Какво става когато колата остане без масло? Блокира двигателя ? Като блокира,какво става?Върти и не пали или вообще не върти ?
п.с Днес сестра ми спряла на бензиностанцията и няма палене,сега ходих да видя колата (не,че мн.разбирам) и на пръчката една капчица масло на връхчето...Демек няма масло...

Без масло ?
- T.Spark
- Автомобил:
- Двигател:
Моторът може да запали, ако няма масло (ако всичко друго е наред, разбира се). Дори може да изкара няколко десетки метра преди да стане за вторични.
Да нямаш съмнения, че е блокирал?
Последна промяна от T.Spark на Съб 13 сеп 2008 20:44, променено общо 2 пъти.
- ACCELERATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Щом има на връхчето, значи има, но е малко и трябва да долееш. Нищо фатално няма да й стане. На мен веднъж ми беше изхвърчал един семеринг, и от вкъщи до студентски град бях оставил пътечка. Докато се усетя, че лампата за маслото свети не защото таблото се е прецакало
, в картера беше останал по-малко от 1л. Нямаше никакви последствия
Блокирал двигател значи да е блокирал
- т.е. да не се движи. А това, че не може да запали със сигурност не е заради маслото, но може да е поради 1000 други причини, вероятно нещо по инсталацията и тоците.

Блокирал двигател значи да е блокирал

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
T.Spark написа:Моторът може да запали, ако няма масло (ако всичко друго е наред, разбира се). Дори може да изкара няколко десетки метра преди да стане за вторични.
Незнам какви съмнения имам

Беше ми чудно дали защото няма масло не пали.Утре ще видиме по светло може някой кабел може нещо друго ...
- sastezatelya
- Автомобил:
- Двигател:
С колегите имахме случай в който една мадама с Фиат Брава дойде в сервиза с думите : "Свети ми една лампичка"а мъжа и се обажда че и моторът не работел както трябва
Първото,което им дойде на акъла беше,че е лампата за маслото..Дърпам щеката да проверя и виждам как най-отдолу едвам едвам има масълце.Говорихме с клиентката докато мъжа и се хвалеше,че докато идвали към сервиза тя не падала под 140
.Оказа се че в мотора е имало (грубо сметнато)около 150-200 грама масло.Сипахме и 4 литра и чуствително се промени звука му
Даже мадамата се похвали,че 4-5 дена и светела "тази лампика"... И те така 

- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
sastezatelya написа:Сипахме и 4 литра и чуствително се промени звука муДаже мадамата се похвали,че 4-5 дена и светела "тази лампика"... И те така
А па на брат ми старата вектра по някой път я подкарвах и три пъти ми се е слувало да проверя масло и не капка да има, а нищо нямаше на пръчката. Бащата и той два пъти му е сипвам 4 литра

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”