Значи сутринта си запалих на бензин, изчаках 2 мин да позагрее, още 2 мин карах на бензин и тогава преминах на газ (автоматично). Изминах 130 км без да спирам......спрях пред супермаркета. Напазарувах си, качих се в колата, паля на бензин и гасне. Паля втори път пак гасне. Паля трети път и форсирам за да мине на газ и всичко заспива. Оставих я да истне, слизам и паля на газ и никакви проблеми....за втори път ми прави тоз проблем за последните 3 седмици. С търсачката обаче не намерих разрешение на проблема......някакви идеи?
Колата е Голф 3, 1.4 моноинжекция, АБД мотор, газовата е Ловато...въздушен филтър, термостат и тампон са сменяни наскоро.
ПС. Въпреки сменения термостат, разхода си е още 10/100 горе долу....
Гасне при палене на бензин, след като съм карал на газ
- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Подкрепям madmen
ако ПАК СЕ ПРОЯВИ СЛЕД ДЪЛГО КАРАНЕ САМО НА ГАЗ, ОТКАЧИ КЛЕМАТА (+) НА АКУМУЛАТОРА ЗА 5мин. И ВИЖ ДАЛИ НЯМА ДА УСПЕЕШ ДА ЗАПАЛИШ НА БЕНЗИН СЛЕД ТОВА НОРМАЛНО.Не бързайте със заключенията за помпата!
Според мен проблемите ги създава газта(кофти реле, нулиране на грешки,клапан) Ключа ти би трябвало да има ръчен режим - превключи само на бензин и виж дали ще ти дава ядове няколко дни.....
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи, махнах клемата за 5 мин, обаче ефект никакъв (като изключиме, че трябва пак да си настройвам часовника)...сега следва бензинов филтър, само да видя колко струва и как се сменя. някой може ли да пусне инфо по въпроса с филъра?
ПС. В Германия съм и тук газаджиите са голяма рядскост...ще ме одерат жив ако отида на газаджия
ПС. В Германия съм и тук газаджиите са голяма рядскост...ще ме одерат жив ако отида на газаджия
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Танасе на Моното си мисля че не би трябвало да го прави, знам ли! Но иначе проблема е според мен точно от това - пропускане на газ заедно с бензина и давене.... или грешки на компира(ма би трябвало да се оправи с ресет)
А инак за горивния филтър - моя по спомени е около десет кинта- макс. петнайсет.... де да знам при теб може да са два за левче.
А инак за горивния филтър - моя по спомени е около десет кинта- макс. петнайсет.... де да знам при теб може да са два за левче.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”