Гаснене на Г3..

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Гаснене на Г3..

Мнениеот hidalgo » Съб 20 сеп 2008 7:32

Имам Г3, 1.6 - 101к.с. и имам доста неприятен проблем с него: гасне си когато поиска. Няма значение обороти, дали е на скорост или не е. Преди като изгаснеше, завъртах ключа и палеше. Сега като изгасне пали чак след 3-4 мин. Ще ходя другата седмица на сервиз но чоека ми каза че е малко вероятно да ми кажат от какво е, ако не изгасне там. Идеи някакви?!?
P.S. Ако може и линк-ове към подобни теми.

Потребителски аватар
zagorql
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zagorql » Съб 20 сеп 2008 8:03

има много писано по този проблем провери в търсачката, ште ти помогна малко 90% бензинова помпа ,личен опит

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 20 сеп 2008 9:18

zagorql написа:има много писано по този проблем провери в търсачката, ште ти помогна малко 90% бензинова помпа ,личен опит

Може ли евентуално линк че търсих ама :dontknow:

Потребителски аватар
ilso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Гаснене на Г3..

Мнениеот ilso » Съб 20 сеп 2008 11:12

hidalgo написа:Имам Г3, 1.6 - 101к.с. и имам доста неприятен проблем с него: гасне си когато поиска. Няма значение обороти, дали е на скорост или не е. Преди като изгаснеше, завъртах ключа и палеше. Сега като изгасне пали чак след 3-4 мин. Ще ходя другата седмица на сервиз но чоека ми каза че е малко вероятно да ми кажат от какво е, ако не изгасне там. Идеи някакви?!?

И при мен има едно гаснене както си е в движение,или на място когато се опитвам да запаля не пали,тогава просто размърдвам реле номер 30 и то доста упорито,защото трябва да съм на контакт и да се чуе едно прещракване на релето и оборотомера подскача малко,и става.Какво ли не опитах,мислех че е от лош контакт с клемите,пръсках ги с шпрей течност за добър контакт,и пак няма и няма.Някой ми казва за лоша спойка на релето,но до сега не го беше правило.Каква ли може да е причината ?

Потребителски аватар
ilso
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilso » Съб 20 сеп 2008 11:18

http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=101790
Погледни тук е писано за релетата,защото и при мен първоначално беше така,изчаквах известно време,но след като размърдам релето с номер 30, дори както е угаснала в движение,напипвам го,размърдвам го и тя пали както си е на скорост.Но за сега и аз не знам как да го оправя проблема ,но знам че е от релето.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 20 сеп 2008 11:18

абе ти на колко още места си напляскал тоя пост?
от релето е-извади го и го препой!

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 20 сеп 2008 12:37

ilso написа:
hidalgo написа:Имам Г3, 1.6 - 101к.с. и имам доста неприятен проблем с него: гасне си когато поиска. Няма значение обороти, дали е на скорост или не е. Преди като изгаснеше, завъртах ключа и палеше. Сега като изгасне пали чак след 3-4 мин. Ще ходя другата седмица на сервиз но чоека ми каза че е малко вероятно да ми кажат от какво е, ако не изгасне там. Идеи някакви?!?

И при мен има едно гаснене както си е в движение,или на място когато се опитвам да запаля не пали,тогава просто размърдвам реле номер 30 и то доста упорито,защото трябва да съм на контакт и да се чуе едно прещракване на релето и оборотомера подскача малко,и става.Какво ли не опитах,мислех че е от лош контакт с клемите,пръсках ги с шпрей течност за добър контакт,и пак няма и няма.Някой ми казва за лоша спойка на релето,но до сега не го беше правило.Каква ли може да е причината ?

Доколкото разбирам при теб проблема е в паленето. При мен по-големия проблем е че гасне.. :help:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 20 сеп 2008 12:54

не четеш-и при него гасне.
препой и ти релето-нищо не губиш.

Потребителски аватар
pRo_4_LiFe
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pRo_4_LiFe » Съб 20 сеп 2008 13:01

Нека и аз да изкажа едно мнение като бивш потърпевш. От релето е, и аз като вас бях доста заблуден. Мислех, че е от дебитомер, ЕКУ-то, имобилайзера, ГНП-то... накрая се оказа едно просто реленце :)

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Съб 20 сеп 2008 13:07

Кое реле прави проблем и кой номер ? На мен това за бензиновата помпа (167) цъка като дам на контакт ама непрекъснато иначе колата не гасне ...

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Съб 20 сеп 2008 14:02

vaskoto1 написа:не четеш-и при него гасне.
препой и ти релето-нищо не губиш.

Сори за въпроса, но значи ли че трябва да се запои и за да не се маха? :oops:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 20 сеп 2008 14:20

свали го, махни му капака и каквото видиш спойка-препояваш.
реле 30

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Сря 24 сеп 2008 17:48

vaskoto1 написа:свали го, махни му капака и каквото видиш спойка-препояваш.
реле 30

а на голф 3 1,6 101 коня 96 година кой номер реле е и дали имаш схемата за тоя модел голф 4е и на мен ми прави тоя номер , благодаря предварително :roll:

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Сря 24 сеп 2008 21:23

съседа ми до нас имаше такъв проблем с неговия голф и аз го имам ама за сега не ме е оставял на пътя , зна4и кошията си смени бенз. помпа , и голфарата му от една година не е му направила подобен проблем , според мен така става , може и да не съм прав , бензиновата помпа не6то спира , ебава релето , и от там ти гасне колата и после няма палене извесно време , и аз така направих задръстване на бул.българия , мисля и аз да си сменя помпицата и така да се свърши с тоя проблем 8)

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Чет 25 сеп 2008 11:39

Едно око на кабела от капачката до бобината!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”