Windows XP като орязан "гардеробен" сървър - Как ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 8:52

Ако ще се ползва Windows най добре в момента е XP SP3 Базиран е на Vista и не се дъни при продължителна работа! Но за сървър MS са зле в сравенение с Linux/Unix! Ако фирмата е нищожна и при евентуална атака няма какво да вземат слагайте Уинбоз! :lol:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 23 сеп 2008 9:13

Tinko написа:Ако ще се ползва Windows най добре в момента е XP SP3 Базиран е на Vista и не се дъни при продължителна работа! Но за сървър MS са зле в сравенение с Linux/Unix! Ако фирмата е нищожна и при евентуална атака няма какво да вземат слагайте Уинбоз! :lol:

Тинко ..продалжаваш с глупостите от световно ниво ..това е четвъртата или петата ти на компютътрна тематика .... записвам си ги :lol:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 9:15

Tyan написа:
Tinko написа:Ако ще се ползва Windows най добре в момента е XP SP3 Базиран е на Vista и не се дъни при продължителна работа! Но за сървър MS са зле в сравенение с Linux/Unix! Ако фирмата е нищожна и при евентуална атака няма какво да вземат слагайте Уинбоз! :lol:

Тинко ..продалжаваш с глупостите от световно ниво ..това е четвъртата или петата ти на компютътрна тематика .... записвам си ги :lol:

Пиши пиши, някой ден ще ти трябват! :wink: :lol:

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Вто 23 сеп 2008 9:21

A аз се сетих за случая, когато в един офис сложили един Windows сървър и един Linux сървър с DVD/CD-ROM и така ги разположили физически, че чрез отварянето на DVD/CD-ROM от Linux-а рестартирали Windows-кия сървър от разстояние... :lol:

Сега сериозно...
Ако това се иска от теб ти да го реализираш, нема да стане с писания по форумите. Ептен па тука...

Живи и здрави! :wink:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 23 сеп 2008 9:23

:D :D Колегата groznika пак е много свиреп :) И е прав по принцип , ако бях сложен на това място със съответната заплата .... Обаче както каза вече един колега тук аз не съм назначен въобще да се занимавам с никакви системи а да си върша хладилната работа :D ... Всичко това ми идва отгоре , а и както съм обяснил аз съм достатъчно любознателен към нещата които НЕ касаят Винда ... ако колегата някога се е занимавал с slackware щеше да знае , че там нещата стават със всичко друго , само не и с мързел :D Така че не го взимам при сърце .....
относно темата : видя ми се най - лесно варианта с копчето , обаче щом не може - не може :lol: както виждам , ще преинсталирам виндовса ( п.с slackware в момента на лаптопа ми е 47 ден up и не се преинсталира освен от глупост или хардуерен проблем ... ) и ще му премахна всякакви компоненти с изключение на нужните ми , после с rdesktop и така .... а за Вистоподобните ОС процесора все пак е Duron - вие си помислете какво би останало за работа на системата с подобна ПЦ мощност :)
и за последно - не ми се разбърква всичко , нещата и така са доста омазани та да прибягвам до грандиозни промени в статуквото ..... особено с Виндовс ....
Успех :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 23 сеп 2008 9:28

А защо не сложиш на Slackware една Virtual Mashine и на нея да сложиш едно XP, на което да работи нужния ти софтуер?
Ще ти трябва малко по-мощна машина с малко повече РАМ, но паметта е евтина.
Така хем вълка цял, хем агнето сито (или нито едно от двете mhihi)... :roll:

