Кия Соренто

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
DOCDOBREV
Автомобил:
Двигател:

Кия Соренто

Мнениеот DOCDOBREV » Вто 16 сеп 2008 9:16

Ако някой има впечатления от тоя "джип" нека сподели.Как е откъм ремонти -цени на резервни части,двигателя как е{2.5 CRDI}.Откъм возия как се представя?

Потребителски аватар
Tedo-
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tedo- » Вто 16 сеп 2008 9:24

имам впечатления от новичък дизел автоматик... Много добре върви /за СУВ/ и доста добре вози.
ИМХО заслужава си парите, стига да не вземете някой прекалено амортизиран екземпляр

Потребителски аватар
rosy
Вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Кия Соренто

Мнениеот rosy » Вто 16 сеп 2008 9:26

За цената си е перфектен :!:
Макар, че ще прочетеш мнения от разбирачи с голф двойки- как бил куц кон, корейска шитня и и не знам какво си.

Потребителски аватар
XaBaTa™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XaBaTa™ » Вто 16 сеп 2008 9:33

Ми не съм с голф 2ка, ама ще напиша какво мисля...

Карах такъв лужебен 2,3 бензин 02' и впечатленията са ми следните:
- отвратително нестабилен
- интериорът за нищо не става (дръжките и скоростния лост се обелиха за 2 години)
- често имаше проблеми с тоците
- харчеше умопомрачително много mhihi

Като плюс мога да кажа само, че събираше много багаж :wink:

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 16 сеп 2008 9:39

XaBaTa™ написа:Ми не съм с голф 2ка, ама ще напиша какво мисля...

Карах такъв лужебен 2,3 бензин 02' и впечатленията са ми следните:
- отвратително нестабилен
- интериорът за нищо не става (дръжките и скоростния лост се обелиха за 2 години)
- често имаше проблеми с тоците
- харчеше умопомрачително много mhihi

Като плюс мога да кажа само, че събираше много багаж :wink:
бензиновия ,ако е LX оборудване,нормално :lol:

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Вто 16 сеп 2008 10:22

rosy написа:За цената си е перфектен :!:
Макар, че ще прочетеш мнения от разбирачи с голф двойки- как бил куц кон, корейска шитня и и не знам какво си.

Второто ти изречение, беше ли необходимо?

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Вто 16 сеп 2008 11:15

На един пич баща му (строителен предприемач) караше такава - чисто нова я купи и му се е.а мамата от разправии с нея.
Има един обект - хотел в Рибарица, ходеше често дотам и Соренто най-обичаше да се чупи и да го дърпат с пътна помощ от Витиня.
Продаде я и си купи Тойота РАВ4 - 2007, 2.0 бенДЗин - не съм чул да се е оплакал от нея.

Потребителски аватар
pe_aps
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pe_aps » Вто 16 сеп 2008 16:07

карал съм такъв 2006 година возията е страшна,спирачки всичко е много добре направено,с стандартните екстри беше за кола под наем,изгледа от малко по високо е екстра :wink:
успех

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Вто 16 сеп 2008 16:44

Ти май не си за този форум, още един предубеден, че собствениците на голф 2 са едва ли не най-голямата измет на държавата. Карам такава кола не от липса на средства, а защото ми е кеф и никакви корейски таралясници никога няма да имат най-малкото славата и качеството на едно VW, пък ако ще да си съдерат задниците. Между другото, ти каква кола караш?

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 16 сеп 2008 17:55

batetony67 написа:
Ти май не си за този форум, още един предубеден, че собствениците на голф 2 са едва ли не най-голямата измет на държавата. Карам такава кола не от липса на средства, а защото ми е кеф и никакви корейски таралясници никога няма да имат най-малкото славата и качеството на едно VW, пък ако ще да си съдерат задниците. Между другото, ти каква кола караш?

ми карай си и не реви , никога не можеш да сравниш една чисто нова кола с кола на 20 години... и от такива мнения за корейски шитни ми е писнало ...

