Огромен разход на гориво на количката ми на газ

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Огромен разход на гориво на количката ми на газ

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 22 сеп 2008 10:59

Здравейте, преди 2 месеца си купих си Polo 98г. 1.4и 99 коня, та на бензин като я карах не успях да я засеча но преди 2 седмици сложих газов инжекцион за 1350лв : :( Сега колата ми дава разход 15/100 градско като я карам до максимум 3000 оборота. Нормално ли е това и какво може да ми се е скапало, помогнете :)

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Re: Огромен разход на гориво на количката ми на газ

Мнениеот valdesbg » Пон 22 сеп 2008 11:08

Blizzarder-VW написа:Здравейте, преди 2 месеца си купих си Polo 98г. 1.4и 99 коня, та на бензин като я карах не успях да я засеча но преди 2 седмици сложих газов инжекцион за 1350лв : :( Сега колата ми дава разход 15/100 градско като я карам до максимум 3000 оборота. Нормално ли е това и какво може да ми се е скапало, помогнете :)

Засечи я на бензин де . На газ .... докато "слегнат" уплътнения , нам кво си (газаджийски термини) е нормално да дава противоречиви показания - разход . Би трябвало при монтажа да са ти обяснили че имаш едни 500-1000км. до окончателна натройка на уредбата .Сега предполагам и обороти мени и изобщо се държи неадекватно .

Потребителски аватар
Blizzarder-VW
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Blizzarder-VW » Пон 22 сеп 2008 11:14

ами на бензин ми дава някъде около 10 градско но ще я засекя по-точно , иначе наистина се държи доста неадекватно на газ като е даже понякога гасне

Потребителски аватар
valdesbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот valdesbg » Пон 22 сеп 2008 13:13

Blizzarder-VW написа:ами на бензин ми дава някъде около 10 градско но ще я засекя по-точно , иначе наистина се държи доста неадекватно на газ като е даже понякога гасне

С инжекциона би трябвало бензин/газ да е 1:1 като разход . Карай смело и след определените км. които са ти дали скачаш за реглаж/настройка на газта и така . Няма място за безпокойство .
Пък ако толкова те притеснява , скокни до газаджиите и ги питай .

Потребителски аватар
Hristov838
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Hristov838 » Пон 22 сеп 2008 17:37

Ходи при тези, които са я слагали.По принцип при газовия инжекцион настройките се правят веднага с лаптоп, като колата се кара градско и извънградско и няма нужда от пренастройване като на обикновените газови, дето в началото може да харчи и 20, докато нагласиш кранчетата.

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Пон 22 сеп 2008 18:02

Колега, аз много си патих от некоректни (да не кажа некадърни) газаджии... :?
Разгледай тук ако можеш да намериш някакъв отговор... :roll:
Но вместо да гадаеш е най-добре да я закараш на някой, който разбира
Тук примерно ;)

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”