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 9:30

juve написа::D :D Колегата groznika пак е много свиреп :) И е прав по принцип , ако бях сложен на това място със съответната заплата .... Обаче както каза вече един колега тук аз не съм назначен въобще да се занимавам с никакви системи а да си върша хладилната работа :D ... Всичко това ми идва отгоре , а и както съм обяснил аз съм достатъчно любознателен към нещата които НЕ касаят Винда ... ако колегата някога се е занимавал с slackware щеше да знае , че там нещата стават със всичко друго , само не и с мързел :D Така че не го взимам при сърце .....
относно темата : видя ми се най - лесно варианта с копчето , обаче щом не може - не може :lol: както виждам , ще преинсталирам виндовса ( п.с slackware в момента на лаптопа ми е 47 ден up и не се преинсталира освен от глупост или хардуерен проблем ... ) и ще му премахна всякакви компоненти с изключение на нужните ми , после с rdesktop и така .... а за Вистоподобните ОС процесора все пак е Duron - вие си помислете какво би останало за работа на системата с подобна ПЦ мощност :)
и за последно - не ми се разбърква всичко , нещата и така са доста омазани та да прибягвам до грандиозни промени в статуквото ..... особено с Виндовс ....
Успех :)

Малко са ти познанията по слака явно. Линукс не се прейнсталира! А и за сървър не се ползва АМД особенно дурон. Предполагам, че компютъра е под всякъква критика... ( Хардуерно ). Гледай там задачите от шефа и не се занимавай с глупости. :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 23 сеп 2008 9:32

[quote="Tinko"][/quote]

как си позволяваш още да даваш съвети като пърпориш световни глупости .......

Сп3 базиран на виста ....... При все че хп е базирано на нт5.1 кернел, 2003 е нт5.2 кернел, а виста е нт6 ядро

OS Name: Microsoft Windows XP Professional
OS Version: 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600

та как точно 5.1 ядро 2600 релииз е базирано на виста ..... на виста е базирана единствено генуин аутентификацията в сп3 останалите 1,173 промени, фиксове и др дето са аднати в сп 3 нямат нищо общо с виста

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 сеп 2008 9:41

vasstop написа:А защо не сложиш на Slackware една Virtual Mashine и на нея да сложиш едно XP, на което да работи нужния ти софтуер?
Ще ти трябва малко по-мощна машина с малко повече РАМ, но паметта е евтина.
Така хем вълка цял, хем агнето сито (или нито едно от двете mhihi)... :roll:

И аз това щях да предложа (http://www.virtualbox.org/), ама става малко сложно, а няма голям смисъл да се усложнява "проекта" за такива цели... С виртуалната машина ще е лесен рестарта на бозата без да се пипа самия linux.

Tinko и Tyan да спрат да спамят темата, да не въведе визора ред (ей сега ще го насъскам)!

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 9:41

Tyan написа:
Tinko написа:

как си позволяваш още да даваш съвети като пърпориш световни глупости .......

Сп3 базиран на виста ....... При все че хп е базирано на нт5.1 кернел, 2003 е нт5.2 кернел, а виста е нт6 ядро

OS Name: Microsoft Windows XP Professional
OS Version: 5.1.2600 Service Pack 3 Build 2600

та как точно 5.1 ядро 2600 релииз е базирано на виста ..... на виста е базирана единствено генуин аутентификацията в сп3 останалите 1,173 промени, фиксове и др дето са аднати в сп 3 нямат нищо общо с виста

Прочети малко инфо в интернет и ще разбереш как си позволявам. Бъркаш между база и еднаквост.... Все едно да ми сравняваш кърнел 2.4.26 с 2.6.26 при Линукс.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 сеп 2008 9:42

:lol: Опаа записахме още една глупост на тинко. Защо за сървър да не ползваш АМД ? :) Я кажи сега линуксите за какво ги оптимизират яко ? Я пак се замисли ако ползваш само за точене на база данни примерно за какво ти е процесор за 350$ като този за 100лв ще ти свърши пефектна работа и ще работи по един и същи начин? Освен ако няма да рисува графики тоя сървър от тези данни (както скоро правихме такъв проект).
Да си виждал при инсталация на линукса ядрата им какво пише "амд64", да си виждал такова за интел интел64 примерно :lol:
Аз имах сериозен проблем с оптимизирането на куад кора на слак-а като го тургах.. не искаше и не искаше да работи като 4 ядра (не, че не го показваше, че ги има, а просто оптимизацията не беше читава). АМД пробвах и беше бонбон направо.. всичко заспа.

