Има ли тема за пералня със сушилня?

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 30 сеп 2008 10:48

Имаме в нас сушилня Gorenje от близо година и сме много доволни от нея. Изкарва дрехите напълно сухи с отделни изключения(чаршафи, пликове) и ако дрехите се изкарат веднага след приключване на сушенето почти нямат нужда от гладене, та ако решиш някой да си купува такъв уред да си го купи отделно, защото когато са две в едно сушилнята не ефективна и сушенето да бъде на принципа на конденза а не на изпарението, защото при първия случай трябва само контакт, а при втория и изход за отвеждане на изпаренията. Обслужването е супер елемнтарно, след всяко сушене трябва да се изчистят два филтъра и съда с водата получена от конденза трябва да се изпаразни.За мен това е много полезен уред, особено за хора, които са с малко дете и без балкон(както съм и аз).

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 сеп 2008 14:34

ITN написа:Имаме в нас сушилня Gorenje от близо година и сме много доволни от нея. Изкарва дрехите напълно сухи с отделни изключения(чаршафи, пликове) и ако дрехите се изкарат веднага след приключване на сушенето почти нямат нужда от гладене, та ако решиш някой да си купува такъв уред да си го купи отделно, защото когато са две в едно сушилнята не ефективна и сушенето да бъде на принципа на конденза а не на изпарението, защото при първия случай трябва само контакт, а при втория и изход за отвеждане на изпаренията. Обслужването е супер елемнтарно, след всяко сушене трябва да се изчистят два филтъра и съда с водата получена от конденза трябва да се изпаразни.За мен това е много полезен уред, особено за хора, които са с малко дете и без балкон(както съм и аз).

какъв е модела на сушилнята? и колко програми има?

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 30 сеп 2008 15:48

Ludia написа:
ITN написа:Имаме в нас сушилня Gorenje от близо година и сме много доволни от нея. Изкарва дрехите напълно сухи с отделни изключения(чаршафи, пликове) и ако дрехите се изкарат веднага след приключване на сушенето почти нямат нужда от гладене, та ако решиш някой да си купува такъв уред да си го купи отделно, защото когато са две в едно сушилнята не ефективна и сушенето да бъде на принципа на конденза а не на изпарението, защото при първия случай трябва само контакт, а при втория и изход за отвеждане на изпаренията. Обслужването е супер елемнтарно, след всяко сушене трябва да се изчистят два филтъра и съда с водата получена от конденза трябва да се изпаразни.За мен това е много полезен уред, особено за хора, които са с малко дете и без балкон(както съм и аз).

http://www.namerimi.com/products/p%20Gorenje+D+64225%2019391

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 сеп 2008 15:52

Аз си купих пералня със сушилня Индезит преди три години мисля беше. По едно време, докато беше още в гаранция се прецака някаква платка, която струва около 200+ лева. Дойдоха и я смениха. От тогава не съм имал проблеми с нея, доволно пере и суши. Но това със сушилнята е малко дървена работа. Ако човек има къде да простира, най-добре изобщо да не я ползва, че после ризите нямат гладене, направо се изпичат.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 30 сеп 2008 16:09

ITN написа:
Ludia написа:

http://www.namerimi.com/products/p%20Gorenje+D+64225%2019391

:bowdown
много добре изглежда модела, и доста програми има, благодаря :wink:

Потребителски аватар
ITN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ITN » Вто 30 сеп 2008 16:13

dobrinb написа:Аз си купих пералня със сушилня Индезит преди три години мисля беше. По едно време, докато беше още в гаранция се прецака някаква платка, която струва около 200+ лева. Дойдоха и я смениха. От тогава не съм имал проблеми с нея, доволно пере и суши. Но това със сушилнята е малко дървена работа. Ако човек има къде да простира, най-добре изобщо да не я ползва, че после ризите нямат гладене, направо се изпичат.

Мда, но мойта сушилня има програма, при която дрехите излизат леко влажни и се гладят много лесно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 30 сеп 2008 18:08

Пералня със сушилня до около 3 г. После без сушилня !!!
Защо- от температурата се скапва семерингата - теч -скапани лагери.
Отиваме на смяна -добре лагери бол но качествени семеринги никс мамата. Има боклуци дето се изпичат за по-малко от 1 год. и пак теч заминали лагери. Преди 4-5 г съм намирал семеринги от силиконов каучук - а сега не.
Хуваво е сушилнята в комплект с пералня - да ама не за Булгаристан.

Болшинството от марките лагери са производство Китай. Калпав материл на метала, липса на достатъчно смазка т. е. лагери еднодневки.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 30 сеп 2008 23:08

ITN написа:но мойта сушилня има програма, при която дрехите излизат леко влажни и се гладят много лесно.

Да, и при мен има такава програма, само дето това означава, че задължително трябва да се изглади цялото пране, при това веднага след прането. А човек не винаги има време или желание, или и двете.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”