25 септември 2008 / News.dir.bg
source: http://dnes.dir.bg/2008/09/25/news3408942.html
50 лв. глоба ще се плаща за нечетлив или закрит по какъвто и да е начин регистрационен номер на автомобила.
Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата, които парламентът одобри окончателно, предаде БГНЕС.
Половината от събраните средства от глоби ще се събират в специална извънбюджетна сметка на МВР, от която ще се финансира изграждането на системи за видеонаблюдение на движението по пътищата.
Според промените пътните полицаи с добри резултати ще получават допълнително възнаграждение до 35% от заплатата си.
Поправките предвиждат още да могат да се подават документи за издаване на шофьорска книжка и за прехвърляне на собственост на автомобили по електронен път.
С този закон се правят и изменения в Закона за българските документи за самоличност: при загубване, кражба или унищожаване на документи за самоличност, по електронен път ще може да се дава заявка за издаване на нови. Тогава също гражданинът ще трябва да използва универсален електронен подпис.
В случай, че загубят документ за самоличност, гражданите са длъжни да заявят това в срок до 3 дни в най-близката служба на МВР. До 3 дни трябва да бъде подадена и декларация в случай, че личната карта е загубена, открадната, повредена или унищожена.
Промените в закона влизат в сила от 1 януари 2009 г.

50 лева глоба за мръсен номер на колата
- BastunSelski
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batmilko написа:Искам да знам къде мога да подам жалба за мръсна улица, която ми цапа номера и колата
ХеХе искаш да кажеш,че като караш 1 ден по улиците номера ти става толкова мръсен,че е нечетлив ли?Тая жалба ще я отсвирят още преди да си я подал.Е ако има тарикати дето карат по калта и си паркират по треви и полянки и зелени площи само те могат да имат замърсени номера.Ама те нямат право да го правят тва,така че ...
- batmilko
- Автомобил: Opel Zafira
- Двигател: 1900 CDTI
- Контакти:
сега, както вали, точно един ден ми е достатъчен, защото като карам по АСФАЛТА, и ме пръскат другите коли - не ме пръскат с чиста дъждовна вода, а с нещо подобно на рядка калBastunSelski написа:batmilko написа:Искам да знам къде мога да подам жалба за мръсна улица, която ми цапа номера и колата
ХеХе искаш да кажеш,че като караш 1 ден по улиците номера ти става толкова мръсен,че е нечетлив ли?Тая жалба ще я отсвирят още преди да си я подал.Е ако има тарикати дето карат по калта и си паркират по треви и полянки и зелени площи само те могат да имат замърсени номера.Ама те нямат право да го правят тва,така че ...

Не спирам по полянки и калища, карам си по асфалта, паркирам на паркинг
п.с. в Унгария например, две седмици ходене пеш по улиците не са достатъчни, за да ти се напрашат обувките

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм от Марс (Възраждане)
това определено е най-мръсния квартал тук!и с най-отвратителните улици!
само се строи а не се чисти след това...
апартамента след забърсване на праха точно 1 ден и пак всичко е леш.
а за Славейков и луната .... от там трябва да минах днес
там калотията е
бих се съгласил с глобата ако парите отиват за почистване на улиците и тротоарите....

това определено е най-мръсния квартал тук!и с най-отвратителните улици!
само се строи а не се чисти след това...
апартамента след забърсване на праха точно 1 ден и пак всичко е леш.
а за Славейков и луната .... от там трябва да минах днес
там калотията е

бих се съгласил с глобата ако парите отиват за почистване на улиците и тротоарите....
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
batmilko написа:п.с. в Унгария например, две седмици ходене пеш по улиците не са достатъчни, за да ти се напрашат обувките
И не само там

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”