здравейте,
наскоро си взех ибиза 2000г 1.8т AQX
свети абс,тракшана и при тръгване светва лампа с удивителна над тях
четох го на ваг.кома и ми даде слаб сигнал от абс,всеки път различни неща
проблема се среща и при vw
какво да правя,дайте съвет
благодаря!
проблем ABS
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: проблем ABS
16V написа:...и ми даде слаб сигнал от абс,всеки път различни неща
проблема се среща и при vw
Слаб сигнал... различни грешки... това ми напомня на много липсваща маса (или +Vcc, но по-малко вероятно) на контролера...

- radotom
- Модератор
16V написа:...,ако подлежи на отваряне!
Няма начин да няма начин!
Друг е въпроса със затварянето, де!

А там как го провериха? С ВАГ-КОМ или друга съответна или чрез подмяна?
ВАГ-а няма да даде проблема, ако той е липсващо напрежение, според мен... (може и да греша)
Огледай за студени спойки и по куплунга.
- radotom
- Модератор
Аха! Значи първо почваш със спрей за почистване на контакти от някой магазин за радиоелектронни компоненти. Конрад, примерно!
Внимателската със спрея! Има някои, които са киселинни и проводими. Те не стават! Има други, които са на ацетонова основа- те пък може да ти разложат пластмасата на буксата. Пробвай в някое ъгълче, преди да пръскаш смело.
Като намериш правилния спрей- пръскаш и вкарваш и искарваш буксата, пак пръскаш- пак вкарваш и искарваш. Целта е чисто механично да се самопочистят контактите на перата.
Щом има окиси- от там ти идва проблема
Може да пробваш и с парцалче на пластмасова клечка от бъркалка, но едва ли ще успееш да бръкнеш навсякъде...
Успех!
Внимателската със спрея! Има някои, които са киселинни и проводими. Те не стават! Има други, които са на ацетонова основа- те пък може да ти разложат пластмасата на буксата. Пробвай в някое ъгълче, преди да пръскаш смело.
Като намериш правилния спрей- пръскаш и вкарваш и искарваш буксата, пак пръскаш- пак вкарваш и искарваш. Целта е чисто механично да се самопочистят контактите на перата.
Щом има окиси- от там ти идва проблема

Може да пробваш и с парцалче на пластмасова клечка от бъркалка, но едва ли ще успееш да бръкнеш навсякъде...
Успех!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”