Такса център

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
robaina
Автомобил:
Двигател:

:(

Мнениеот robaina » Вто 30 сеп 2008 17:11

:( Аз се местя да живея на село, там няма да имам тия проблеми с трафика. Ще си копам градинката и ще си доя кравите . И ДГД-хат всички градоначалници, ще си плащам да карам в центъра пълна простотия.

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Вто 30 сеп 2008 17:17

Супер! Много се радвам ако я въведат тази такса. В Лондон я има и е 8 паунда за ден - доста е висока., тук не трябва да е повече от 3-4 лв. или на година 50-60 лв.
Въздуха определено ще се поизчисти и задръстванията няма да ги има.
Най-добре е на всяка входна точка към центъра да има камери който да следят дали дадено превозно средство има платена такса. Така ще може и да се следи за нарушения на правилника.
Въпроса е обаче за какво ще се ползват тези пари? Какво ще стане с каруците? Ще отпаднат ли старите автобуси който нямат дори и ЕВРО 2? Паркингите при началните метро станции за 8-10 коли ли ще са или ще са за по 200-250?

Потребителски аватар
Oxyde
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Oxyde » Вто 30 сеп 2008 17:30

Абе ти луд ли си бе човече къде ще изчезнат задръстванията от центъра?Как мислиш къде ще се дянат колите?!Евала баце Бойко е помислил за хората от Младост...ами хората от Надежда...Банишора..и всички останали Софийски квартали където няма метро какво правят..в случая....5лв на ден е пладнешки обир просто..ако имаш работа по честичко в центъра това са 100тина лева във въздуха...като си цъкнеш и 1 синя зона и какво стана 150лв в джоба на Столична община...това чудо ако се случи..а то неминуемо ще стане...просто Сточна гара ще получи други измерения в категориите за задръствания.... :shock :shock

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 30 сеп 2008 18:01

аз пък искам да ми плащат по 5 лева + 2 лева еко такса като излизам от центъра, така освобождавам едно парко-място, от което П&Г изкарват 16 лева, и правя въздуха по-чист :lol:

не се палете, няма смисъл, като всяко нещо излязло от БГ политик, разликата м/у изречено и сторено е толкова относителна, че и Айнщайн не може да предположи резултата ... ще се усвои некое левче, а ние па че си се бутаме у центаро, докат не пущаат онаа антигравитационна летателна машина, тамо вече нема как, че плащаме такса "гледка" (оти пречи на слънцето и фърга сенка кат бега)

Потребителски аватар
filipov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот filipov » Вто 30 сеп 2008 18:03

Ще се яхват колелата и мотопедите...
Някой хора пък ще проходят - въздуха поне ще е по-чист.
Но наистина ще трябва да се оправят останалите пътни артирии иначе ще е ужас

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 30 сеп 2008 18:05

На никой не му пука за задръстванията. Искат само да ви приберат паричките...
Е*ал съм го и у центъра. И без друго в момента пак не се минава от там.
А ако питате бат Гойко... и за сране у собствените ви кенефи ще намери начин да ви таксува канализация. Нищо, че сте на септична яма :idea:

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 30 сеп 2008 18:42

Kingpin написа: София е столицата на България, от което следва логично, че най-голямата част от парите са тук.

От което пък следва (пак логично), че трябва да е скъпо да се кара таралясник из центъра ... Прав ли съм? mhihi mhihi

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 30 сеп 2008 19:21

Cherepaha написа:
Kingpin написа: София е столицата на България, от което следва логично, че най-голямата част от парите са тук.

От което пък следва (пак логично), че трябва да е скъпо да се кара таралясник из центъра ... Прав ли съм? mhihi mhihi

Зависи какво разбираш под скъпо. 3-4 лева са приемливи, 40-50 - абсурдни.

Освен това, фактът, че повечето пари са тук не означава, че всички са богати. Ако са по-богати, отколкото могат да бъдат по родните си "провинциални" градове и села, то тук в никакъв случай не са богати.

Последна промяна от Kingpin на Вто 30 сеп 2008 19:32, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 30 сеп 2008 19:26

Kingpin написа:
Cherepaha написа:

Да си стиснем ръцете на 10 лева ?! mhihi mhihi

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 30 сеп 2008 19:31

Cherepaha написа:
Kingpin написа:
Cherepaha написа:

Да си стиснем ръцете на 10 лева ?! mhihi mhihi

Надявам се че говорите на ден...по 10лв....

Потребителски аватар
Cherepaha
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Cherepaha » Вто 30 сеп 2008 19:46

StS написа:Надявам се че говорите на ден...по 10лв....

мдам... и в тях да влиза и местенцето за паркиране в настоящите "сини" зони ...

Потребителски аватар
Kingpin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kingpin » Вто 30 сеп 2008 20:31

Cherepaha написа:

Виж, ако за 10 лева ще може да се влиза в "центъра" и да се паркира за цял ден в "синя зона" съм повече от готов да ги давам :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Вто 30 сеп 2008 20:34

Kingpin написа:
Cherepaha написа:

Виж, ако за 10 лева ще може да се влиза в "центъра" и да се паркира за цял ден в "синя зона" съм повече от готов да ги давам :lol: :lol: :lol:

Ако се замислиш това са...да кажем 200лв на месец...та ако ще и да няма никакви коли и да си паркирам кадето искам ми е доста, НО пак ми е по добре 1000 пъти без колите , ще вървя ...

Потребителски аватар
stoqn_g60
Автомобил: Audi 80
Двигател: ADA

Мнениеот stoqn_g60 » Вто 30 сеп 2008 20:40

за мен това е безмислица.... :No :No

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 07 окт 2008 14:51

http://sofia.dir.bg/2008/10/07/news3447986.html

Слагат чипове в колите за такса център в София
07 октомври 2008 / News.dir.bg
Има по-модерни методи от предложеното решение срещу трафика в столицата да се слагат бариери и това може би ще се случи, когато заработи метрото
Това заяви зам.-кметът по транспорта Велизар Стоилов пред Дарик. След като стане готовот метрото този, който реши да ходи с кола до центъра, ще трябва да плаща, защото това вече ще е лукс, коментира зам.-кметът. По думите му, това плащане ще става по европейска практика с електронни чипове, които ще се слагат на автомобила и ще се зареждат постоянно. По този начин, пресичайки определени центрови зони със съответни устройства или камери ще се регистрира влизането на превозното средство.
На въпрос кой ще извършва контрола на влизащите в центъра автомобили, Стоилов отговори, че това ще е общината. Той обясни, че в момента се провежда обществена поръчка за договарянето с полицията за избор на полиция като партньор и да подпишем договор за решаване на трафик проблемите в София.
"Това ще се случи макар доста трудно и ние ще получим 65 полицая, които да помогнат за решаването на този проблем”, каза той.

я, ама тези сериозно го мислят, сега остава някой да разясни какво означава "да заработи метрото", защото Люлин-Младост не е МЕТРО

Върни се в “Пътеводител”