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 16 сеп 2008 18:05

Някой отчита ли факторът, че тия пародии като Киа, Хюндай, Дачия и т.н., които се продават за безумно малко пари като нови, само и само да се продават, паралелно с това се обезценяват изключително бързо и един ден, когато ви писне от нея (или й изтече гаранцията) тази кола ще струва поне 10 пъти по-малко, отколкото като сте я взели? Тези марки имат най-бързо и голямо обезценяване от всички останали на пазара. Kia Pro_C'eed в момента с доволно екстри и 1.6 мотор струва 26 000 лева чисто нова. Басирам се, че след 7 години (като й изтече гаранцията) тая кола ще струва максимум 3000 лева :lol: :lol: :lol: Сами знаете 7-годишните Голфове колко пари струват. Има ли нужда от повече коментар? И също така 17-годишните Голфове колко струват :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Иначе са си боклуци :lol: :lol: :lol: И не ми говорете, че били нови и това ги правило хубави. Я всеки, който си е купил нова Киа, Хюндай, Дачия и т.н., без значение от модела, да сподели на колко км се разтропа, разкръца, спря да мирише на най-евтината възможна пластмаса вътре (от тия, дето правят химикалките за 20 стинки), спря да се отваря поне едно от суперудобните ел.стъкла, или пък изгоря поне една кружка??? Имам под ръка (служебни) точно по един представител и на трите марки, които са взети нови и все още са на под 10 000 км. Мога да ви дам примери, ама не искам. :lol: :lol: :lol: Стават само за служебни коли и бакшиши. :wink:

П.П.: в една подобна тема разни хора, собственици на такива марки, ми се обидиха. Та от сега да си кажа, че нямам нищо против тях, а против колите им :lol: :lol:

Последна промяна от Kingpin на Вто 16 сеп 2008 18:16, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jovani
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Jovani » Вто 16 сеп 2008 18:15

Карах такава в щатите за един месец, от към подръжка немога да ти кажа как е, иначе беше най-високото ниво на оборудване и 3.5 бензин, автоматик. Много съм доволен откъм возията направих и около 3000-3500км и то най-вече в планински район. Стабилна е и се държи много добре на пътя. Гледам, че колегите са се изказали лошо за салона, аз съм доволен, може би защото беше доста нова на около 15000мили и, защото беше най-високото ниво. И все пак като копуваш кола на старо внимавай да вземеш някоя запазена. Аз мойта я търсих към 3 месеца и видях какви ли не коптори за същите пари.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 16 сеп 2008 18:24

Kingpin написа:Някой отчита ли факторът, че тия пародии като Киа, Хюндай, Дачия и т.н., които се продават за безумно малко пари като нови, само и само да се продават, паралелно с това се обезценяват изключително бързо и един ден, когато ви писне от нея (или й изтече гаранцията) тази кола ще струва поне 10 пъти по-малко, отколкото като сте я взели? Тези марки имат най-бързо и голямо обезценяване от всички останали на пазара. Kia Pro_C'eed в момента с доволно екстри и 1.6 мотор струва 26 000 лева чисто нова. Басирам се, че след 7 години (като й изтече гаранцията) тая кола ще струва максимум 3000 лева :lol: :lol: :lol: Сами знаете 7-годишните Голфове колко пари струват. Има ли нужда от повече коментар? И също така 17-годишните Голфове колко струват :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Иначе са си боклуци :lol: :lol: :lol: И не ми говорете, че били нови и това ги правило хубави. Я всеки, който си е купил нова Киа, Хюндай, Дачия и т.н., без значение от модела, да сподели на колко км се разтропа, разкръца, спря да мирише на най-евтината възможна пластмаса вътре (от тия, дето правят химикалките за 20 стинки), спря да се отваря поне едно от суперудобните ел.стъкла, или пък изгоря поне една кружка??? Имам под ръка (служебни) точно по един представител и на трите марки, които са взети нови и все още са на под 10 000 км. Мога да ви дам примери, ама не искам. :lol: :lol: :lol: Стават само за служебни коли и бакшиши. :wink:

П.П.: в една подобна тема разни хора, собственици на такива марки, ми се обидиха. Та от сега да си кажа, че нямам нищо против тях, а против колите им :lol: :lol:

хюндая ми е вече на 25 000 км , ела да те повозя да видиш скърца ли или тропа , до сега единственото нещо което съм сменял е масло и филтри .... недей да говориш глупости ако обичаш .. а и нали знаеш каква е разликата между служебна и лична кола...

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 16 сеп 2008 18:28

Спирам с глупостите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kia и Hyundai са най-добрите марки в момента.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 16 сеп 2008 18:33

Kingpin написа:Спирам с глупостите :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Kia и Hyundai са най-добрите марки в момента.
мда, и може да ги хвали само човек, който се е прецакал да си купи от тях :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”