Насочих се към Пасат В 5 - но не мога да разбера каква е реалната цена на една запазена кола - попадам на коли след 98 година до към 2000 с цени от 8000 до 12 и нагори дори, а уж всичките имат еднакви екстри, добре поддържани, лети джанти и т.н.
Не съм много технически запознат с устройството на автомобилите и ми е трудно да го преценя в техническо отношение, но какви са вашите мнения за кола втора ръка в този период 99-2000 година и какво да се гледа?
Освен това - какви са цените на консумативите? Вярно ли е, че една скоростна кутия на пасат била към 10000 лева и че консуматив под 100 лв не се намирал? Много ми харесва, защото е просторен и изчистен, но какво да очаквам?
Четох тук из форума и повечето потребители споделят за проблеми, то май не попаднах на тема, в която нещо да не е счупено и затова се притеснявам.
Та, да купувам ли такъв Пасат, да му се радвам или не? Какви пари горе долу да приготвя?

Пасат В 5 - цени и консумативи
-
- Автомобил:
- Двигател:
- slav4on
- Автомобил:
- Двигател:
Колега как може колата да струва 10000 лв. и скоростаната кутия да е 10000 нещо си в грешка. Еми затова е форум, за да споделяш проблемите на колата, а колите се чупат постоянно това е машина, затова попадаш на теми с ремонти. Иначе не е чак толко чуплива за 10000 лв. може да се намери доста сполучлива 98-99 година и е перфектен избор. Не се притеснявай даже според мен е здрава кола все пак е фолксваген. Ориентирай се към по големи двигатели 1.8Т 1.9 ТДИ. Успех няма да сгрешиш.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, пропускът е мой - става дума за нова скоростна кутия на Пасата, че била толкова.
Иначе - ще търся подобен модел, но се колебая и между дизел и бензин. За какъв разход на двата модела може да иде реч? Два три пъти покрай мен са минавали дизелови пасати, но тракат като трактори, което също малко ме притеснява. Тогава вътре какво ли се чува? Шумоизолацията каква е? А турбото как да се разбере че е качествено? Дори и да ми казват, че е ново, или сменено с ново, има ли начин да се разбере отнякъде, че е така?
Иначе - ще търся подобен модел, но се колебая и между дизел и бензин. За какъв разход на двата модела може да иде реч? Два три пъти покрай мен са минавали дизелови пасати, но тракат като трактори, което също малко ме притеснява. Тогава вътре какво ли се чува? Шумоизолацията каква е? А турбото как да се разбере че е качествено? Дори и да ми казват, че е ново, или сменено с ново, има ли начин да се разбере отнякъде, че е така?
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Виж сега, винаги има начин да те излъжат, така, че да случиш на кола втора употреба си е чист късмет. Или го имаш или го нямаш. А това за дизел или бензин си е лично твой избор. Прецени си колко пътуваш в и извън града. Ако пътуваш повече извън градско - дизел, ако се разкарваш повече из града - бензин! За цена какво да ти кажа, никой не продава качествен автомобил за без пари, но пък и това, че е скъп не е гаранция, че не е кошник! Пак казвам - желая ти късмет и дано скоро се похвалиш с нещо читаво!
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, VW моторите си работят малко по - шумно от другите мотори. Моя е дизел и си работи "да чукна на дърво" перфектно и вътре почти не се чува(като на дизел), нито турбина нито мотора, така че ти си решавай. Аз смених задни накладки за 28 лв., не знам колко ще изкарат ама все пак са доста под 100лв както са ти казали.