Религията е най-голямата измама, която някога е разказвана. Помислете си, религията всъщност е убедила хората, че има невидим мъж, който живее на небето и гледа всичко, което правите, всяка минута и всеки ден. И този невидим човек има специален списък с десет неща, които не иска да правите. И ако все пак направите някое от тези неща, той има едно специално място, пълно с огън, дим, мъчения, страдания и ще ви изпрати там да живеете и страдате, да горите, да се мъчите, да плачете, да крещите завинаги, до края на времето.
Но...
Той ви обича! Той ви обича и се нуждае от пари! Винаги се нуждае от пари!
Той е всесилен, съвършен, всемогъщ, всезнаещ, всемъдър, но някакси просто не може да се оправя с парите. Религията прибира милиарди долари, не плаща никакви такси и винаги се нуждае от още малко. Говорете ми за страхотна измама... Holy Shit!
Но искам да знаете, това е откровено, щом става дума за вяра в Бога, аз наистина опитах. Наистина, истински опитах. Опитах се да повярвам, че има Бог, който ни е създал по свой образ и подобие, обича ни много и следи всичко внимателно. Но трябва да ви кажа, че колкото по-дълго живеете, колкото повече се оглеждате, толкова повече разбирате, че нещо е адски преебано. Нещо не е наред тук - войни, болести, смърт, разрушение, глад, мръсотия, бедност, мъчения, престъпения, корупция... Нещо определено е сбъркано. Това определено не е добра работа. Ако това е всичко, на което Бог е способен, то аз не съм впечатлен. Такива резултати нямат място в резюмето на едно върховно същество. Такива лайна могат да се очакват от скапан чиновник с лошо отношение.
И да си остане между нас, във всяка една прилично управлявана вселена, този Бог щеше да бъде изритан навън на всесилния си задник доста отдавна. Между другото казвам мъж, защото ако има Господ, то той трябва да е мъж. Нито една жена не би могла и не би осрала нещата така. И все пак, ако наистина има Господ, то разумните хора ще разберат, че той е най-малкото некомпетентен или може би, може би не му пука изобщо. Което аз уважавам в един човек, и което би обяснило доста от тези лоши резултати.
Но хората се молят, молят се за най-различни неща, нали знаете, сестра ви има нужда от операция на топките, брат ви бил арестуван за сране в мола... Но най-много от всичко искате да чукате оная червенокоска от супера. Молите ли се за това? Молете се за каквото си искате.
А Божият План?
Помните ли това? Божият План? Много отдавна Бог измислил Велик План, вложил много мисъл в него, решил, че е добър План и го пуснал в действие. И за милиарди милиарди години Божият План си действал съвсем добре. В един момент идвате вие и се молите за нещо. Е, да предположим, че нещото, за което се молите, не е в Божия План? Какво искате от Него да направи? Да си промени Плана? Само заради вас? Не е ли това доста арогантно? Все пак е Божи План. Какъв е смисълът да бъдеш Бог, ако всеки тъпанар с двудоларов молитвеник може да дойде и да ти преебе Плана?
Има и нещо друго, друг проблем: да предположим, че на вашите молитви не се отговори. Какво си казвате? "Божия воля"? Е, ако е Божия воля и Той така и така ще направи каквото си иска, защо по дяволите изобщо се молите? Изглежда ми пълна загуба на време. Много е объркващо.
Няма Бог. Няма. Нито един. Никога. И никога не е имало.
Джордж Карлин