Помогнете с инфо. колата ми преди да я купя е имала удар. След ремонта е сложена централа на еърбеците от кола, която е имала странични въздушни възглавници. При мен фабрично няма и системата ми го отчита като грешка. Знаете ли някой който може да ми изключи през копютъра тези странични еърбеци, така, че системата да не ги засича, да ми запише нов запис на блока или да обучи централата наново, като за моя модел.
mod edit: vasstop
Питане за AIRBAG система.
- D_R_M
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Моят случай беше същият - лек удар и даваше три грешки - двата краш-сенсора и ляв колан.
Коланът го имитирахме със съпротивление и грешката се изчисти, но при удар той няма да задейства, защото пиропатронът го няма.
Мога да ти дам съвет - отиваш в център на Фолсмаген и след диагностика да ти поръчат необходимото оборудване - блок/той е точно под номер и индекс на оборудването/ и евентуално краш-сенсори и нещата ще се оправят. Краш-сенсорите са около 400 лева и блокът около 800 лева. Всички останали варианти са под съмнение - лично аз имах блок от Голф 4, но неподходящ, поръчах втори по интернет, не стана....дано ме разбираш правилно - набутване с пари без гаранция за добре свършена работа..
Другият вариант е да си караш без тях и да се молиш да не става най-лошото.......
Коланът го имитирахме със съпротивление и грешката се изчисти, но при удар той няма да задейства, защото пиропатронът го няма.
Мога да ти дам съвет - отиваш в център на Фолсмаген и след диагностика да ти поръчат необходимото оборудване - блок/той е точно под номер и индекс на оборудването/ и евентуално краш-сенсори и нещата ще се оправят. Краш-сенсорите са около 400 лева и блокът около 800 лева. Всички останали варианти са под съмнение - лично аз имах блок от Голф 4, но неподходящ, поръчах втори по интернет, не стана....дано ме разбираш правилно - набутване с пари без гаранция за добре свършена работа..
Другият вариант е да си караш без тях и да се молиш да не става най-лошото.......
- niks76
- VW експерт

- Автомобил:
- Двигател:
D_R_M написа:Моят случай беше същият - лек удар и даваше три грешки - двата краш-сенсора и ляв колан.
на блока има номер,а и другото е 4е може да се из4исти crash mesage без проблем с подходяща програма
airbag
От София съм и фабрично няма странични еърбеци годината му е 2001. По мнение на специалисти които прочетоха компа на колата. Сложена е нова централа на еърбеците от кола със странични и понеже при мен липсват го отчита като грешка в системата.
Airbag
Колега на два компа е качван и двата показват една и съща грешка. Странични еърбеци, които ги няма.
Airbag
Колегата явно не може да разбере точно питането ми!!. Аз проблема го знам, но решението му не е от компетенцията на всеки. Трябва тесен специалист по VAG, който може да ми изключи ат компа страничните еърбеци. От това по ясно не мога да го напиша.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”