идеално измитият двигател тече масло от масления филтър.Сигурен съм,че преди смяната масло от там не течеше ,защото двигателя беше измит идеално.Та преди малко се случи на няколко пъти да угасне двигателя и точно след като го запаля,ако не подам газ - угасва.Особено при студен двигател или когато е в движение на свободна скорост също угасва почти винаги . Това преди смяната на маслото също не го правеше.Освен това лампата на маслото светва на моменти (когато е готов да угасне и оборотите паднат около 500).Въпроса е може ли тази лампа на маслото (която доста ме притеснява), да светва от това,че тече масло от масления филтър? И забравих да спомена,че точно като си взех колата от сервиза за смяна на масло забелязох,че от долу става локвичка от масло и го бяха напълнили над максимума на нивото... И тогава един колега ми каза,че двигателя си изхвърля сам излишното масло,защото не било добре да се надвишава максималното ниво според щеката за маслото.ДОбре,но от там продължава да тече почти докато нивото падне до минумум(не съм го оставял да пада повече от минумума и му доливам),но предполагам,че няма да спре да тече дори да падне под минимума.Май,че стана много дълго обяснение ,та ако може някой да каже с 2 думи дали това гаснене и светене на лампата на маслото може да е от това,че тече масло от около масления филтър нека каже.мерси [/url]

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 11 сеп 2008 19:19

Имаше локва след смяната ? Провети дали е останало въобще масло при това положение :roll: Има вероятност щом тече около фитъра да няма налягане и затова да свети лампата. Стегни хубаво филтъра ( на ръка ) , провери нивото и ако се наложи долей . И за напред - ходи при кадърни майстори .... или си я прави сам :idea:

едит: А това че двигателя извърля сам маслото което е в повече , нещо не ми се вярва .

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 11 сеп 2008 19:23

Ами най-лесно хвани с ръце филтъра и виж да ли е стегнат хубаво,ако нее го донатегни колкото можеш с ръце,то нее необходимо да стягаш дополуда че дане протече...опитай
А гасненето може да е точно от това че двигателя е мит и сее намокрил там където нетрябва примерно дистрибуторна капачка или там другите електриники-свещи, кабели...
А когато колата започва да угасва така и държи около 500об. е нормално да премигва лампата за маслото,защото двигателя неможе да осигури нужните обороти на маслената помра и съответно нужния дебит масло а от тук и датчика отчите това и кара лампата да присветва

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Чет 11 сеп 2008 19:28

Двигателя е мит от 600 километра преди да сменим маслото и до сега не е гаснел.Гасненето започна след смяната на маслото...

едит: сега проверих масления филтър на ръка,но не се поклаща според мен...,но от долу локвичката беше станала за около 20 мин след като я паркирах там... (локвичка е може би малко преувеличено,но петно на асфалта...)

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 11 сеп 2008 19:56

смени филтъра :) стария сигурно са му набръчкали О пръстена
иди на канал и огледай най-добре

Потребителски аватар
Бързият
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Бързият » Чет 11 сеп 2008 20:39

Колега при смяната си сложил нов филтър нали ? Че от написаното не става ясно .

Потребителски аватар
stypkata

Мнениеот stypkata » Чет 11 сеп 2008 20:39

Аз не съм го слагал,но като гледам е нов да ,така че сигурно и него са сменили...

Потребителски аватар
GolfForever
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GolfForever » Чет 11 сеп 2008 20:47

офф колега и на мене другата кола прави таи постоянно тече от филтъра само локви прави :cry: натегнах го ама пак нищо не стана и вече утре го сменям.

kuki29
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kuki29 » Пет 12 сеп 2008 7:38

колега, смени направо филтъра.може да е дефектен нещо или отиди при майстора който ти го сменя и питай него :roll: .

Потребителски аватар
slav
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот slav » Пет 12 сеп 2008 8:12

Колега наистина изхвърля излишното масло на през ауспуха :D т.е. изгаря го. Е наистина при прекалееено много масло може и да се пробва да го изхвърли и през някой семеринг но това е по-редкия случай.

aspetkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aspetkov » Пет 12 сеп 2008 9:27

Виж да не ти тече от датчика за налягане на маслото до филтъра. Там минава маслена магистрала и го изхвърля много бързо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”