Избор-Голф 4 1.9tdi-101,116 или 131 коня?
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Избор-Голф 4 1.9tdi-101,116 или 131 коня?
Здравейте колеги,вече окончателно си променям мнението за колата,която ще взема от Германия,но поради факта,че ще я използвам за работа и ми трябва кола с малки размери,се спрях на Голф 4 1.9TDI.Единственото,което се чудя,e кой двигател да избера-101,116 или 131коня.За първият съм чувал,че е доста пъргав.Нямам представа какъв е разходът на трите двигателя,затова моля давайте ми съвети на кой да се спра,защото имам точно една седмица да размишлявам,след което заминавам.Благодаря ви! 

Последна промяна от Apokalypsis на Нед 14 сеп 2008 17:33, променено общо 1 път.
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
Разгледай тази тема
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... hlight=asz
http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t= ... hlight=asz
- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Мечо Пух е казал - "Колкото повече - толкова повече" - та в тоя смисъл 131 магарета.Само незнам що си мислиш ,че като отидеш в германия в автосалона и те арабите ще ти найзкарат списък с двигатели ,цвят и екстри и ти ще си избереш
Като идеш гледай да земеш хубава кола /състояние,мотор,екстри,цвят........./ който и от трите мотора да земеш няма да сгрешиш.Ако намериш и с 131 коня/респективно трява и да е с повече екстри/ направо трябва да почерпиш.

- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Rabbit_TDI написа:Мечо Пух е казал - "Колкото повече - толкова повече" - та в тоя смисъл 131 магарета.Само незнам що си мислиш ,че като отидеш в германия в автосалона и те арабите ще ти найзкарат списък с двигатели ,цвят и екстри и ти ще си изберешКато идеш гледай да земеш хубава кола /състояние,мотор,екстри,цвят........./ който и от трите мотора да земеш няма да сгрешиш.Ако намериш и с 131 коня/респективно трява и да е с повече екстри/ направо трябва да почерпиш.
Дай боже да намеря,колега!Все още обаче никой нищо не е казал за 101bhp?Какво е поведението на голфа на пътя с тази печка?Чудя се защо 116-те коня ги монтират до 2001-2,а 101 и 131 до 2005

- chain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Apokalypsis написа:Rabbit_TDI написа:Мечо Пух е казал - "Колкото повече - толкова повече" - та в тоя смисъл 131 магарета.Само незнам що си мислиш ,че като отидеш в германия в автосалона и те арабите ще ти найзкарат списък с двигатели ,цвят и екстри и ти ще си изберешКато идеш гледай да земеш хубава кола /състояние,мотор,екстри,цвят........./ който и от трите мотора да земеш няма да сгрешиш.Ако намериш и с 131 коня/респективно трява и да е с повече екстри/ направо трябва да почерпиш.
Дай боже да намеря,колега!Все още обаче никой нищо не е казал за 101bhp?Какво е поведението на голфа на пътя с тази печка?Чудя се защо 116-те коня ги монтират до 2001-2,а 101 и 131 до 2005Има ли някаква причина затова
сам можеш да си отговориш на този въпрос.

а 101к.с. е малко слабичко според мен

- Apokalypsis
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
chain написа:Apokalypsis написа:Rabbit_TDI написа:Мечо Пух е казал - "Колкото повече - толкова повече" - та в тоя смисъл 131 магарета.Само незнам що си мислиш ,че като отидеш в германия в автосалона и те арабите ще ти найзкарат списък с двигатели ,цвят и екстри и ти ще си изберешКато идеш гледай да земеш хубава кола /състояние,мотор,екстри,цвят........./ който и от трите мотора да земеш няма да сгрешиш.Ако намериш и с 131 коня/респективно трява и да е с повече екстри/ направо трябва да почерпиш.
Дай боже да намеря,колега!Все още обаче никой нищо не е казал за 101bhp?Какво е поведението на голфа на пътя с тази печка?Чудя се защо 116-те коня ги монтират до 2001-2,а 101 и 131 до 2005Има ли някаква причина затова
сам можеш да си отговориш на този въпрос.
а 101к.с. е малко слабичко според мен
Това да ми говори ли,че 116 е несполучлив?Искам да уточня,че не държа на супер мощен голф-няма и да го чипосвам,но просто искам да имам нов дизел помпа-дюза на VW.Естествено ме интересува и разхода на двигателите.Много се чудя за 101коня-щом го слагат и на пасат б5.5,значи няма да е слаб за купето на Г4.

Върни се в “Дизелови агрегати”