Сигурен съм че на всеки му се е налагало да вади разни стоманени предмети от трудно достъпни места. В повечето случай все взима някакъв магнит и се почват мъките.
Идеята е взех от един колега, който е работил във фирма занимаваща се с колонки за горива.Той си е вадил доста инструменти от шахтите.
За Целта е нужен стар HDD.Вътре в тези хубави устройства има едни много яки магнити.Ама като казвам яки да знаете, че наистина са яки. Разглобявате един такъв вадите му магнитите и в зависимост в какви отвори искате да ги вкарвате си правите парчета. Магнита трябва задължително да е закрепен много здраво за дръжката или каквото е там.Колегата са ги връзвали с тел.
Не го препоръчвам да вадите нещо си от цилиндрите защото вероятността да остане магните вътре е много голяма.
Едно от предложенията за приложение на тези магнити е на гърловината на резервуара за обиране на стоманени стърготини и др.
Устройство за вадене на стоманени инструменти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Vastodi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Относно магнитите от хард дисковете:
Тези магнити издържат тегло над 10 кг. Дори братушките ги препоръчват за спиране на въртенето на сухи водомери. /POZITRON.ru/. Действат!! Също така са много удобни за предварително намагнетизирване на бензина. Повече живялите ще си спомнят преди около 20-25 год японците бяха го измислили за намаляване разхода на бензин.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: Относно магнитите от хард дисковете:
Vastodi написа:... Също така са много удобни за предварително намагнетизирване на бензина. Повече живялите ще си спомнят преди около 20-25 год японците бяха го измислили за намаляване разхода на бензин. ...
Сериозно? Не знаех, че намагнетизирането понижава разхода...
Май ще трябва да експериментирам по темата...
- Vastodi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
за намагнетизирването на бензина
Преди двайсет и няколко год. пробвах на едно и също растояние с магнит и без магнит на "Лада 1500". Имаше икономия с около 5-7 %. Докато я продадох я карах с магнита. След това се колебах дали да сложа и на "Джетата, но тъй като я карам само на газ, се отказах.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Идеята е ок, ма доста хардове са ми минали през ръцете а магнити не съм забелязал - къде са тези магнити я уточни ? Най много да са по двигателя и пак се чудя как не заминават данните- нали на такъв принцип се пишат по дисковете. Малко ме съмнява да си призная да има. Иначе имам купчина с изгорели хардове някои ако иска мога да му дам. Само дано става дума за съвременни такива а не за модел от зората на PC..