Преди 4 месеца тръгнах с колата до Англия, слад като минах без проблеми границата със Сърбия, пътя и магистралата до Белград ми се сториха малко по-хубави от нашите. Пътя през Унгария - бях впечатлен до неузнаваемост - супер гладък! На места обаче имаше доста участъци в ремонт и се караше в насрещното. Магистралата в Австрия до Виена с кръпки и доста неравности. Виена - Германия хубав път, много хубав. Германия ... си е Германия! Но и там сезона на ремонтите беше започнал - доста ремонти. Осветените магистрали в Белгия са много удобни за каране през ноща. Англия! Първите впечатления от Англия не ми бяха добри - все си мислех за Унгарските пътища..., но като навлезнах малко по-навътре в острова т.е. до Лондон и след Лондон нещата станаха коренно различни. За първи път видях магистрала с 6 платна в посока, за първи път карах над 100 км. по осветена магистрала /това го няма и в Белгия/ За първи път не видях да има разлика в качеството на пътя м/у магистрални, второстепенни и селски пътища. За 3 месеца или над 3 000 км изминати на острова не видях дупка /кръпки имаше/.
На връщане по обратния път. Минах през Брюксел /през центъра/ не ми хареса. кръпки и кофти пътища. В Будапеща минах /през центъра/ дупки, кръпки, кофти движение - като в София. Навигатора ме прекара през някакви села в Унгария до Сръбската граница карах по второстепенни пътища - УЖАС - По зле са от нашите! В Сърбия от тези вътрешни разправии нямат време да си оправят пътищата. Но яко пари взимат за тях - нищо, че са им в доста окаяно състояние. Международен път с две ленти + дупки и кръпки и такса за 60 км 5 евро! Срам!
Като влезнах в България и видях какъв е пътя до София, осъзнах какво имаме. С гордост мога да кажа, че по толкова хубав, гладък и безшумен път не съм карал. Поразходих се из София и останах изумен за 4 месеца колко улици са оправени и какви настилки са поставени. Даже и маркировка има

Знам, че някой ще кажат "ела в провинцията да видиш как е там", но всяко нещо с времето си. Аз се радвам и мога да кажа с чисто сърце - Българските пътища не са по-лоши от Сръбските и Унгарските. Надявам се скоро да добавим и Австрийските

mod edit: dobrinb