С какво да третирам полиран алуминии за да не оксидира ?
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
С какво да третирам полиран алуминии за да не оксидира ?
Колеги, с какво да третирам полиран алуминии за да не ми оксидира защото след всеки дъжд става на петна и се изчиства само с полиране, а не ми се търка всеки ден
Има някакъв вариант освен пръскане с лак защото ми казаха че лака ще се налюпи ? Благодаря ви предварително!

- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
- longora
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен са ми полирани горе двете пръчки на багажника и като вали дъжд се окисляват. Сега колата е на бояджия и преди да му я оставя ги полирах с препарат на SONAX за алуминий. Ще видя след няколко дни при тия дъждове дали пак няма да се окислят, но бояджията ми каза че ако ги пръсне с лак ще се олюпят защото няма да имат основа между лака и алуминия тъй като има основа ще се загуби блясъка. А като я карам на автомивка я мият с безконатактно което мисля че е силен препарат .. не знам какво да ги правя. Ще погледна за никелиране как седят нещата. Колега pas1.8mi от къде го взе този акрилен лак и спрей ли беше или бояджия ти ги пръсна. Achim Lauritzen тази восъчна паста да не вземе да матира алуминия ?
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
земи си хубав лак и свали пръчките ше ги пръсна на цената на една усмивка на двора у нас,ама мисля че за да съм сигурен и доволен от резултата във времето е хубаво да има поне 2-3 ръце една върху друга
само тва е спасението иначе се оксидира
а може и да се анодизира но става матов
П.П. лака винаги жълтее леко ако не е от хубавите да знаеш
само тва е спасението иначе се оксидира
а може и да се анодизира но става матов
П.П. лака винаги жълтее леко ако не е от хубавите да знаеш
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
ABSOLUT написа:И аз мисля да го правя това, свалянето на пръчките, пеъкоструйка, полиране и запечатване. В един магазин видях Корабен лак, и си мисля че като е за кораби, солена марска вода, зима, лято, няма ли да е издръжливо? И той като лак, консистенция, става ли да се пръска с бояджийски пистолет?
пръскал съм с пистолет корабен лак, но не е ли само за дърво??
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Лонгора губи се малко но винаги е по добре от полиране през 1 месец...
става някакси по матово,знаеш какъв е ефекта като е пресно полирано,в зависимост от сплавта на халюмина може да се получи дори огледало с много търпение и гърч и различни видове паста
но има един който е малко мек и парцала го влачи след себе си
най добрия вариант като ефект незнам като протекция съм постигал с лак за металик боя но качествен за да не жултее
обаче да ти кажа вече заради европата са на водна основа и новия не съм го тествал
става някакси по матово,знаеш какъв е ефекта като е пресно полирано,в зависимост от сплавта на халюмина може да се получи дори огледало с много търпение и гърч и различни видове паста
но има един който е малко мек и парцала го влачи след себе си
най добрия вариант като ефект незнам като протекция съм постигал с лак за металик боя но качествен за да не жултее
обаче да ти кажа вече заради европата са на водна основа и новия не съм го тествал
- Жоро Делчев
- BBS Collector
- Автомобил: Golf GTI16V
- Двигател: ABF 1994
тази восъчна паста да не вземе да матира алуминия ?
Бордовете на старите ми джанти им беше паднал лака,изтърках ги водно,светнаха и после ги пръснах с безцветен лак във вид на спрей,след няма и седмица потъмняха....След това ги изтърках наново и вместо с лак ги минах с восъчна паста сонакс,от тези "консервените" кутийки,изкараха доста време но съм ги мил само с автошампоан.Ето снимка как бяха станали с пастата:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”