Ситуацията е следната - на един приятел му смениха задното стъкло на колата. Обаче автостъкларите са си оставили ръцете - долепвали са стъклото с тиксо за укрепване, докато стегне, но не с хартиено таковам, а с прозрачно, канцеларско!!! И сега на горкото Ауди са останали няма такива следи от него! Няма сваляне, просто...
Питам от негово име - с какво може най-лесно да се изчистят тези остатъци, без да се повреди боята на автомобила?
И на мен така ми оставиха много гадни следи от тиксото, че и аз глупака една седмица не ги махнах, после се видях в чудо и на мивка не паднаха. Дядо ми даде едно лекарство - както той я нарича ракия само за мазане(много е силна ), та накисвам парцала с ракия и оставям да поседи малко върху тиксото и после се почва едно усилено търкане за 20-тина минути заедно с вътрешното почисвтане не остана и следа от тиксото. Сигурно има и други по лесни начини, аз просто ти споделям как си реших аз проблема
Бензин и парцал, внимателно.
Кореселин - ако боята е оригиналната нищо няма да стане,стига да не се прекалява с натиск при търкане. И все пак внимателно.