Проблем със смяна на задни амортисьори на Б4

Техническа и сервизна информация за Passat
gligo123
Автомобил:
Двигател:

Проблем със смяна на задни амортисьори на Б4

Мнениеот gligo123 » Вто 09 сеп 2008 18:32

Здравейте колеги, днеска реших да сменя задните амортисьори на Пасата Б4 '94 ADZ. Купих всичко(бяха скъсани и двата маншона) и отиванм на майстор разглобихме половината задница и се оказва че за да развия амортисьора горе трябва да махна водача на колана, и още 2 пластмаси :banghead: 2 часа си играхме е не става :dontknow: трябва да ги троша!?!?!
дайте някаква идея как да ги махна
благодаря предварително

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Вто 09 сеп 2008 19:30

Колега обясни какво точно не можеш да направиш , ако мога да ти помогна. Двата ги сменям за по малко от два часа.

Потребителски аватар
Printmaster
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Printmaster » Вто 09 сеп 2008 20:00

Гледай тук. На б4-ката е еднакво.

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=55681

Потребителски аватар
mitacee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitacee » Вто 09 сеп 2008 20:35

и аз я правих тази процедура и точно на коланите най зор видях и по точно с пластмасовите им капачки но с малко напъване от тук от там излезнаха

gligo123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gligo123 » Вто 09 сеп 2008 23:12

проблема е че не мога да извадя водачите на коланите, които са захванати за някаква греда, и под тях има някакви пластмаси които възпрепятсват достъпа да гайката на амортисьора .Държат се уж за 1 болт ама като се развие само се разхлабва и толкова.Пасата е седан мерси за линк-а Printmaster, ама не ми върши работа

radionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radionov » Вто 09 сеп 2008 23:54

gligo123 написа:проблема е че не мога да извадя водачите на коланите, които са захванати за някаква греда, и под тях има някакви пластмаси които възпрепятсват достъпа да гайката на амортисьора .Държат се уж за 1 болт ама като се развие само се разхлабва и толкова.Пасата е седан мерси за линк-а Printmaster, ама не ми върши работа

след като развиеш единия болт които държи колана (намирасе отзаде в багажника зад корите ) и колана би трябвало да излезе без проблем . за десния амортисъор не се вади колана а се развиват двата болта и планката не пречи. ако не можеш да се оправиш пиши на лични ще ти дам тел. за да ти обясня по точно.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 10 сеп 2008 0:19

Какъв е тоя "майстор" бе колега? Аз на мойта В3-ка си ги смених сам без да съм виждал как става на пасат седан. Аз процедирах така махнах декорацията около колана със права отвертка се вади има едно зъбче,от там свалих кората дето е над ролката на колана, има 2 гайки по диагонал са като ги развиеш пада една ламарина на която е хваната закопчалката за седалката, и се виждат двата болта които държат амортисьора към купето. Другото го има в линка на братушките :D

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Чет 11 сеп 2008 21:32

znainainai написа:Какъв е тоя "майстор" бе колега? Аз на мойта В3-ка си ги смених сам без да съм виждал как става на пасат седан. Аз процедирах така махнах декорацията около колана със права отвертка се вади има едно зъбче,от там свалих кората дето е над ролката на колана, има 2 гайки по диагонал са като ги развиеш пада една ламарина на която е хваната закопчалката за седалката, и се виждат двата болта които държат амортисьора към купето. Другото го има в линка на братушките :D

Тоя майстор по москвичи и лади требе да е само,иначе колегата много точно ти е описал.Има една заигравка с плстмасовата чашка при слагане,доста се наядох там ама с четене се оправих.Земи да смениш майстора дет не е виждал как се сваля амортисьор на пасат набор на детето му :lol:

Върни се в “Passat”