Audi A4 2.5 tdi 163кс
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
Audi A4 2.5 tdi 163кс
Колеги,някои има ли впечатления за този мотор и тази кола.Заслужава ли си да си сменям хубавото голфче.Даите и някакви цени за смяна на ангренаж и други консумативи и части които дават дефект.Благодаря ви предварително 

- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Re: Audi A4 2.5 tdi 163кс
joretovv написа:Колеги,някои има ли впечатления за този мотор и тази кола.Заслужава ли си да си сменям хубавото голфче.Даите и някакви цени за смяна на ангренаж и други консумативи и части които дават дефект.Благодаря ви предварително
Висок разход, скъпа потдръжка,алуминиево окачване което често дава фира и е скъпичко,самата кола е доста по тежка от голфа и динамиката няма дае кой-знае какво,висок данък и т.н
Алтернатва на 2.5 за А4 е 1.9 TDI PD 131к.с. който върви доста добре и разхода е приличен като за дизел
Ако ти трябва дизел който да гори 11-12л./100км. то по добре си вземи бензин

- TDI-RS
- Автомобил: RS TDI
- Двигател: V6 TDI
и така - мога да споделя
1.9 върви мнооооого на ниските - особено 131 и 150 к.с.
след 140 вече малката кубатура си оказва влияние
какво ще рече това
2.5 някакси в началото повече бучи отколкото да тръгва
обаче завъртят ли 6те броя после няма спиране и умаряне
дори на това ауди ускорението му е по - добре
за максимална няма да говорим въобще
разхода е около 1 литър повече за 2.5
мой съвет - взимай го
с един чип ставаш 200 коня и там вече няма спирка и умора...
1.9 върви мнооооого на ниските - особено 131 и 150 к.с.
след 140 вече малката кубатура си оказва влияние
какво ще рече това
2.5 някакси в началото повече бучи отколкото да тръгва
обаче завъртят ли 6те броя после няма спиране и умаряне
дори на това ауди ускорението му е по - добре
за максимална няма да говорим въобще
разхода е около 1 литър повече за 2.5
мой съвет - взимай го
с един чип ставаш 200 коня и там вече няма спирка и умора...
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- joretovv
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,незнам какво да правя,все още се чудя дали си заслужава да си дам перфектната кола за друга кола,която е в пъти с по скъпа подръжка,и малко по нова от моита.Аиначе аудито е внос от Германия,има полу кожен салон,няма навигация.Има го в мобилето на цена 18200лв.с леки забележки по купето.А иначе се разходих до Плевен(колата е там),видях за каво иде на реч и все още се колебая,покарах го малко но имам чувството,че нещо не върви както трябва(с голфа го прескачам) и не знам.Иначе не пуши като гонастъпваш,двигатела работи добре.За сега маи ще си остана с голфчето,пък по натам ще видя да си докарам нещо от Германия(така ще съм малко по спокоен за деиствителното състояние на колата). 

Колега, какво да ти кажа....
в крайна сметка всичко зависи от това, за какво ти е мерака, кое ще ти върши по-добра работа и колко пари си способен да отделиш за поддръжка.
За 163 коньовия мотор се носи славата, че е доста по-сполучлив от предшествениците си 150, 155 и 180 конски сили, но скъпата подръжка, по двигател и ходова част, си остават.
Преди няколко дена се разделих с мойто Ауди A6 C4 2.5 TDI, и колкото и да ми харесват въпросните Аудита, няма да ида да си купя такова. За 5-те години в които карах C4-ката, една хубава дума нечух за C5 купето и за дизеловия мотор. Майстора който ми поддържаше Аудито ми каза следното преди доста време, след като го питах какво му е мнението за C5 2.5 TDI: "Смени си Аудито с такова, че да мога да си купя Мерцедес"
. Затова мисля пак да се връщам към фирмата и съм се насочил към Golf 4 1.9 TDI 131кс, но в крайна сметка това си е просто моето мнение и нищо повече.
Успех

За 163 коньовия мотор се носи славата, че е доста по-сполучлив от предшествениците си 150, 155 и 180 конски сили, но скъпата подръжка, по двигател и ходова част, си остават.
Преди няколко дена се разделих с мойто Ауди A6 C4 2.5 TDI, и колкото и да ми харесват въпросните Аудита, няма да ида да си купя такова. За 5-те години в които карах C4-ката, една хубава дума нечух за C5 купето и за дизеловия мотор. Майстора който ми поддържаше Аудито ми каза следното преди доста време, след като го питах какво му е мнението за C5 2.5 TDI: "Смени си Аудито с такова, че да мога да си купя Мерцедес"

Успех

Последна промяна от morfei1 на Сря 01 окт 2008 12:53, променено общо 2 пъти.
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Карай си здравата колица и несе занимавай с това 2.5тди защото е всеизвестен този мотор с многобройните си проблеми,особено преди 2000-2001г.
А между другото то е ясно че аудито е по-мощно,но е адски тромаво и в градски условия голфарата щего направи макарон
Преди да купя моя голф и аз бях пред такава дилема със ауди 2.5тди само че беше 150к.с и грам не съжалявам че избрах доказания здравеняк 4-то поколение

А между другото то е ясно че аудито е по-мощно,но е адски тромаво и в градски условия голфарата щего направи макарон

Преди да купя моя голф и аз бях пред такава дилема със ауди 2.5тди само че беше 150к.с и грам не съжалявам че избрах доказания здравеняк 4-то поколение

- gubaku
- Автомобил:
- Двигател:
Аз само не разбрах кой ви е излъгал че 2.5 е по-тромаво на старта от 1.9...? Само ще кажа че както и да го гледаш не може да се сравнява 6 цилиндров с 4 цилиндров двигател, разликата е огромна. Ще дам пример с на баща ми чисто новата хонда CR-V 2.2 140 коня дизел - еми трябва да ви кажа че моя пасат тая хонда я дърпа още на старта, а от 3та нататъка положението става траги-комично за хондата, така че V6 си е V6 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Наскоро си взех а4 2.5 тди quattro,комби-2000г.няма забелейки но трябва да имаш в предвид че консумативите ще ти струват между 500 и 650 лв-зависи каде ги сменяш-това е за масло,филтри,андренажен ремък-към които спадат ролките и водната помпа
- gomez
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, откъде изрови тази тема - колегата се е ориентирал за 1 година !
- stankofm
- Автомобил: GOLF MK1
- Двигател:
Re:
dobrin написа:Само уточнение - точно този двигател, 163 к.с., се монтира след 2003 година, и при него проблемите ги няма.
Значи да разбирам,че мотора който не е 150 коня,а този които са 163 или 180 вече тия проблеми с Разп.Валове ги няма,както с помпата и т.н.....Питам защото и аз съм се ориентирал към 2.5 ТДИ на Ауди Б6.Знам за много бройните му дефекти,но все пак мисля,че не е толкова лош.Искам да знам дефакто след коя година вече тоя мотор е Читав както се казва....Мерси :)
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”