Golf GTD - син пушек

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Golf GTD - син пушек

Мнениеот shemkov » Нед 14 сеп 2008 8:56

Добро утро колеги!!!!
Преди някъде 1 месец ми правиха центровката на голфа,
Всичко беше ок. Тези дни обаче забелязвам че сутрин като го запаля и изважда един син пушек, същото става и като го настъпя и влезне в обороти примерно на 2-ра или на 3-та -- изважда син пушек.
Има и друго нещо което ме тревожи!
Като пътувам на дълго растояние и после от колата мирише някакси на нейзгоряло масло. Се едно като изсипем масло в/у много нагрял предмет............. нещо от тоя сорт.

Колата не харчи масло........ и ми е доста чудно от какво се получава това нещо.!

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 14 сеп 2008 10:43

хм .... така изведнъж .... да не си зареждал с някаква нафта "Тънкаж" от някой валяк ? :D и вътре да има ...." Леле како цигара магара тактика ...... 8)

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Нед 14 сеп 2008 11:11

Ами не нафтата я зареждам от Гърция като ходя на там с голфито и от там я зареждам, щото доста често ми се налага да ходя натам.
Интересно ми е защо мирише на масло. Малко да я напъна и започва да мирише.

А за нафтата дали може вече филтрите да са ми за сменяне?

Потребителски аватар
Boyan Yordanov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boyan Yordanov » Нед 14 сеп 2008 22:32

Колега не се впрягай.За сутрин има просто обяснение.Нощем турбото се оттича то малко или много пуска масалце.Веднъж попаднало в цилиндрите при запалване сутринта колата изпушва.За второто и аз карам 1,6тд и съм обръщал внимание на фаровете на колите зад мен,че при рязко ускорение колата изпушва сиво.Другото което ми прави впечетление,че това се случва след като колата е карана кротко аз имам една теория,че тия турбодизели искат малко повече газ,че иначе се задръстват.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Нед 14 сеп 2008 23:22

И на мен това ми е направило впечатление , че трябва повечко да се вкарват в обороти.
Ок за това няма проблем. Ами за тая миризма дето се носи на масло ???? някой колега знае ли защо се получава така?

Върни се в “Дизелови агрегати”