Благодарност с аварийни - български навик ли е?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Благодарност с аварийни - български навик ли е?

Мнениеот lyubobg » Пон 22 сеп 2008 21:22

... ходих пак до Солун - светкам с фаровете на гръко да се включи в движението, като му правя път - онзи излиза, няма махане с ръка за мерси, няма авариики, няма даже мигач че се включва - няма абсолютно никаква благодарност! Викам си - тоя некултурен, да ама не - при близо 10 жеста за 1 ден никой не ги оцени и почнах да се чудя.... Ненапоследно място караха като абсолютно ненормални и бързат да хванат последния самолет за рая ..

В същото време други хора с БГ регистрации, които пусках или им давах десен мигач да изпреварят безопасно ме засипваха с благодарности и аварийни мигачи.

Та почнах да се чудя дали това са само БГ измишльютини :roll:

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Пон 22 сеп 2008 21:24

Не винаги България е най-зле

skoti

Мнениеот skoti » Пон 22 сеп 2008 21:26

Те са толкова културни :P ... свикнали са на толкова хубави жестове че не им прави впечатление твоята галантност към тях . 8)

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Пон 22 сеп 2008 21:26

stanko_g написа:Не винаги България е най-зле

В турция как карат....Ебати нинджите....
Иначе благодарят понякога... :wink:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 22 сеп 2008 21:53

Не са определено, почти навсякъде благодарят така :)

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пон 22 сеп 2008 22:31

В района около Солун съм покарал доста, и гърците също благодарят. Обаче като цяло има доста шофиори които мразят колите с бг регистрации. Ако си пред тях почва едно пресвяткане, свирене, докато не те минат. Ако пък го минеш - се превръща в камикадзе mhihi
Иначе като цяло движението им е доста по-организирано. И май вече броя на катастрофите постепенно намаля.

Потребителски аватар
Papa_Dock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Papa_Dock » Пон 22 сеп 2008 22:46

Към колегата който е пуснал темата. В Европа да направиш жест независимо дали си изчакал някой, който паркира на оживена улица в центъра или иска да премине в друга лента, не е нещо за което трябва да му благодариш, това са си стереотипи. Всички поне в централна Европа се придържат към стил на шофиране към който ние в нашия форум се опитваме да си наложим, и наистина съм забелязал, че вече доста шофери примерно спират на пешеходни пътеки и не само фаувета. Но пък съм имал и случай в който един чичка с пасат ми отнесе част от огледалото, само за да мине по бързо на нагорнището до ХМС то. В Бг май хората избиват някакви комплекси като: къф е тоя че ше спирам, аз моа си праа квот си искам и т.н. Дано някой ден се стигне до там, че и наще деца да карат в нормални условия.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 22 сеп 2008 23:06

Papa_Dock написа:Към колегата който е пуснал темата. В Европа да направиш жест независимо дали си изчакал някой, който паркира на оживена улица в центъра или иска да премине в друга лента, не е нещо за което трябва да му благодариш, това са си стереотипи. Всички поне в централна Европа се придържат към стил на шофиране към който ние в нашия форум се опитваме да си наложим, и наистина съм забелязал, че вече доста шофери примерно спират на пешеходни пътеки и не само фаувета. Но пък съм имал и случай в който един чичка с пасат ми отнесе част от огледалото, само за да мине по бързо на нагорнището до ХМС то. В Бг май хората избиват някакви комплекси като: къф е тоя че ше спирам, аз моа си праа квот си искам и т.н. Дано някой ден се стигне до там, че и наще деца да карат в нормални условия.

Това, че са стереотипи не значи, че хората не си благодарят.
А ако се замислиш ще разбереш, че адски голяма част от българите избиват някакви комплекси по някакъв начин, на улиците се забелязва най ясно.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пон 22 сеп 2008 23:09

В Румъния винаги благодарят така, аз не бях виждал преди това тук такова поведение :)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Вто 23 сеп 2008 9:48

Както казаха много колеги, в Европа (Западна) това си е култура на движение и според хората няма за какво да ти благодарят, а си е просто начин на шофиране. Това, че ние тука в България до скоро си карахме както всеки си знае е едно на ръка, и че много рядко някой ще ти направи реверанс, да те пусне или друго е точно причината за благодарностите. И все още се случва доста рядко.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Вто 23 сеп 2008 9:49

Тук в Щатско пуснах един ТИР да се престрои на магистралата пред мен, човекът ми пусна аварийки, толкова се изненадах и учудих, че си изпуснах изхода за към нас - наистина!

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Вто 23 сеп 2008 9:51

lowrider написа:Тук в Щатско пуснах един ТИР да се престрои на магистралата пред мен, човекът ми пусна аварийки, толкова се изненадах и учудих, че си изпуснах изхода за към нас - наистина!
Имам приятел в Щатско с баща му са шофьори на ТИР, нищо чудно нашенец да те е поздравил ;)

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 23 сеп 2008 10:05

vasstop написа:
lowrider написа:Тук в Щатско пуснах един ТИР да се престрои на магистралата пред мен, човекът ми пусна аварийки, толкова се изненадах и учудих, че си изпуснах изхода за към нас - наистина!
Имам приятел в Щатско с баща му са шофьори на ТИР, нищо чудно нашенец да те е поздравил ;)

И аз имам един такъв.. И той с баща му са шофери на тирове :)

По темата: Аз за първи път видях в София подобно, даже първия път се изнервих, щото пускам някъв да мине пред мене, оня ми пуска аварийни викам сега ако спре и аз спирам и го изкарвам навънка. По-късно разбрах, че ми е благодарил човечеца.. И аз почнах да го ползвам... Иначе за гърците съм чувал, че са гадни хора и са контра на всички...

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Вто 23 сеп 2008 10:09

Тези почивни дни половин България беше в Гърция :shock

Този жест се прави от хората, които искат да ти благодарят за това, което си направил, а в Гърция хората са студени, не са като нас :roll:

Svetlix
Автомобил: Passat B5 1999
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот Svetlix » Вто 23 сеп 2008 10:52

Stefan написа:Тези почивни дни половин България беше в Гърция :shock

Този жест се прави от хората, които искат да ти благодарят за това, което си направил, а в Гърция хората са студени, не са като нас :roll:

Че са по-студени е факт но не е това причината да не благодарят .. просто ...
Както казаха много колеги, в Европа (Западна) това си е култура на движение и според хората няма за какво да ти благодарят, а си е просто начин на шофиране. Това, че ние тука в България до скоро си карахме както всеки си знае е едно на ръка, и че много рядко някой ще ти направи реверанс, да те пусне или друго е точно причината за благодарностите. И все още се случва доста рядко.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”