Момчета, имам следни проблем:
Пасатко Б5 99г. AFN комби - задна му чистачка работи на пресекулки, като я цъкна да тръгне тръгва без пролеми, но като направи едното движение и тръгне да се връща спира по средата за няколко секунди и после пак се връща в изходно положение и така при всяко връщане. Като пръскам със стъкломиещото за задното стъкло няма проблеми. Някой да има някакви идеи - релета и други таквизи работи?
Благодаря предварително.
Задна чистачка работи на пресекулки - Passat B5
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Задна чистачка работи на пресекулки - Passat B5
Последна промяна от BigTo на Пон 15 сеп 2008 15:12, променено общо 1 път.
Проблемът е широко разпространен и се лекува.
Сваля се машинката и се разглобява. Почистват се четките (със финна шкурка и contox като се свали роторчето на електромоторчето), смазва се голямото зъбчато колело и оста и ... най-важното - презапояват се мостовете, които заводски най-вероятно са хванати с точкова заварка.
Процедурата е относително лесна, но трябва да се внимава при сглобяването да не се подгънат/изкривят четките на моторчето.
Сваля се машинката и се разглобява. Почистват се четките (със финна шкурка и contox като се свали роторчето на електромоторчето), смазва се голямото зъбчато колело и оста и ... най-важното - презапояват се мостовете, които заводски най-вероятно са хванати с точкова заварка.
Процедурата е относително лесна, но трябва да се внимава при сглобяването да не се подгънат/изкривят четките на моторчето.
При натискане на лоста напред (за обмиване на задното стъкло) чували се работата на моторчето? Ако да - стъпка 2: намалява ли водата в казанчето? Ако да - търси къде е прекъснат "тръбопровода". Имал съм случай в който "тръбопровода" (поради прискрипване) се изважда от снадката, която е в левия "джоб" на багажника и течността (от казанчето) се изливаше ... в легена на резервната гума (следствие там се създава един истински развъдник на първични форми на живот) Манипулацията по снаждане е изключително лесна - двете маркучета се свързват посредством пласмасов щуцер. Но ... първо открий мястото на запушване (или прискрипване на "тръбопровода") защото ефекта ще е същия след 3-4 опита за обмиване на задното стъкло.d0ct0ra написа:При мене работи ама не ми пръска течност. ...
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen
Регистриран:27 Май 2005
Местожителство: София
Пуснато на: Пон Сеп 15, 2008 21:03 Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
Проблемът е широко разпространен и се лекува.
Колеги, разглобих го и го почистих, четки, роторче и голямата зъбчатка, всичко е както трябва, но уви проработи три пъти както трябва и после пак взе да спира като се връща.
Искам да попитам някой ако може да каже кои точно мостове се презапояват. Видях, че на самата машинка при моторчето има едно пластмасово капаче, под което има платка, тези мостове там ли са, че с електрониката съм много бос.
- radko tarikata
- Автомобил:
- Двигател:
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
radko tarikata написа:d0ct0ra написа:При мене работи ама не ми пръска течност. Иначе тоя проблем може да е от навлезли мръсотии и за това да не иска да бачка.Предположение само
и мойта не пръска вода , ама мога само да ти кажа , провери си цицката на пръскалката на чистачката , там е проблема
Момчета вашият проблем се решава лесно! Почнете от помпичката за водата, ако не бучи - сменяне и се оправя (15-20лв е), ако бучи продължаваме натаък разглобяваме отзад пръскалката и я почистваме старателно, ако и това не помогне, тръгваме да търсим къде са ви спукани маркучлетата от казанчето за задната пръскалка (най - често се пукат в маншоните на задната врата, когато я отворите в горните два края на вратата има 2 гумени маншона, в които минават маркучлетата). Успех при вас е коренно различен проблема от моя!
BigTo написа:...
Искам да попитам някой ако може да каже кои точно мостове се презапояват. Видях, че на самата машинка при моторчето има едно пластмасово капаче, под което има платка, тези мостове там ли са, че с електрониката съм много бос.
"Мостовете" са под голямото колело. Представляват медна жица около 0.5mm - няма начин да се сбъркат. Тъй като всичко е никилирано/хромирано е добре да се ползва флюс/киселина за започване, защото в противен случай тинола не хваща.
Ще се опитам да намеря в интернет снимка на машинката в разглобен вид и да я post-на за да стане по-ясно.
- BigTo
- Автомобил:
- Двигател:
Rumen написа:BigTo написа:...
"Мостовете" са под голямото колело. Представляват медна жица около 0.5mm - няма начин да се сбъркат. Тъй като всичко е никилирано/хромирано е добре да се ползва флюс/киселина за започване, защото в противен случай тинола не хваща.
Ще се опитам да намеря в интернет снимка на машинката в разглобен вид и да я post-на за да стане по-ясно.
Ще съм ти много благодарен ако успееш да я намериш, за да може да го покажа на моите жичкаджии, за да не се мъчат и те момчета и да не объркат нещо.
- MECHOKA1
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Задна чистачка работи на пресекулки - Passat B5
Здравейте колеги и аз го имам тоя проблем, намери ли се решение най накрая ?
Поздрави
Поздрави
трябва да има 3 пластинки, който контактуват със зъбното колело- на него има прилепена също пластина. та тези 3 финни пластинки не правят добър контакт- износват им се пъпчиците накрая- решението е да се надигнат леко, за да контактуват с пластината на зъбното колело. миналия уък енд правих такъв ремонт, макар и не на тази марка, предполагам проблема е същия. успех
pakumba написа:трябва да има 3 пластинки, който контактуват със зъбното колело- на него има прилепена също пластина. та тези 3 финни пластинки не правят добър контакт- износват им се пъпчиците накрая- решението е да се надигнат леко, за да контактуват с пластината на зъбното колело. миналия уък енд правих такъв ремонт, макар и не на тази марка, предполагам проблема е същия. успех
Колегата много точно е описъл как се оправя този проблем и при мен беше така, играл съм си цял ден миналата седмица докато го оправя, но вече всичко си е ок!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги,при мен проблема е същият,но се оказа снопа с кабели който е в горната част отдясно на 5тата врата единият кабел се беше опекъл.
- kokokode
- Автомобил: Pasat tdi 1.9
- Двигател: AHH 1999