Колеги,наскоро си купих Пасат В3.По принцип колата е без ел.стъкла,но има слагани допълнително предни.Проблемът е че предното дясно моторче е изгоряло и за по-лесно са го изтръгнали.От къде(във Варна) мога да си намеря ново такова или дайте идеи какво да направя за да се отваря прозореца(не искам да слагам дръжка)?
Моля помогнете!!!

ел. стъкла за В3
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Това ще да е нещо ново измислено.
Моите стъкла си ги преработвах аз от ръчни към ел. Понеже в моргите които търсих намерих все механизми които са разбити и за нищо нестават, но пък със здрави моторчета, прехвърлих моторчетата на моите си механизми, ръчните. Трябва само да се разпробият нитовете и да се свали пружината и една черупка има дето в нея лагерува дръжката. За моторчето после си има дупки за трите болта да се закрепи към механизма и става като заводско.
Втора ръка тука из северозапада механизмите с моторчето заедно вървят 20 - 30 лева, но трудно се намират, щото се купуват веднага.
Моите стъкла си ги преработвах аз от ръчни към ел. Понеже в моргите които търсих намерих все механизми които са разбити и за нищо нестават, но пък със здрави моторчета, прехвърлих моторчетата на моите си механизми, ръчните. Трябва само да се разпробият нитовете и да се свали пружината и една черупка има дето в нея лагерува дръжката. За моторчето после си има дупки за трите болта да се закрепи към механизма и става като заводско.
Втора ръка тука из северозапада механизмите с моторчето заедно вървят 20 - 30 лева, но трудно се намират, щото се купуват веднага.
- Andrey
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
[quote="BigTo"]Аз на скоро търсих за голфа и по моргите тука комплект водачи + моторче + жило втора ръка беше 100лв, а не знам на колегата защо са му искали 600 лв, нещо ми се струва, че е много. За Б3-ката не знам прозореца със жила ли е или е с железен механизъм![/quote]
Аз говорех за ново от Унитрейд и без жила а със зъбно колело, поне моите са такива. Наистина ми обявиха 500 и нещо за комплект. Не се учудвай - в Ауто+ ми поискаха 450 лв. за нова конзола с врътките на парното. Всякакви цени има. Иначе и в София по моргите се намират трудно и им искат някакви страшни пари. В Унито дадох 180 лв. за механизма без моторчето - нов. Все пак може да има разлика Б3-Б4 ама и аз не знам.
Аз говорех за ново от Унитрейд и без жила а със зъбно колело, поне моите са такива. Наистина ми обявиха 500 и нещо за комплект. Не се учудвай - в Ауто+ ми поискаха 450 лв. за нова конзола с врътките на парното. Всякакви цени има. Иначе и в София по моргите се намират трудно и им искат някакви страшни пари. В Унито дадох 180 лв. за механизма без моторчето - нов. Все пак може да има разлика Б3-Б4 ама и аз не знам.
- bnvp
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател: 2E 1991
колега по-нагоре написах, но ще се повторя- механизма е метален.Изпращам и снимка(от темата"Как да си монтираме ел. стъкла на пасат Б3").
Но при мен моторчето не се намира там, а е свързано посредством жило и някакъв преходник за мястото на дръжката(заградено с бяло кръгче). За да ви стане по-ясно утре ще взема фотоапарат и ще го снимам

Но при мен моторчето не се намира там, а е свързано посредством жило и някакъв преходник за мястото на дръжката(заградено с бяло кръгче). За да ви стане по-ясно утре ще взема фотоапарат и ще го снимам

- К.Одаджийски
- VW експерт
bnvp написа:колега по-нагоре написах, но ще се повторя- механизма е метален.Изпращам и снимка(от темата"Как да си монтираме ел. стъкла на пасат Б3").
Това което си оградил на снимката не е мястото на дръжката. Тя се намира от страната на зъбите по гребена.
На тая снимка която си качил се виждат трите жълтичките болтчета които държат моторчето за механизма. И при ръчния механизъм си ги има. Купуваш си моторче оригинално и го връзваш по този начин. На него си има зъбно колелце което върви по гребена който се вижда и джамсата се вдига и сваля.
- К.Одаджийски
- VW експерт