Коя кола към кой клас принадлежи?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Коя кола към кой клас принадлежи?
Тази тема е породена от един диспут, но за да не спамваме другата тема пускам тази. Та нека покоментираме видовеte класове и автомобилите които им принадлежат. За начало Skoda Octavia в класа на Toyota Auris (Corolla Sedan) ли е или не?
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
BigTo написа:
mladvampirTDI написа:
При Тойота Аурис е от класа на Октавия, така, че или Октавиа - Аурис и тогава избора е Октавия, или Фабия - Ярис и тогава избора на 1000% е Ярис (не само защото аз карам такава). Говоря за Ярис 1.4 д-4д 90 коня. Като вървеж за конете си е супер, разхода е приличен (нема да пиша моя колко е, защото се убедих, че разхода на колите ми не е много реален, просто съм по-темпераментен шофьор явно ). Иначе сервиза на Тойота вече не е това което беше - отчитам огромно подобрение. Преди два дни ми звъннаха да отида да ми сменят щипките на подглавниците на задната седалка, защото имали акция за това . Стана за 5 минути.
Колега , защо ли си мисля , че Авенсис-ът е в класа на Октавията, а Аурисът е в класът на Фабията, а Ярисът е един клас по-надолу????
Не мислиш правилно
Други колеги не мислят така.
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Мерси на колегата ABSOLUT за светлината хвърлена в тъмнина. Но от тази таблица поне аз не мога да разбера Skoda Octavia в кой сегмент е. По тази таблица става ясно, че Auris-ът (бившата Corolla HB) е в класът на Golf V, но Шкодата къде се числи? Според мене си е точно в D сегмента, при AVENSIS и PASSAT.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”