Б5 проверка пищене на фабрична аларма

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 10:38

BigTo написа:Пробвах и да заключа врата в отворено положение (бутам палеца надолу), но в този случай изобщо не иска да сработи централното и алармата.

При отворена шофьорска врата буташ не палчето за заключване,а заключваш на бравата зъба и после включваш алармата и като дръпнеш дръжката бравата изхвърля зъба напред и се имитира отваряне и почва да пищи алармата(само изчакай 30-40сек след пускането)

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 10:51

Така де, това имах впредвид, не палеца който е горе на врата, а палеца на самата брава, но както казах, тогава пък не иска да сработи изобщо.

Ми да, аз вече взех да си мисля що тука толкова хора не можахме да намерим начин да я отворим без да я разбиваме, тези от каското дали ще успея да намерят начин да пробват дали има аларма?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 11:04

Аз им правя едно пркъсване и не пада фабричната аларма от ключалката,а само от дистанционното но пак не ги признават застрахователите признават фабричните само на новите коли или ако имаш познат на огледа :wink:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 12:04

Ми аз не виждам логика, на автомобил за 60 000лв, фабричната аларма да я признават, а на моя не, но както и да е. Има познати маркировачи, та те ще свършат работа.

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 12:30

И аз не виждам логика още повече,нито фабричните,нито вторичните аларми ще спрат кражбата на набелязан автомобил,но защо да ни е лесно с фабричното дистанционно(красиво и удобно) като може да ни е трудно с 2-3 дистанционни на връзката. :wink:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 12:44

Щото първоизточникът на тази идея е имал фирма или магазин за аларми и явно не му е вървял бизнесът и намерил лесен начин да изкара пари. Плюс това, тука къде и да питам ми искат по 200 лв за аларма, която да си я управлявам от ключа, без да има дистанционно. Баси аз си търсих колата специално да ми е с този ключ, та сега и дистационно да закача, тая няма да стане, ако ще турско да е!

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 25 сеп 2008 13:08

BigTo написа:Така де, това имах впредвид, не палеца който е горе на врата, а палеца на самата брава, но както казах, тогава пък не иска да сработи изобщо.

нали има микро ключе, то не сработва така

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 14:45

Идея как да го илъжа?????????? :stll think:

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Чет 25 сеп 2008 15:38

Да "При отворена шофьорска врата буташ не палчето за заключване,а заключваш на бравата зъба и после включваш алармата и като дръпнеш дръжката бравата изхвърля зъба напред и се имитира отваряне и почва да пищи алармата(само изчакай 30-40сек след пускането)"
Но явно не го правиш правилно а си ми твърде далеч да ти покажа наживо-мога да ти заснема клипче :wink:

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 15:51

Не недей, усетих се, че май не съм го бил натиснал до край и за това да не иска да сработи. Като спре да вали ще опитам пак, и ще пиша какво е станало! Мерси за съвета.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 25 сеп 2008 16:39

Vladko написа:Да "При отворена шофьорска врата буташ не палчето за заключване,а заключваш на бравата зъба и после включваш алармата и като дръпнеш дръжката бравата изхвърля зъба напред и се имитира отваряне и почва да пищи алармата(само изчакай 30-40сек след пускането)"
Но явно не го правиш правилно а си ми твърде далеч да ти покажа наживо-мога да ти заснема клипче :wink:

Май няма да стане, но ще пробвам и аз! Не си обеснявам как ще се изхвърли зъба на бравата, като дръпна дръжката - нали все едно е заключена и няма да ми позволи

Потребителски аватар
BigTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BigTo » Чет 25 сеп 2008 16:43

Dan4ote написа:
Vladko написа:Да "При отворена шофьорска врата буташ не палчето за заключване,а заключваш на бравата зъба и после включваш алармата и като дръпнеш дръжката бравата изхвърля зъба напред и се имитира отваряне и почва да пищи алармата(само изчакай 30-40сек след пускането)"

Май няма да стане, но ще пробвам и аз! Не си обеснявам как ще се изхвърли зъба на бравата, като дръпна дръжката - нали все едно е заключена и няма да ми позволи

Тук май си прав, не бях се замислил над това. Ще опитам и аз, пък ще видим какво ще стане.

Потребителски аватар
Dan4ote
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dan4ote » Чет 25 сеп 2008 16:56

Не стана! Пробвах точно какво е написал колегата Vladko.
Отворена ли е врата просто заключва вратите, но не активира алармата.

Ето как пробвах аз номера: Влязох на шофьорското място и отворих пасажерската врата. Активирах алармата и доближих максимално близко вратата, не не да я затварям, така че плафона да изгасне. Отворих вратата и почна да пищи.
Абе най лесно е да се заключите вътре и да пуснете плафона ръчно - ще запищи. Микроключето на вратите е свързано с пускане на плафона, а алармата е свързана към промяна на състояието на плафона.

Потребителски аватар
Rosenirs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rosenirs » Чет 25 сеп 2008 17:40

Току що пробвах как точно го правих когато ми монтираха допълнителна аларма.Само да се поправя че зъбчето се натиска да щракне веднъж и малко преди да се закопчее на второто щракване там се задържа.Става още по лесно като го натоснете да си прещрака два пъти задържате го с ръка и дръпнете дръжката за отваряне от вътре на вратата колкото да излезне много малко т.е да се усеща напрежението на палеца от пружинката.Пробвах на шофьорската и там работи само че не може да потъне чопчето на централното и но в случая вие искате да разберете дали ви работи фабричната аларма,а за задната врата няма проблем.

Потребителски аватар
Lisho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lisho » Чет 25 сеп 2008 17:48

Dan4ote написа:
Lisho написа:Заключваш с дистанционното колата и отключваш механично багажника с ключа.
Има една подробност.Алармата не трябва да е деактивирана.(деактивира се с двукратно натискане на бутона за заключване)
Успех

Не знам за какво говориш, но ако отключиш багажника с ключа, алармата се деактивира.

При заключен чрез дистанционното устройство автомобил вкарваш ключа в ключалката на багажника и завърташ на ляво (т.е. обратно на часовниковата стрелка) в момента в който лекичко се поотвори багажника алармата започва да пищи. Да отключват се всички врати, но не се деактивира алармата.Под деактивиране на алармата аз разбирам съществува, но не изпълнява функциите си т.е. все едно, че никога не е монтирана.А иначе централното заключване чрез дистанционното на ключа си заключ./отключ.
При заключен чрез дистанционното устройство автомобил вкарваш ключа в ключалката на шофьорската врата.Отключваш, отваряш вратата ефект никакъв - нито пищи нито дава признаци, че има аларма.
Проверено на В5,5 2003, универсал

Върни се в “Passat”