В същото време други хора с БГ регистрации, които пусках или им давах десен мигач да изпреварят безопасно ме засипваха с благодарности и аварийни мигачи.
Та почнах да се чудя дали това са само БГ измишльютини

Papa_Dock написа:Към колегата който е пуснал темата. В Европа да направиш жест независимо дали си изчакал някой, който паркира на оживена улица в центъра или иска да премине в друга лента, не е нещо за което трябва да му благодариш, това са си стереотипи. Всички поне в централна Европа се придържат към стил на шофиране към който ние в нашия форум се опитваме да си наложим, и наистина съм забелязал, че вече доста шофери примерно спират на пешеходни пътеки и не само фаувета. Но пък съм имал и случай в който един чичка с пасат ми отнесе част от огледалото, само за да мине по бързо на нагорнището до ХМС то. В Бг май хората избиват някакви комплекси като: къф е тоя че ше спирам, аз моа си праа квот си искам и т.н. Дано някой ден се стигне до там, че и наще деца да карат в нормални условия.
vasstop написа:Имам приятел в Щатско с баща му са шофьори на ТИР, нищо чудно нашенец да те е поздравилlowrider написа:Тук в Щатско пуснах един ТИР да се престрои на магистралата пред мен, човекът ми пусна аварийки, толкова се изненадах и учудих, че си изпуснах изхода за към нас - наистина!
Stefan написа:Тези почивни дни половин България беше в Гърция![]()
Този жест се прави от хората, които искат да ти благодарят за това, което си направил, а в Гърция хората са студени, не са като нас
Както казаха много колеги, в Европа (Западна) това си е култура на движение и според хората няма за какво да ти благодарят, а си е просто начин на шофиране. Това, че ние тука в България до скоро си карахме както всеки си знае е едно на ръка, и че много рядко някой ще ти направи реверанс, да те пусне или друго е точно причината за благодарностите. И все още се случва доста рядко.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 22 госта