a
- strahil_toshkov
- Автомобил: VW GOLF 3 16V LIMITED EDITION
- Двигател: ABF 1997
- Контакти:
a
a
Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 13 мар 2009 13:29, променено общо 1 път.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
В София имате много добър майстор на 2E2 - http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=29623
Да му мислят хората като мен, които нямат възможност да посетят Люси. В сервизите в Горна Оряховица ми отказват да ми оправят карбуратора (също 2E2) - не му разбирали. Сега волю-неволю се опитвам сам да си реша проблемите с настройката му.
Релето ти е с номера 1 или 80 и управлява подгревателя на всмукателния колектор. Датчика му се намира на тройника и нормално изключва релето при температурата на антифриза около 60*. Не е нормално обаче да товари толкова ел. системата, вероятно имаш пробив във веригата на "таралежа".
Относно давенето търси спукани маркучета в кръга на pull-down-а, повреда на самия pull-down и/или прекъсване във веригата към нагревателя на "охлюва" (ограденото в правоъгълник). Обикновено се поврежда датчика му, но понякога прекъсва и самия нагревател.
Ограденото в триъгълник ти е управлението на втората дроселова клапа, не се занимавай с него.
Да му мислят хората като мен, които нямат възможност да посетят Люси. В сервизите в Горна Оряховица ми отказват да ми оправят карбуратора (също 2E2) - не му разбирали. Сега волю-неволю се опитвам сам да си реша проблемите с настройката му.
Релето ти е с номера 1 или 80 и управлява подгревателя на всмукателния колектор. Датчика му се намира на тройника и нормално изключва релето при температурата на антифриза около 60*. Не е нормално обаче да товари толкова ел. системата, вероятно имаш пробив във веригата на "таралежа".
Относно давенето търси спукани маркучета в кръга на pull-down-а, повреда на самия pull-down и/или прекъсване във веригата към нагревателя на "охлюва" (ограденото в правоъгълник). Обикновено се поврежда датчика му, но понякога прекъсва и самия нагревател.
Ограденото в триъгълник ти е управлението на втората дроселова клапа, не се занимавай с него.
Няколко години се боря с моя 2Е2 и все той е победител.По- добре не се захващай.
Ако вакумите са наред и подгрява нормално ампулата и смукача (мисля че на картинката си ги объркал) по-добре нов(втора ръка работещ)
Опитай докато работи да разклатиш картбуратора с цел да провериш
тампона под него.Ако мени оборотите вероятно е скъсан и оттам ти е проблема.
Ако вакумите са наред и подгрява нормално ампулата и смукача (мисля че на картинката си ги объркал) по-добре нов(втора ръка работещ)
Опитай докато работи да разклатиш картбуратора с цел да провериш
тампона под него.Ако мени оборотите вероятно е скъсан и оттам ти е проблема.
- Golf`mafia
- Автомобил:
- Двигател:
- strahil_toshkov
- Контакти:
a
Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 13 мар 2009 13:30, променено общо 2 пъти.
- strahil_toshkov
- Контакти:
a
Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 13 мар 2009 13:30, променено общо 1 път.
- strahil_toshkov
- Контакти:
a
Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 13 мар 2009 13:30, променено общо 1 път.
- lozan67
- Автомобил:
- Двигател:
Колега късно видях темата. Колата ти сутрин се дави защото ти е прецакан вакума, който поотваря смукача след запалване. Това е като погледнеш карбуратора този над жилото за газта. Освен него трябва да провериш и клапанчето което на маркучите за вакум идващи от сервото на спирачките. Ново неможах да намеря затова го промих със спирт. Оборотите ти падат след изключването на смукача защото още не ти се изключил подгрева на смукателните тръби, а той е сериозен консуматор. И аз го имах този проблем и след като му смених датчика с такъв, който да ги изключва на 40 гр. се оправи. Той Люси ще го направи, но сподели дали съм уцелил.
Иначе 2Е2 е много хубав карбуратор, малко спънат но икономичен. А вече има доста втора ръка за части.
- mavi13
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Моля помогнете - проблем с карбуратор 2е2 на г.2 1.6 EZ
Здравейте! Обръщам се към колегата Страхил / ако правилно съм прочела името / аз имам същия проблем и искам да ти кажа че оправяне няма.Където си обградил вакумите - така е наистина се регулира с ключ 13, но когато е студена навиваш болта докато достигне 1000 - 1200 оборота, защото регулираш ли на топло те чакат големи проблеми. От там и смукача се регулира. Аз пък като запаля включва се смукача, изключва и се започва голямо чакане за стабилизиране на оборотите. Вече така се мъча две години, но има голям проблем на всичкото отгоре и две години карах без вакууми, защото един познат реши че е майстор и на карбуто му няма нищо, е след две години видя че маркучите на вакуума са извадени, но уви чак след като свели карбуто. Абе моя съвет е намери си човек които наистина си разбира от работата и не се занимай сам. Аз още се мъча и накрая съм решила да продам колата защото вече ми пасна от нея. Късмет!
- strahil_toshkov
- Контакти:
a
Последна промяна от strahil_toshkov на Пет 13 мар 2009 13:31, променено общо 1 път.
- kireto_radev_2
- Автомобил: GOLF-2ABF GOLF-3ABFGOLF-4TDI
- Двигател: ABF.ALH
Колега и аз го имах същия проблем
но от тук от там попроучих как стоят нещата и един маистор ме светна как да го излекувам
начи има едно платно за обогатителя то се намира точно там кадето се регулират оборотите над него със две винтчета е хванато и вътре е платното за него има захваната една игличка,начи тва се сменя точно за пет минути,и не струва повече от 2 кинта.Дано да съм ти помогнал 
но от тук от там попроучих как стоят нещата и един маистор ме светна как да го излекувам
начи има едно платно за обогатителя то се намира точно там кадето се регулират оборотите над него със две винтчета е хванато и вътре е платното за него има захваната една игличка,начи тва се сменя точно за пет минути,и не струва повече от 2 кинта.Дано да съм ти помогнал 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”