Благодарност с аварийни - български навик ли е?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 23 сеп 2008 21:25

dobrinb написа: Иначе друг сигнал с мигачите, който е различен у нас и у Европата - тук, когато се готвим за паркиране, пускаме аварийните. А у Европата се пуска съответния мигач - ако се паркира отдясно на движението - десния.

Аз си мисля че това с мигачите е по правилно, и така правя. Гърците пускат аварийните обаче вече като са почти спрели.

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 23 сеп 2008 21:30

Ма що ги взимате мамалигарите за пример не мога да разбера аз?Те не са за пример на пътя според мен.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 24 сеп 2008 4:40

Днес отново ми се случи, карам си вана и пускам един тир да мине като му присветнах и трак - аварийки, голям кеф :)

Потребителски аватар
kambone
Автомобил: Passat b5.5 2001
Двигател: 1.8T AWT
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 24 сеп 2008 14:17

в щатите ТИР-овете си имат неписани правила които са толкова традиционни че от години производителите ги оборъдват с копче за "прекъсване" на задните светлини и по ремаркето и по влекача, като се изпреварят (понеже композицията стандартната е 20на метра) този който е изпреварен изключва и включва фаровете, този пред него се прибира и прищраква със габаритите

а с колата там често махват с ръка или кимат когато ги пуснеш за ляв завой и там най-често с ръка си дават жест да завиеш ляв преди него и подобни. Имал съм ситуации от вежливост по няколко пъти да се подканваме един друг и накрая да тръгнем едновременно :)

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Сря 24 сеп 2008 14:20

а в египет когато пътуват в колона с автобуси и камиони първия пуска десен мигач когато няма никой този след него също и се изпреварват по завои колони с автобуси и камиони ако някой се появи насреща първия като го види пуска ляв и съответно всеки зад него сменя на ляв мигач и тези се прибират които изпреварват и после пак - първия десен всеки следващ десен и тогава излизат да изпреварват пак колоните.

Иначе цялото им движение е на магия постоянно си бибиткат, светкат, угасят - палят фарове, бибиткат какво ли не !!! невероятно е :)

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Сря 24 сеп 2008 16:31

е това с десния мигач и аз го правя, ако се влача и има кола зад мен, а няма видимост, пускам десен да ме взема ( след това смъквам от един до два зъба на долу и газ до ламарината mhihi )

P.S. това в скобите не го правя, ама за съжаление са ми го правили доста пъти, без мигача разбира се...

Потребителски аватар
Fr3nzY
Автомобил: VW Passat
Двигател: AFB V6 TDI

Мнениеот Fr3nzY » Сря 24 сеп 2008 17:10

А за тези пешехдни пътеки тука в Карнобат има толкова забляни шофьори че вървя си аз по тротоара и един културен Варненлия спира на пешехдоната пътека да пропусне жената да мине и отзад един с един бус пердаши караше сигорно 70/80 така като го видях.че удари колата дето беше спряла на пътеката и го хвърли на 15 метра сигорно.Аз като спра на пътека хората махат направо са благодарни то иначе пресичане няма.

Потребителски аватар
beck's
Автомобил: Peugeot 307 2000 HDI
Двигател:

Мнениеот beck's » Сря 24 сеп 2008 21:36

Изпитвам голямо удоволствие да пусна някой да мине с или без предимство ( пешеходец или превозно средство) и да ми благодари след това. Много се дразня когато спра да пусна някой и колата зад мен тръгва да ме изпреварва - идиоти... Все още ми се случва когато пусна аварийки да тръгват да ме изпреварват-значи има още какво да се желае в културата на нашенците.

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 25 сеп 2008 8:25

и на мен ми махат и кимат пешеходци винаги спирам

а вчера един така ме напсува на "майка ми селска" щото се беше наврял да завива наляво в една малка уличка а аз преминавам през кръстовището на зелен светофар с 30-40км зад мен коли и оня не ми хареса ВТ регистрацията и се разпсува явно очакваше че ще спра и ще спра бързия поток за да си завие в уличката при все че се беше наредил и грешно

кое е низко - да живееш на село, да се трудиш, да имаш семейство, да се грижиш за земята, да отглеждаш реколта и деца или да живееш в голям град да имаш самочувствие и да псуваш като каруцар през отворения прозорец когато ТИ си в нарушение?

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 8:30

90% от хората, като човекът който те е напсувал, ще каже, че по-ниско е "да живееш на село", отколкото културно да те изчака да минеш.

Потребителски аватар
kambone
Контакти:

Мнениеот kambone » Чет 25 сеп 2008 8:35

една зима бяхме закъсали в едно село в казанлъшко ... докато дойде помощ едни хора отвориха вратата и ни поканиха, жената изпече филийки и направи чай, подслониха ни на топло докато дойдат нашите хора :)

в града като закъсаш ти бибиткат и те псуват

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”