"препарат за безконтактно миене "
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
"препарат за безконтактно миене "
Здравейте, наскоро си купих водоструйка за домашна употреба. Интересува ме откъде да си купя "препарат за безконтактно миене ". Каква е горе-долу цената му и как се използва ? Има ли значение като боята на Пасата ми е лико износена вече и тук - там е поочукана ?
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Доста автомивки в София пазаруват от тук.http://www.chimatech.bg/product1.htmИ аз съм доволен от продуктите им. Имат обикновен шампоан и такъв за безконтактно миене. Препарата им за гуми нема равен по издръжливост.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
освен препарата, ще ти трябва и уред за впръскването му или приставка към водоструйката ти (която не съм сигурен дали ще намериш - зависи от захватите на пистолета). ако ще ползваш уред за впръскване, ще ти трябва и компресор. мисля, че като удариш калкулациите, ще си миеш колата с обикновен шампоан (което ти и препоръчвам).
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
препарата за безконтактно измиване е 100-ина лева за туба 25 кг. за едно измиване ще ти трябват около 200 гр. концентрат (поне докато свикнеш да работиш - така твърдят от автомивките). направи си добре сметката, защото обикновения автошампоан е левче и нещо за литър и се разрежда 1:20 с вода. и не забравяй че честото сгобяване-разглобяване на пистолета скъсява живота му.
- doko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С шампоан като е мн мръсна колата си трябва търкане, с четка и лайната от птици, цвят от дървета и др такива засъхнали неща не падат.
С безконтактния пада всичко само като напръскаш. Работех в автомивка и миех и с беконтактен и с шампоан. Безконтактното си е по добро.
Даже имам в колата 200 грама някъде. Разрежда се 1:100.
С 2-3 литра разтвор пръскаш цялата кола.
Ако беше от тук някъде щях да ти го подаря.
С безконтактния пада всичко само като напръскаш. Работех в автомивка и миех и с беконтактен и с шампоан. Безконтактното си е по добро.
Даже имам в колата 200 грама някъде. Разрежда се 1:100.
С 2-3 литра разтвор пръскаш цялата кола.
Ако беше от тук някъде щях да ти го подаря.
...
препарати за безконтатно миене има най-различни(различно качество).
Обикновено по автомивките мият с препарати за безконтактно миене с най-ниско качество.Те са препарати съдържащи най-евтини съставки които със своя ред са виновни за матиране на уплътнения-лака и т.н.
Тези препарати ги използват също за почистване на джанти,измиване на двигател и т.н. Не е нормално да се ползва един и същ препарат за измиване на двигател и за външно измиване.Тези препарате се характеризират с голям знак върху тубата-този знак покозва че ако препарата падне върху метал иликожа причинява корозия и много сериозни травми.
По-безопасни са препаратите характеризирани с знак Х .Те съдържат по-безопасни за лака на автомобила съставки.
Най-безопасни за безконтактно измиване са препаратите които се водят екологични препарати.
Преди да измиете безконтактно вашата кола,вижте етикета върху препарата който използват!
Обикновено по автомивките мият с препарати за безконтактно миене с най-ниско качество.Те са препарати съдържащи най-евтини съставки които със своя ред са виновни за матиране на уплътнения-лака и т.н.
Тези препарати ги използват също за почистване на джанти,измиване на двигател и т.н. Не е нормално да се ползва един и същ препарат за измиване на двигател и за външно измиване.Тези препарате се характеризират с голям знак върху тубата-този знак покозва че ако препарата падне върху метал иликожа причинява корозия и много сериозни травми.
По-безопасни са препаратите характеризирани с знак Х .Те съдържат по-безопасни за лака на автомобила съставки.
Най-безопасни за безконтактно измиване са препаратите които се водят екологични препарати.
Преди да измиете безконтактно вашата кола,вижте етикета върху препарата който използват!
- ivankov
- Автомобил:
- Двигател:
zdr
kris11 написа:Името на препарата е "Аладин"

Re: "препарат за безконтактно миене "
здр колеги искам да попитам вчера си купих препарат за безконтактно миене аладин се казва и продавача ми каза че се разрежда 1:40 един приятел ми каза че това е много и нищо няма да направи препарата някй от вас използвал ли го е и колко вода е слагал
Върни се в “ОФФ-Топик - други”