Cherepaha написа:webdude написа:Да ама нали знаеш, че не много хора могат да си позволят нова кола (па макар и нисък клас).
Те тва ми е най-любимото твърдение... А що пък реши, че трябва всеки да кара кола? И, че колкото са повече милонниците по пътищата, толко по-добре за всички, а не само за тоя в милионника. В Европа разстоянията мисля са малки и можеш да (живееш) идеш на работа или да си купиш хляб и мляко и без да имаш кола ..... Кога па ни почерне гъза толко, че секи треа да ходи с кола до магазина?
п.п. а иначе КОКО е прав за данъка...
Колата не би следвало да е лукс ... лично мнение!
Някой може би си спомнят времето когато се чакаше 10 години за жигула ...
На запад и най-големите прошляци карат коли (виждал съм го в USA). Тези коли са по-големи трошки от нашите ...
Колкото до хората дето плащат по 600 лв за нова кола за данък ... сори не искам да се заяждам ама ако искате и с 1000 к.с си купете кола и пак се оплаквайте, че било скъпо.
На кола със 100 к.с до 5 годишна е 60 лв. Не мисля, че е непоносимо ...
nbaplayer написа:на моя пасат годишния данък е "само" 618 лв.е това се нарича скапана държава. как е възможно да плащам такъв данък при положение че пасата ми е с евро4 и спазва всякакви екологични норми, а хора с коли на по 20 год. които едно че нямат катализатор ами и пуши като за циганин печката през зимата, да плащат 5 лв. е точно заради такива закони нашата държава пропада.
При тебе проблема е в общината ... данъка ти е точно два пъти колкото би платил в Ямбол (например) ...
Виж какво излиза примерно за 13 годишен АБФ
мощност на автомобила 149.99 к.с.
адрес на собственика (община) Добрич
автомобилът е над 5г. до 14г.
катализатор Да
размер на данъка 406.97 лева