Свърши се....или възстановяването на зеления таралясник

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Свърши се....или възстановяването на зеления таралясник

Мнениеот Nafta » Вто 30 сеп 2008 19:07

Малко предистория:
Преди 2 години се счупи съединителя, обаче кола трябваше, а тази беше в меко казано плачевно...та в крайна сметка я замени Пежо Партнер...
И сега...след 2 години чух познатия рев на 1.6 Д мотора..Може да е нищо за вас, ама направо изпитах нещо като душевна ч**ия...Обаче проблемите не закъсняха...и искам съвет :)
1.На дясното тяло на макферсона отпред(гледано отвътре)имам цилиндрично тяло с 3 входа/изхода - маркуч за нафтата, идваща от резервоара,следващ изход - маркуч за горивото, отиващо към нафтовата помпа и един трети, който връща излишното гориво обратно в резервоара...Имах известни проблеми с паленето...свързах обаче директно горивото, което идва от резервоара с нафтовата помпа и о, чудо, дъртата печка забуча :shock :twisted: .Та въпроса ми е - това цилиндрично тяло(не знам как да го нарека, ама май е нещо като филтър) подлежи ли на ремонт, или да търся друго от морга или от магазин?
2.Между казанчето, където се сипва спирачната течност и блока има нещо като тройник(едва ли е термостат), който си го обяснявам, че затваря малкия и големия кръг на охладителната течност...та тече от него антифриз...подлежи ли на ремонт, или направо да търся смяна/заместител?

Иначе...
От сутринта търкаме като побъркани, обаче колата е почти подготвена за боя :) .Китосана и изгладена, сега какво следва от тук нататък(понеже Smoke ми се скара, че съм пипал без да питам :lol: )?
Иначе снимчици утре... :) .Дано да стане интересна тема като тази на lucki7o :)

Последна промяна от Nafta на Съб 18 окт 2008 18:14, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Сря 01 окт 2008 0:30

Здравей колега, първо да те поздравя за начинанието, ще чакаме снимки и развитие.

Сега на въпросите ти.
1: Това си е баш горивния филтър (виж ме и аз кво карам mhihi )
нов струва не повече от 20 лева и се сменя за 10 мин - подменяш тялото и слагаш маркучите както са били и на стария филтър, после от горе до щуцерите има едно болтче развиваш го и там (предварително си приготви в едно шишенце 500 мл нафта) наливаш нафтата и после го завий. Целта е когато запалиш колата помпата да изсмуче първо тази нафта и да запали по бързо мотора и да си подкачи вече гориво от резервоара а не да го въртиш като съдран и да се скапят акумулатор и стартер и т.н.

2: За този тройник сега немога да се сетя в момента но по добре потърси нов няма да е скъп или в краен случай от морга.

дано съм ти помогнал поне малко, успех :)

Потребителски аватар
kr0tal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr0tal » Сря 01 окт 2008 10:29

Не забравяй да напълниш предварително филтъра както каза колегата!!! Ще береш иначе ядове с паленето ...

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 01 окт 2008 10:36

дай снимки гнидо :lol:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Сря 01 окт 2008 18:31

Днес не съм работил по голфа, не съм и ходил дори дотам, защото скъсах жило на съединител на Астрата и сега влизам отвън...и съответно забавям снимките...Ще направя това, което ми казахте, поне поръчах филтъра и до 2 дни ще е тук.. :) Маркуча - Изображение

За този тройник става въпрос :)

Потребителски аватар
lucky7o
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lucky7o » Чет 02 окт 2008 17:41

сложи някоя снимка да видиме за какво става на въпрос :twisted:
П.С на снимката хич не ми изглежда зелен :shock

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Съб 18 окт 2008 18:09

Колеги и колежки....знам, че не описах процеса, но не присъствах на него - ето го в завършен вид :D :D Дайте мнения :twisted:

Тук :oops:

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Съб 18 окт 2008 18:17

Не знам дали е от снимките, но боята не ми харесва.

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Съб 18 окт 2008 18:22

Е вярно, че цвета не е от най-атрактивните, но според мен колата е станала доста добре :) браво колега

пп: да докарам и моето печка да направите :ihihih: (ей туй бъларското език много трудна mhihi )

Върни се в “Направи си сам!”