въпрос за дискови спирачки(проблем)

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

въпрос за дискови спирачки(проблем)

Мнениеот BECKER » Пет 19 сеп 2008 16:29

Здравейте! Става въпрос за това .От известно време усещах някакво странно дрънчене в предницата .Установихме какво е, едва след като вдигнахме колата. Спирачният апарат на предна дясна гума,има луфт ,ама доста голям луфт! Този който я преглеждаше каза че била разбита онази част от апарата,която компенсирала износването на накладките и било невъзможно да се затегне.Дали е така -незнам. Но ми каза да си карам спокойно(да фъркам) - както се изрази той.
Въпросът ми е - наистина ли това не подлежи на ремонт и трява да се замени? Питам защото вече незнам на какво менте ще попадна,а и от такива майстори от типа(мини в петък ,за да ти кажа кога да дойдеш)и които ми казват да "фъркам'', при положение че има явен проблем -малко взе да ми писва!
Благодаря ви! :lol:

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пет 19 сеп 2008 20:40

имам същия проблем,карай си спокойно,само е гадно дрънченето което се чува от апаратите,на мен ми тракат и 4-те апарата.Ремонта е само смяна с нови,но си представи цената.До сега съм изминал над 30000км с този проблем.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Съб 20 сеп 2008 13:10

Най вероятно са разбити водачите на супордите....

А тоз майстор проверил ли е накладките и топлинния щит вътре в буталото ( една ламаринка ) дали не дрънкат те. ...? :roll:

Потребителски аватар
BECKER
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BECKER » Съб 20 сеп 2008 23:22

Сигурно точно за тези водачи става дума.Иначе накладките са сравнително нови.Препоръчаха ми да взема тази част втора употреба,стига да не е в същото състояние.

Върни се в “Passat”