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 9:47

Vizor написа::lol: Опаа записахме още една глупост на тинко. Защо за сървър да не ползваш АМД ? :) Я кажи сега линуксите за какво ги оптимизират яко ? Я пак се замисли ако ползваш само за точене на база данни примерно за какво ти е процесор за 350$ като този за 100лв ще ти свърши пефектна работа и ще работи по един и същи начин? Освен ако няма да рисува графики тоя сървър от тези данни (както скоро правихме такъв проект).
Да си виждал при инсталация на линукса ядрата им какво пише "амд64", да си виждал такова за интел интел64 примерно :lol:
Аз имах сериозен проблем с оптимизирането на куад кора на слак-а като го тургах.. не искаше и не искаше да работи като 4 ядра (не, че не го показваше, че ги има, а просто оптимизацията не беше читава). АМД пробвах и беше бонбон направо.. всичко заспа.

Аре пак ме нахокахте.....

Къде видя да казвам скъп процесор! Един пентиум 3 ще дава много по-добра производителност от това амд, което праска само празни ходове и грешки при натоварване. Казвам го от личен опит. Иначе с новите амд-та няма проблеми а и линукса е оптимизиран за тях. Просто разликата ти няма да я видиш, но разлика в работата на машината има! А и една маркова машина да кажем Компак с процесор пентиум 3 ще е идеалния вариант. Иначе съм сигурен, че в момента е някаква китайска щайга пълна с кал вътре и JNC Захранване.
Относно слака и куад. Незнам до каква степен си запознат с слакуеар-а и кой го прави. Собственика му е болен до болка, именно за това се бавят в някой неща. Аз ползвам и слак, ползвам и дебиян разликата е точно в това което каза ти, при дебиян има всичко ново при слака трябва ръчно да си го добавиш и всичко е ок. Другото което е човечеца който прави слака е страннен тип. Той не слага всичко ново вътре в него, а го чака в тестов период поне една година преди да го шмугне вътре. Именно за това добре конфигуриран слакуеар няма ядове с години.... :roll:

Последна промяна от Tinko на Вто 23 сеп 2008 9:58, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 23 сеп 2008 9:57

Според мен един атлон на 1гхз ( :lol: тйане да мълчиш) ще се справи в пъти по добре от п3-ка на 1гхз.. не знам дали помниш войната по това време за границата от 1гхз каква беше и колко болка взеха интел с тоя идиотски процесор дето изобщо не знаеше как да работи ;) айде айде. .олдскула помнят..

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 23 сеп 2008 10:00

Vizor написа:Според мен един атлон на 1гхз ( :lol: тйане да мълчиш) ще се справи в пъти по добре от п3-ка на 1гхз.. не знам дали помниш войната по това време за границата от 1гхз каква беше и колко болка взеха интел с тоя идиотски процесор дето изобщо не знаеше как да работи ;) айде айде. .олдскула помнят..

Зависи каква е тройката, дали е нормална или ксеон!

Ще спорим на някоя маса тук не му е мястото! :wink: :P

Аз бях до тук по тази тема.... :roll:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 сеп 2008 10:10

Мен ако питате амд не е добре за сървър, щото грее и консумира много ток като цяло, за това (предполагам) масово по хостинг компаниите сървърите са със intel xeon.
Иначе много се радвам, че оспамихте темата на човека. Това ли е новата петъчна? Що я подхващате от вторник?
Абе ти някакъв шериф ли се явяваш? Революциите минаха от одавна и не стигнаха до никъде.
mod edit: Vizor

Определено не се явявам шериф, ама може ли да ти го задам тоя въпрос на следващата тема, която ми заключиш?
user edit: ISRalien

Последна промяна от Ivailo на Вто 23 сеп 2008 10:48, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”