парно голф 2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 18 сеп 2008 12:12

колага не си играй с колата ще я прегрееш отиди и си вземи един темостат струва малко и се сменя за минути свали ги тези клапани (ако ги имаш) и на тяхно място сложи метални тръбички и ако самия радятор на парното не е запушен ще имаш убийствено парно

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Чет 18 сеп 2008 12:17

КАКВО ДА СИ ИГРАЯ СКОЛАТА ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАГРЕЕ ДОБРЕ...НА ПЪРВАТА 4ЕРТА СТИГА САНМО ВОДАТА...аи барам двогателя топъл е но 6том мога да си задържа ръката на4и маи наистина не праи температура....6те сменя неска термостата

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 18 сеп 2008 12:20

Пипни и радиатора и ако и той загрява заедно с двигателя-тогава е термостата.Това поне лесно се проверява.

Потребителски аватар
golf_mania_jambol
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_mania_jambol » Чет 18 сеп 2008 15:40

6ТЕ СЪМ благодарен ако някои ми даде снимки на тези тръби на парното дето се по4истват..благодаря предварително

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Чет 18 сеп 2008 16:00

не ти трябват снимки бе човек толкова е просто има само две гумени тръби които влизат в купето и на тях има едни метални клапани махни ги на тяхно място сложи снадка и си готов

Потребителски аватар
LiRiX
Автомобил: SEAT LEON
Двигател: AUS 2001

Мнениеот LiRiX » Чет 18 сеп 2008 17:13

Това с парното според мен е в маркучите. Моята стрелка винаги ме лъже :roll: показва ми 70 колкото и дълго да карам. Само 1 път забелязвах, че при здраво настъпване отиде на 80. Перките не се включват. А парното си ми загрява за 1-2км пробег или за 2-3 минутки :)

namelessss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот namelessss » Вто 23 сеп 2008 9:42

колеги моля някой да ми обясни къде по точно се намира този тройник преди радиаторчето на парното да изхвърля тези клапи че ту имам парно ту нямам-благодаря предварително

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 сеп 2008 9:45

ми колега между двигателя и купето има два маркуча които влизат в купето на тях са тези тройници най-лесно е ако не си сигорен като ги хванеш са топли

namelessss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот namelessss » Вто 23 сеп 2008 10:02

съжалявам че те занимавам ама пак да поясним.При мен голф 2 1.6 от водната помпа долу тръгва една метална тръба и горе свършва с един тройник-съответно за парното и мотора.Другата е хваната директно за двигателя.И така къде са тези клапи не ми е ясно

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 23 сеп 2008 10:24

ми между двигателя и къпето трябва да има два маркуча та на тях са тея джаджи

namelessss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот namelessss » Вто 23 сеп 2008 10:33

ок благодаря ще ровя

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 23 сеп 2008 13:06

я погледни тази тема .... http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... 0%F0%ED%EE

namelessss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот namelessss » Сря 24 сеп 2008 14:22

Да погледнах темата и много други преди да пиша тук.И ето какво направих.Промих радиаторчето на парното-водата си течеше без проблем и без да използвам кой знае какво налягане.Обезвъздуших бих казал доста добре и резултат-парното не загрява преди да отвори големия кръг просто недоумявам.нещо спира водата да циркулира и със сигорност е след радиаторчето.Отваря големия кръг и циркулацията тръгва.някой ако знае защо с радост ще го изслушам.Апропо не намерих тези клапи които трябваше да махна ама ще продължа да ги търся

Потребителски аватар
radko tarikata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radko tarikata » Сря 24 сеп 2008 18:11

[quote="golf_mania_jambol"]КАКВО ДА СИ ИГРАЯ СКОЛАТА ТЯ НЕ МОЖЕ ДА ЗАГРЕЕ ДОБРЕ...НА ПЪРВАТА 4ЕРТА СТИГА САНМО ВОДАТА...аи барам двогателя топъл е но 6том мога да си задържа ръката на4и маи наистина не праи температура....6те сменя неска термостата[/quot
неможе да ти вдигне температура понеже може да е отворила големия кръг и да завърта водата докато още е студена , поне само предполагам де , сменяи термостата

sexov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sexov » Чет 25 сеп 2008 10:30

namelessss написа:Да погледнах темата и много други преди да пиша тук.И ето какво направих.Промих радиаторчето на парното-водата си течеше без проблем и без да използвам кой знае какво налягане.Обезвъздуших бих казал доста добре и резултат-парното не загрява преди да отвори големия кръг просто недоумявам.нещо спира водата да циркулира и със сигорност е след радиаторчето.Отваря големия кръг и циркулацията тръгва.някой ако знае защо с радост ще го изслушам.Апропо не намерих тези клапи които трябваше да махна ама ще продължа да ги търся

Явно не си разгледал добре темата :wink:
Погледни снимката отдолу това което съм очертал на това място преди да се снадят така маркучите е имало байпасен клапан и е махнат поради запушване и липса на парно. Погледни си колата трябва по същия начин да махнеш клапана ако го има естествено и да сложиш както на снимката снаждащи тръбички.
Изображение

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”