Минаване през Шипка през нощта!? Търново - Звук и светлина

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Калоян Кирилов
Автомобил: Suzuki Marauder 800 Opel Astra G
Двигател:

Минаване през Шипка през нощта!? Търново - Звук и светлина

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 сеп 2008 19:41

Очертава ми се да ходя до Велико Търново в понеделник, за тържествата... И сигурно ще се връщам през нощта, и понеже съм още малко неопитен и млад :P малко ми е притеснено как ще мина през Шипка през нощта...чувал съм разни работи за там...

Някой някакви съвети или други по-сигурни пътища... :roll:

Последна промяна от Калоян Кирилов на Съб 20 сеп 2008 21:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Съб 20 сеп 2008 19:45

Стегни се младежо, какво има на Шипка нощем толкова???

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 сеп 2008 19:49

Страх ме е от баба Меца.... :lol: :lol:

Абе имам познати които са ги били и ограбвали там...

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 20 сеп 2008 19:50

:lol: Единственият проблем са турски тираджий и лоша настилка от южната страна.И голямата стъпка нощем е много активен внимавай :wink:

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Re: Минаване през Шипка през нощта!?

Мнениеот pronobis » Съб 20 сеп 2008 19:52

Калоян Кирилов написа:...Някой някакви съвети или други по-сигурни пътища... :roll:

Няма по-сигурни, мой човек! При всички случаи трябва да превалиш планината. Това лято минах този проход 5 пъти за 3 дни. Най-важното там - НИКАКВА ПЪРЖИЛКА! Не се прави на герой, още повече през нощта. Провери си гумите, добре е да са в отлично състояние. Спазвай си ограниченията и ако някой ти се лепне отзад, при първа възможност го пускай! При спускането винаги да си на скорост, не се спускай по инерция!!! Когато си сам на пътя (няма кола срещу теб или пред теб) пускай дългите - това ще ти даде по-голяма видимост и увереност. Естествено, преминавай на къси още щом видиш светлини от насрещни фарове! Проходът е около 15 км от страната на Габрово и около 13 от страната на Казанлък, така че независимо колко време ще ти отнеме да минеш това разстояние, направи го бавно и сигурно! Особено в тези дъждовни дни...

Успех, колега! :D

Потребителски аватар
joro_tt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joro_tt » Съб 20 сеп 2008 19:52

Нямаш никакви проблеми, караш си бавничко и внимателно, че горе сигорно ще е мокро....
Лошо е през зимата....

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 20 сеп 2008 20:24

Бате ако те нападнат бели мечки и искат да се възползват от тялото ти сексуално да знаеш, че тва всъщност са преоблечени п.дер.сти. Съветвам те да не спираш на подозрителни видове от животински или друг вид живи същества.

Потребителски аватар
pronobis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pronobis » Съб 20 сеп 2008 20:35

Papa_Dock написа:Бате ако те нападнат бели мечки и искат да се възползват от тялото ти сексуално да знаеш, че тва всъщност са преоблечени п.дер.сти. Съветвам те да не спираш на подозрителни видове от животински или друг вид живи същества.

mhihi mhihi mhihi

Лично мнение - аз не бих спрял и на светлоотразителни жилетки... Не мога да си представя куки да висят на това място по нощите - така че 99% са измамници... (все пак да оставим 1% за някой ентусиаст) :roll:

petkow
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petkow » Съб 20 сеп 2008 21:20

Шипка е доста натоварен със затварянето на Хаинбоаз.Опасни са идващите насреща тирове дето не си карат в лентата,но късмет...пък и не знам защо точно през ноща ще е това планирано пътуване...Колкото до контролни органи на неосветен участък - постоянно се пише,разгласява и съветва.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 сеп 2008 21:28

Еми през нощта ще е защото на другия ден съм на работа сутринта, а тържествата свършват след 22-23.00ч...

Накарахте ме да се замисля, какво ли ще направя ако на някоя тъмна отбивка ми махнат палката....
Аз не че ще съм сам в колата, но все пак...

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Съб 20 сеп 2008 21:33

Спокойно, нищо толкова страшно няма.
Не забравяйте и един малко страничен път (в случай че се окаже твърде натоварено, което ме съмнява) - през Бузлуджа. Не се скъсява разстояние, нито се избягват налкони и завои - същите са си, но гарантирам че няма да има никакво движение.
Възнамерявам и аз да присъствам на тържествата (или поне на шоуто "Звук и светлина", което за мен май отново ще бъде "Дъжд, звук и светлина") - да се видим ?

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Съб 20 сеп 2008 21:39

Калоян Кирилов написа:Еми през нощта ще е защото на другия ден съм на работа сутринта, а тържествата свършват след 22-23.00ч...

Накарахте ме да се замисля, какво ли ще направя ако на някоя тъмна отбивка ми махнат палката....
Аз не че ще съм сам в колата, но все пак...

Дюд дето викат у Хамерика. Не се плаши за тия дето спират с фалшиви палки с цел да те ограбят на теб няма да ти го направят тоя номер. Първо щото си българин, а тоя метод се прилага на обекти транзитиращи през Бг най - често лица на които прародителите през 1878 г. също са тичали през прохода, но главно надолу. Второ щото вече май тия номера умряха и не са на мода. Та не се притеснявай карай спокойно просто не спирай да си почиваш и си цар.

Калоян Кирилов
Двигател:

Мнениеот Калоян Кирилов » Съб 20 сеп 2008 21:40

gr_kanev написа:Спокойно, нищо толкова страшно няма.
Не забравяйте и един малко страничен път (в случай че се окаже твърде натоварено, което ме съмнява) - през Бузлуджа. Не се скъсява разстояние, нито се избягват налкони и завои - същите са си, но гарантирам че няма да има никакво движение.
Възнамерявам и аз да присъствам на тържествата (или поне на шоуто "Звук и светлина", което за мен май отново ще бъде "Дъжд, звук и светлина") - да се видим ?

Няма лошо, давай да менкаме номерата на телефоните на ЛС... Ако още някой ще ходи на това шоу нека и той пише... :wink:

Потребителски аватар
Тони1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Тони1 » Съб 20 сеп 2008 21:46

батенце колкото агресия съм насъбрал ще ги качвам моите добичета ,таман съм си в габрово и ще обикаляме цяла нощ да търсим светлоотразителни жилетки по пътя,обаче кво става ако се окажат от господата на реда(хаоса) mhihi мисля,че това за грабежите беше преди сега не вярвам,ако толкова те е страх все пак вземи си нещо под ръка mhihi

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Съб 20 сеп 2008 21:49

не го мисли, апапи няма минавам го редовно с жената, по скоро внимавай от мокрия асвалт и листата и дори да има преки не давай газ, на няколко пъти вече ме изпреварват и после събират ламарини по мантинелите :( тировете ще те нервят но нямаш избор, клатуркай си леко след тях и дебни сигурен момент защото като засилиш и минеш тира не е ясно дали ще успееш да намалиш преди следващия завой :( Ако те хване мъгла е кофти това ще ти е най големия яд :(

Успех :)

Върни се в “Пътеводител”